تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : فرهنگی
لینک : econews.ir/5x3910905
شناسه : 3910905
تاریخ :
شوق دیدار و بازتاب سخنرانی امام در رسانه های خارجی؛ واکنش اسرائیل به بازگشت امام به ایران اقتصاد ایران: از لحظه ورود امام خمینی قشرهای مختلف مردم از سراسر ایران برای دیدار با ایشان به تهران آمدند و مدرسه علوی میزبان مشتاقان بود.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

خبرگزاری مهر _ گروه فرهنگ و ادب: ۱۳ بهمن ماه ۱۳۵۷ حضرت امام خمینی (ره) یک روز پس از ورود به ایران به مدرسه علوی رفتند و این مدرسه را برای اقامت موقت و همچنین سخنرانی‌های خود انتخاب کردند.

اگرچه در ابتدا مدرسه رفاه به عنوان محل اقامت و دیدارهای امام تعیین شده بود ولی به جهت گنجایش کم و کثرت مشتاقان، کمیته استقبال تصمیم گرفت تا دو مدرسه مجاور مدرسه رفاه (مدرسه علوی شماره ۱ و ۲) را به عنوان مقر امام انتخاب کند. به این ترتیب صبح روز سیزدهم بهمن، حضرت امام به مدرسه علوی شماره دو عزیمت کردند.

امام (ره) پس از مستقر شدن در مدرسه، دیدارهای خود را با اقشار مختلف آغاز کردند که بر اساس نوشته روزنامه اطلاعات، در آن روز هزاران نفر از مردم تهران برای دیدن امام به مدرسه علوی رفته بودند.

کمیته استقبال از حضرت امام (ره) در اطلاعیه‌ای ساعت دیدار با آیت الله خمینی (ره) را مشخص کرد؛ اطلاعیه‌ای که در آن ساعت ۹ تا ۱۲ برای دیدار آقایان و ساعت ۱۵ تا ۱۸ را برای دیدار بانوان اعلام شده بود.

از لحظه ورود امام خمینی قشرهای مختلف مردم از سراسر ایران برای دیدار با ایشان به تهران آمدند و مدرسه علوی میزبان مشتاقان بود.

در محوطه حیاط مدرسه علوی هزاران تن اجتماع کردند که با دادن شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی نسبت به امام خمینی رهبر شیعیان جهان ابراز احساسات می‌کردند. ایشان از پشت پنجره با تکان دادن دست به ابراز احساسات آنان پاسخ می‌دادند.

حجت الاسلام محمد تقی فلسفی نیز به همراهی بسیاری از طلبه‌های حوزه‌های علمیه به دیدار امام رفتند و آقای محمد تقی فلسفی که سال‌ها ممنوع‌المنبر شده بودند در حضور حضرت امام به منبر رفته و به ایراد سخنرانی پرداختند.

رهبر انقلاب در جمع روحانیون در مدرسه علوی بیانات مبسوطی را ایراد کردند. ایشان در قسمتی از این بیانات فرمودند: رژیم سلطنتی از اول خلاف عقل بود … هر ملتی باید خودش سرنوشت خودش را تعیین کند.

امام (ره) در این روز (۱۳ بهمن)، در جمع کارکنان و نویسندگان روزنامه اطلاعات به تبیین وظیفه خطیر مطبوعات اهل قلم پرداختند و گفتند: اهل قلم وظیفه خطیری دارند و باید هوشیار و مراقب باشند، زیرا یک کلمه به صورت مکتوب گاه می‌تواند زیان‌بخش باشد.

در این روز امام خمینی در مصاحبه‌ای اعلام کردند: به زودی دولت جمهوری اسلامی را معرفی خواهند کرد. این مصاحبه مطبوعاتی با حضور خبرنگاران داخلی و خارجی در ساعت هشت و ۳۰ دقیقه بامداد در مدرسه علوی محل اقامت حضرت امام تشکیل شد.

امام راحل تاکید کردند مجلسین و حکومت باید کنار بروند و شورای انقلاب حکومت موقت تشکیل بدهد و با تأسیس مجلس مؤسسان قانون اساسی تدوین شود و به رأی عمومی گذارده شود تا اگر مردم آن را تصویب کردند به مرحله اجرا در آید. در آغاز این جلسه امام خمینی ضمن اشاره به لزوم تشکیل دولت جمهوری اسلامی اضافه کردند که رژیم سلطنتی از اول غیر قانونی بوده است و مجلس مؤسسان به زور به این رژیم رأی داد.

