ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
«احمدرضا روح الله زاده» در گفتوگو با خبرنگار بینالملل خبرگزاری تسنیم در ارتباط با پیروزی مقاومت فلسطینی بر رژیم صهیونیستی در جنگ غزه گفت: توافقنامه آتش بس یکشنبه هفته گذشته میان رژیم صهیونیستی و مقاومت فلسطینی و به طور مشخص حماس به اجراء در آمد. قرار است این آتش بس طی سه مرحله پیگیری و در نهایت به یک آتش بس دائمی منجر شود البته با توجه به سابقهای که از رژیم صهیونیستی در دست است، این رژیم تاکنون به هیچ یک از توافقنامههایی که امضاء کرده پایبند نبوده است لذا نمیتوان به آینده این آتش بس چندان خوش بین بود.
مدیر مرکز مطالعات جمعیت دفاع از ملت فلسطین با بیان اینکه جنگ غزه طولانی ترین نبرد میان مقاومت فلسطین با رژیم صهیونیستی بود، اظهار داشت: ارتش رژیم اسرائیل به لحاظ تجهیزات و تسلیحات یک ارتش کلاسیک و قدرتمند محسوب میشود. کارشناسان معتقدند در جنگی که یک طرف آن ارتش کلاسیک و قدرتمند حضور دارد و طرف مقابلش یک گروه مقاومتی و چریکی است، چنانچه ارتش کلاسیک نتواند این گروه چریکی را نابود کند، شکست خورده است.
وی با اشاره به سخنان مقامات رژیم صهیونیستی مبنی بر اینکه هدف ما از جنگ، نابودی حماس، خلع سلاح غزه، کوچ فلسطینیان از آنجا و آزاد سازی اسرای اسرائیلی است، گفت: این رژیم به هیچ یک از اهداف خود نرسید و سرانجام مجبور شد با حماس توافق آتش بس امضاء کند. بر اساس توافقنامه رژیم صهیونیستی پذیرفته اسرای صهیونیستی با اسرای فلسطینی مبادله شود، این رژیم پذیرفته نظامیانش از غزه عقب نشینی کند و آوارگان فلسطینی به خانه و کاشانه خود در غزه بازگردند. تمام اینها بدان معناست که رژیم صهیونیستی جنگ ارادهها را در مقابل مقاومت فلسطینی باخته است.
روح الله زاده با تاکید بر اینکه شکست در جنگ غزه پیامدهای زیادی برای رژیم صهیونیستی به دنبال دارد، تصریح کرد: افزایش ناپایداریهای سیاسی مهم ترین این پیامدهاست که در استعفای برخی از اعضای کابینه ائتلافی نتانیاهو دیده میشود، به عنوان نمونه میتوان به استعفای «بن گویر» وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی اشاره کرد. اعتراضات سنگین است، این سوال در جامعه صهیونیستی مطرح است چنانچه قرار بود با توافق اسرایمان را آزاد کنیم و حماس همچنان بماند و قدرت را در غزه در اختیار داشته باشد، جمعیت فلسطینی در آنجا بماند و ما نتوانیم در غزه شهرسازی کنیم. خب، چرا زودتر با حماس توافق نکردیم تا این همه متحمل خسارت و تلفات نشویم؟ این مطالبه جدی است که اعتراضاتی را در جامعه صهیونیستی ایجاد خواهد کرد.
مدیر مرکز مطالعات جمعیت دفاع از ملت فلسطین، شرایط نخست وزیر رژیم صهیونیستی را متزلزل دانست و گفت: شما میدانید نتانیاهو پروندههای متعددی در دستگاه قضایی رژیم صهیونیستی دارد و سعی کرده آنها را به بهانه جنگ و دیگر مسائل به تعویق بیندازد اما در شرایط جدید این پروندهها به جریان خواهد افتاد و یک پرونده دیگری به آن اضافه میشود، آنهم پرونده جنگ غزه است. در اینجا باید گفت کشته و مجروح تعداد زیادی از صهیونیستها در جنگ برای جامعه صهیونیستی بسیار دردناک است چراکه آنان آماده پذیریش این واقعیت نیستند. خب، این شرایط در رژیم صهیونیستی در حال رقم خوردن است و به نظر میرسد رژیم و جامعه صهیونیستی مشکلات زیادی را در پیش روی خود خواهند داشت و این موضوع میتواند به فرآیند فروپاشی رژیم کمک شایانی بکند.
این کارشناس تحولات حوزه فلسطین به جایگاه مقاومت در غزه اشاره کرد و گفت: به رغم اینکه رژیم صهیونیستی مرتکب جنایات زیادی شده و یک زمین سوخته در غزه به جای گذاشته اما ملاحظه میشود به محض آتش بس، ساکنان این باریکه به شادی پرداختند و با سر دادن شعارهایی از مقاومت حمایت کردند. این نشان میدهد جامعه فلسطینی این باور در آن نهادینه شده که اراده مقاومت نتیجه بخش است و میتواند به پیروزی منجر شود. به نظر میرسد از این پس همبستگی جامعه فلسطینی با محور مقاومت افزایش پیدا خواهد کرد.
وی درباره چشم انداز حاکمیت در غزه گفت: از زمانی که نظامیان صهیونیستی وارد غزه شدند، این بحث مطرح شد که پس از جنگ، نیروهای کشورهای عربی غزه را تحت کنترل خود قرار دهند و اجازه ندهند، مقاومت علیه رژیم صهیونیستی فعال شود. کشورهای عربی این موضوع را نپذیرفتند و هیچ کشور عربی حاضر نیست وارد این معادله شود چراکه برایش هزینه دارد و اینبار بایستی با خود جامعه فلسطینی برخورد نظامی بکند که برایش پیامدهای بسیار سنگینی به دنبال دارد.
روح الله زاده تشکیل یک ائتلاف بینالمللی را طرح دوم برای مدیریت غزه خواند و اظهار داشت: این طرح به دلیل شرایط خاص غزه و خسارتهایی که به این باریکه وارد شده به اضافه تمام مسائلی که برای طرح اولی بیان شد در خصوص این طرح هم وارد است، طرح مزبور مورد استقبال قرار نگرفت.
وی درباره مدیریت غزه توسط تشکیلات خودگردان فلسطین گفت: شاید محمود عباس رئیس این تشکیلات به دلیل کهولت سن وادار به استعفاء و یک چهره جدیدی جایگزین وی کنند و مدیریت غزه را در اختیار تشکیلات خود گردان فلسطین قرار دهند. این مسئله بعید به نظر میرسد که شکل اجرایی به خود بگیرد چراکه تشکیلات خودگردان فلسطین در کرانه باختری در کنار رژیم صهیونیستی در حال سرکوب کردن مقاومت است. مقاومت فلسطینی به هیچ وجه حاضربه پذیریش این موضوع ( مدیریت غزه توسط تشکیلات خودگردان فلسطین) نیست لذا به نظر میرسد با توجه به اینکه حماس در نبرد غزه شکست نخورده و مسلط و توانمند است. بنابراین، هیچ قدرتی خارج از حماس و مقاومت فلسطینی نمیتواند وارد این معادله در غزه شود.
انتهای پیام/