ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، رائد سعدی قدیمیترین اسیر فلسطینی که از کودکی به مبارزه با رژیم صهیونیستی مشهور بوده، در دومین دور تبادل اسرا با رژیم صهیونیستی از زندانهای این رژیم آغاز شد.
او از سن ۱۷ سالگی با برافراشتن پرچم فلسطین بر روی تیرهای چراغ برق حمایت خود از آرمان فلسطین را نشان میداد. وی در سال ۱۹۸۵ بعد از دیدار با ابوعلی شاهین از رهبران جنبش آزادیبخش ملی فلسطین آموزش استفاده از سلاح و تولید مواد منفجره را دریافت کرد.
این اسیر فلسطینی در جریان انتفاضه اول فلسطین به علت مبارزاتش دو سال تحت تعقیب نیروهای امنیتی اسرائیل قرار داشت و صهیونیستها برای فشار بر او پدرش را بازداشت کردند و دهها بار به منزل خانوادگی آنها حمله کردند. وی نهایتاً در آگوست سال ۱۹۸۹ در جریان دیدار با خانواده اش بازداشت شد.
سعدی در جریان دادگاههای ساختگی رژیم صهیونیستی به دو بار حبس ابد و ۲۰ سال زندان متهم شد. اتهامات وی پیوستن به گردانهای قدس شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی و انجام عملیات نظامی منجر به هلاکت نظامیان صهیونیست اعلام شده است.
وی در دوران اسارت خود تعداد زیادی از افراد خانواده را از دست داد و موفق به دیدار با آنها نشد. از جمله آنها مادرش است که در سال ۲۰۱۴ از دنیا رفت. پدرش نیز کاملاً در این مدت نابینا شده است.
نام رائد السعدی در لیست تبادل اسرا در سال ۲۰۱۳ دیده میشد، اما رژیم صهیونیستی در آخرین لحظات با آزادی ۲۹ اسیر مخالفت کرد که سعدی یکی از آنها بود.
وی به علت شکنجه مستمر در زندانهای رژیم صهیونیستی و انتقال به زندانهای مختلف، دچار بیماریهای مزمن شده و چندین عمل جراحی در داخل زندان داشته است.