آیت الله خمینی در پاسخ به پرسش خبرنگاری مبنی بر اینکه خبرگزاری‌ها اعلام کرده اند که شاپور بختیار نخست وزیر اظهار تمایل کرده است که با شما گفت و گو کند آیا شما این دیدار را خواهید پذیرفت؟ گفتند: تا زمانی که بختیار استعفا ندهد و حکومت خود را غیرقانونی نداند با وی مذاکره نخواهد کرد. ما می‌خواهیم به طور مسالمت آمیز عمل کنیم و به دولت هم نصیحت می‌کنیم ولی اگر بختیار بخواهد علاوه بر پشتیبانی انگلیس و آمریکا برای سرکوب مردم از اسرائیل هم نیرو بیاورد اعلام جهاد خواهیم داد.

ارتش از ملت است و با مردم برادرند و نباید به روی مردم مسلسل به کار ببرند. کلیه افراد خارجی همه به طور آزاد در ایران زندگی خواهند کرد مگر این که وجود آنها برای کشور و دولت مضر تشخیص داده شود. برادران اهل سنت نیز برای ما عزیز هستند و آنها را از خودمان می‌دانیم و آنچه را برای خودمان می‌خواهیم برای اقلیت‌های مذهبی نیز خواستاریم.

شوق دیدار و بازتاب سخنرانی امام در رسانه های خارجی؛ واکنش اسرائیل به بازگشت امام به ایران

بازتاب بازگشت امام خمینی در رسانه‌های خارجی

خبرگزاری رویترز در گزارشی اعلام کرد دولت اسرائیل نسبت به بازگشت امام خمینی شدیداً اظهار نگرانی کرده و گفته ممکن است ورود آیت الله خمینی باعث بروز تندروی‌های خشن گردد و کوشش‌های صلح خاورمیانه را به خطر بیندازد.

آسوشیتد پرس هم در خبری اعلام کرد شاپور بختیار گفته طرفداران آیت الله خمینی می‌توانند فریاد بزنند، غوغا کنند، توهین کنند، این کار چیزی را ثابت نمی‌کند، اما اینکه چندین میلیون نفر برای استقبال از آیت الله به تهران آمدند، مبالغه آمیز است. وی افزود: همچنان مشتاق ملاقات با ایشان است.

آسوشیتد پرس در ادامه گزارش خود گفت امرای ارتش گفته اند که اگر آیت الله خمینی بر خلاف قانون اساسی اقدامی کند، آنها دست به اقدام خواهند زد.

رادیو مسکو هم آن روزها اعلام کرد دانشجویان ایرانی مقیم آمریکا علیه مداخله آمریکایی‌ها در امور داخلی ایران، در برابر کاخ سفید تظاهرات کردند.

خبرگزاری تاس هم اعلام کرد بازگشت آیت الله خمینی به ایران مبارزه در آن کشور را وارد مرحله سرنوشت ساز کرد.

شوق دیدار و بازتاب سخنرانی امام در رسانه های خارجی؛ واکنش اسرائیل به بازگشت امام به ایران

دیدار با گروهی از نظامیان و نیروی هوایی (همافران)

یکی دیگر از برنامه‌های امام در دومین روز از رسیدن ایشان به ایران دیدار با همافران بود؛ به نوشته روزنامه کیهان، امام خمینی (ره) در آن سخنرانی به دولت بختیار هشدار داد و گفت: اگر یک نفر از این همافران با دست این جلادان از بین برود، ما همه آن‌ها را به کیفر اعمالشان می‌رسانیم.

در ۱۳ بهمن ١٣۵٧ در حالی که امام با اقشار مختلف از مردم دیدار می‌کردند، شهردار تهران نیز استعفای خود را به امام خمینی (ره) تسلیم کرد و ۲۲ نماینده مجلس شورای ملی نیز استعفا کردند.

در این روز شاپور بختیاری در مصاحبه‌ای با رادیو ملی فرانسه گفت: موجودیت و وحدت کشور بر همه مسائل دیگر از جمله آیت‌الله خمینی، شاه و قانون اساسی مقدم است.

براساس اسناد موجود در همان روز ۱۳ بهمن سال ۱۳۵۷ در چند شهر کشور، از جمله سمنان و تربت جام تظاهراتی برپا شد و چند نفر به شهادت رسیدند.

کشته شدن سرهنگ معتمدی یکی از اعضا بلند پایه ساواک یکی دیگر از رخدادهای این روز بود.