ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
فضلالله رحمتی در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: با توجه به ارزیابی صورت گرفته توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت در ۶ ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۳ رشد حوزه معادن در این استان چشمگیر بوده و در جایگاه نهم کشور قرار گرفته است.
وی با اشاره به اینکه درآمدهای دولتی از محل وصول حقوق دولتی در این زمینه در چهارمحال و بختیاری دو برابر شده است تصریح کرد: ما به سمت کانسارهای ارزشمند پیش رفتیم و نوع بافت معادن استان در حال تغییر بوده و امید است با توجه به محدودههای امیدبخش که در این حوزه پیدا شده و مطالعات در این زمینه بتوانیم یک ظرفیت معدنی جدید ایجاد و اشتغال برای هماستانیها فراهم شود.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری بیان داشت: تاکنون گروههای دو و چهار یعنی سنگ لاشه و سنگ تزئینی را در سطح این استان داشتیم، اما در حال حاضر برنامهریزیها برای رفتن به سمت کانیهای ارزشمند و فلزی صورت گرفته است.
رحمتی ادامه داد: مطالعات در سطح شهرستان فارسان صورت گرفته و در آن سنگهای قیمتی کشف شده است که زمینه ایجاد اشتغال را در این شهرستان فراهم میسازد و ارزش افزوده بالایی در این شهرستان خواهد داشت.
وی افزود: در زمینه معادن طلا و معادن فلزی در سطح استان مطالعات بسیاری صورت گرفته، تفاهمنامههایی با دانشگاهها بسته شده است و مجموعه وزارت صمت، شرکت ایمیدرو و هلدینگهای معدنی خصوصی و مردمی در سطح استان دعوت شدند و پیگیریها در این زمینه در حال انجام است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: در حوزه صنایع به دنبال تکمیل زنجیره صنایع استان هستیم، در حال حاضر ۵۲ محصول ارزشمند در این استان در حال تولید است که هم ایجاد اعتبار کرده و هم نام استان را بهصورت ملی در حوزههای تخصصی مطرح کرده است.
رحمتی اضافه کرد: با پایش صورت گرفته در سال گذشته ۳۹ درصد از اشتغال این استان در حوزه صنعت است و ۴۸ درصد در حوزه خدمات که در این حوزه جامعه صنفی و اصناف نقش بسزایی دارند.
وی یادآور شد: یک هزار و ۶۲۵ طرح صنعتی در چهارمحال و بختیاری در دست اجرا است که هماکنون ۴۴۳ آنها پیشرفت فیزیکی بالای ۶۰ درصد دارد و پیشبینی میشود تا پایان دولت چهاردهم بیش از ۳۲۱ واحد آن به بهرهبرداری برسد که زمینه ایجاد اشتغال برای حدود ۴ هزار نفر در استان را فراهم میسازد.