ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
علی خزایی در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره احتمال مذاکره ایران و آمریکا، اظهار کرد: سابقه رفتاری آمریکا نشاندهنده آن است که هر زمانی که در پنج دهه اخیر با آمریکا مذاکرهای صورت گرفته، برای ملت ایران ضرر داشته است.
وی متذکر شد: آمریکاییها معمولاً دست چدنی خود را با پوشش دستکش مخملی جلو میآورند و آن چیزی را که با فشار، زور، توطئه، دسیسه، جاسوسی، تحریم و جنگ نمیتوانند به دست بیاورند، سعی میکنند با مذاکره به دست بیاورند.
نماینده مردم ورامین در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اساساً مذاکره با آمریکا، مذاکره در معنای رایج دنیا نیست، به این معنا که در عرف دیپلماسی دنیا مذاکره به معنای این است که بر سر موضوعی گفتگو شود و دو طرف گفتگو و مذاکره، به نتیجه برسند یا اصطلاحاً داد و ستد کنند و دو طرف امتیاز بگیرند.
خزایی افزود: در مقابل، مذاکره آمریکاییها با کشورهای دیگر و به خصوص با ایران، برخلاف رویهای است که در دیپلماسی دنیا و عرف دیپلماتیک طی میشود، چرا که آنان در مذاکرات با کشورها، به زور میخواهند امتیازات یک طرفه بگیرند.
وی متذکر شد: در دهه ۹۰ هم دیدیم سالها موضوع برجام مطرح بود و بسیاری از افراد تصور میکردند که با مذاکره با آمریکا میتوانند تحریمها را رفع کنند، اما نه تنها تحریمها برداشته نشد، بلکه تحریمها بیشتر شد و در نهایت هم رئیسجمهور آمریکا به صورت یک طرفه از برجام خارج شد.
نماینده مردم ورامین در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: بنابراین، تجربه تاریخی ملت ایران که چند سال هم بیشتر از آن نمیگذرد، نشان میدهد آمریکاییها در مذاکره به دنبال فشار آوردن و تکمیل خوی استکباری و استعماریشان هستند. در این شرایط، بهترین کار این است که مدیران ما کشور را با نگاه به داخل و ظرفیتهای خودمان قوی کنند.
خزایی در ادامه درباره مذاکرات ایران و اروپا، اظهار کرد: کشورهای اروپایی هم باید در مذاکره با ایران، شرایط مساوی و برابر را رعایت و به تعهداتشان عمل کنند.