ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «نووستی»، وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد که روابط میان روسیه و ارمنستان به دلیل فشارهای فزاینده غرب بر مقامات ایروان، در شرایط بسیار دشوار و یک چالش جدی قرار گرفته است.
در بیانیه وزارت خارجه در رابطه با سوالات بسیار رسانهها برای کنفرانس مطبوعاتی سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، درباره فعالیتهای دیپلماتیک این کشور در سال 2024، توضیح داده است: «روابط روسیه و ارمنستان در حال گذر از یک دوره بسیار دشوار است. این وضعیت تا حد زیادی نتیجه اقدامات غرب است که در سال گذشته فشارهای خود بر ارمنستان را افزایش داده و این کشور را به قطع روابط مرسوم خود با مسکو تحریک کرد و ارزشهایی بیگانه برای ملت ارمنستان را به آنها تحمیل نموده است.»
به عقیده مقامات این وزارتخانه، ارمنستان به وعدههای بدون پشتوانه واشنگتن و بروکسل برای جایگزینی روسیه بهعنوان شریک اصلی ایروان باور دارد، در حالی که در واقع، امنیت این کشور توسط سازمان پیمان امنیت جمعی تضمین شده و عضویت در اتحادیه اقتصادی اوراسیا، عامل اصلی شکوفایی اقتصادی ارمنستان است.
در این بیانیه یادآوری شده، وزارت امور خارجه روسیه بارها به ارمنستان درباره بیتوجهی ایالات متحده و اتحادیه اروپا به سرنوشت مردم و منافع شرکای خود هشدار داده است. این مسئله در حوادث گرجستان در اواخر سال 2024 و همچنین اظهارات تحقیرآمیز رسانههای خارجی درباره شهروندان ارمنستانی مشهود بود. این وزارتخانه بار دیگر تأکید کرد که همگرایی اقتصادی در منطقه اوراسیا با عضویت ارمنستان در اتحادیه اروپا نمیتواند با یکدیگر مطابقت داشته باشد، چون هر یک از این دو جهت گیری اهداف متفاوتی را دنبال میکنند.
در پایان بیانیه آمده است: «مسکو همواره برای روابط برادرانه با ایروان ارزش قائل بوده و همچنان قائل است. ما همچنان جمهوری ارمنستان را یکی از شرکای استراتژیک و متحدان طبیعی خود میدانیم و در شرایط کنونی انتخاب با این کشور است.»
کمیسیون پارلمان ارمنستان لایحه آغاز عضویت در اتحادیه اروپا را تأیید کرد
لازم به ذکر است که کمیسیون همگرایی اروپایی در پارلمان ارمنستان روز جمعه، 24 ژانویه، لایحه مربوط به آغاز فرآیند عضویت جمهوری ارمنستان در اتحادیه اروپا را تصویب کرد. اپوزیسیون ارمنستان در رأیگیری درباره این سند شرکت نکرد. پیشبینی میشود که این لایحه در نشست علنی پارلمان که از 11 تا 14 فوریه برگزار خواهد شد، در دستور کار اصلی قرار گیرد.
آلنا سیمونیان، سخنگوی رئیس پارلمان ارمنستان روز گذشته اعلام کرد که نمایندگان آماده بررسی این لایحه هستند.
پیش از این، دولت ارمنستان در تاریخ 9 ژانویه این لایحه را تأیید کرده بود. بعد از آن آلکسی اوورچوک، معاون نخستوزیر روسیه اعلام کرد که مسکو این اقدام را بهعنوان آغاز روند خروج ارمنستان از اتحادیه اقتصادی اوراسیا (EAEU) تلقی خواهد کرد.
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین نیز تأکید کرده بود که عضویت در این دو سازمان بهصورت همزمان از لحاظ تئوریک غیرممکن است.
با این حال، آلن سیمونیان، رئیس پارلمان ارمنستان، و گیورگ پاپویان، وزیر اقتصاد این کشور، یادآور شدهاند که ایروان قصد خروج از اتحادیه اقتصادی اوراسیا را ندارد، زیرا عضویت در این اتحادیه مزایای اقتصادی زیادی برای این کشور دارد.
ضمن اینکه چند روز قبل دیمیتری پسکوف اعلام کرده که ایروان تاکنون درباره خروج از سازمان پیمان امنیت جمعی هیچ اظهاراتی نداشته و این موضوع در گفتگوی تلفنی اخیر رئیس جمهور ولادیمیر پوتین و نیکول پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان مطرح نشده است.
سازمان پیمان امنیت جمعی یک اتحاد بیندولتی منطقهای است که از شش کشور جمهوریهای پیشین شوروی شامل ارمنستان، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان، روسیه و تاجیکستان تشکیل شده و هدف اصلی آن، حفاظت از کشورهای عضو در برابر حملات نظامی خارجی است.
انتهای پیام/