ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سیبیاس نیوز، براساس اعلام سخنگوی پیامرسان «واتسآپ»، یک شرکت جاسوسی رژیم صهیونیستی حدود ۹۰ کاربر شامل روزنامهنگاران و فعالان مدنی را هدف حمله سایبری قرار داده است.
به گفته وی، این حمله سایبری در بیش از ۲۰ کشور جهان به ویژه در قاره اروپا انجام شده است. سخنگوی واتسآپ که نام این شرکت را «پاراگون سولوشنز» اعلام و تاکید کرد که از روشی به اسم «بردار» برای دسترسی غیرقانونی به شبکه و هدف قرار دادن کاربران استفاده شده است. در این روش برای با استفاده از گروههای واتسآپ برای کاربران یک فایل پیدیاف آلوده ارسال میشود.
سخنگوی واتسآپ اضافه کرد که شرکت مِتا(شرکت مادر واتسآپ) با موفقیت این حمله را مختل کرده است. شرکت واتسآپ پس از مجموعهای از حملات، برای پاراگون سولوشنز دستور قضایی توقف فعالیت ارسال کرد. سخنگوی واتساپ گفته که برای آن دسته افرادی که هدف حمله قرار گرفتند، اطلاعات نحوه محافظت از خود در برابر بدافزار جاسوسی ارسال شده است.
فرانچسکو کانسِلاتو، سردبیر روزنامه اینترنتی «Fanpage.it» ایتالیا در مقالهای افشا کرد که یکی از خبرنگاران این رسانه هدف این حمله قرار گرفته است.
واتسآپ در سال ۲۰۱۹ شرکت جاسوسی صهونیستی «NSO Group» را به اتهام کمک به جاسوسان دولتی برای هک کردن گوشی همراه بیش از هزار کاربر شامل خبرنگار، دیپلمات، مقامات ارشد دولتی و مخالفان سیاسی تحت پیگرد قانونی قرار داد. واتسآپ در این اقدام حقوقی با شرکت امنیت اینترنتی Citizen Lab مشارکت کرد. در ماه دسامبر ۲۰۲۴، دادگاهی در آمریکا به سود واتسآپ رای داد.
ناتالیا کراپیوا، مشاور حقوقی ارشد حوزه فناوری در سازمان غیرانتفاعی «Access Now» گفته که این حملات به خبرنگاران و جامعه بازیگران مدنی به امری رایج بدل شده است.
یگان ۸۲۰۰ رژیم صهیونیستی زیرمجموعه "آمان" (سازمان اطلاعات نظامی اسرائیل) قرار دارد. این یگان مأموریت شنود، رمزگشایی از کدهای رایانهای، جنگ و دفاع سایبری، ساخت انواع بدافزارها و هر آنچه که در حوزه جاسوسی و جمعآوری اطلاعات یا ضربه زدن به سایر کشورها با استفاده از تجهیزات فنی امکانپذیر است را بر عهده دارد. گفته میشود یگان ۸۲۰۰، حدود ۵۰۰۰ نفر نیروی انسانی دارد.
یکی از اقدامهایی که واحد ۸۲۰۰ ارتش رژیم صهیونیستی انجام میدهد، شنود مکالمات است. بدافزار جاسوسی پگاسوس هم در همین راستا طراحی شد. از سال ۲۰۲۱، چندین رسانه بینالمللی گزارشهایی را درباره استفاده چندین کشور از نرمافزار پگاسوس شرکت صهیونیستی NSO مستقر در تلآویو، برای جاسوسی از مخالفان و خبرنگاران و فعالان اجتماعی، سیاستمداران در سراسر جهان منتشر کردهاند.