تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : استان‌ها
لینک : econews.ir/5x3904184
شناسه : 3904184
تاریخ :
امام موسی کاظم (ع) مروج فرهنگ ناب شیعی بودند اقتصاد ایران: گناوه- رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان گناوه گفت: امام موسی ابن جعفر علیه السلام مروج فرهنگ ناب شیعی بودند.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

حجت الاسلام علی محمدی در گفتگو با خبرنگار مهر با تسلیت سالروز شهادت امام موسی کاظم (ع) با بیان اینکه امام کاظم علیه‌السلام در زمان خود به عنوان عابدترین و سخاوتمندترین فرد روزگار بود، افزود: آن حضرت در بین مردم بسیار کریم‌النفس، بلندنظر، اهل عبادت، راز و نیاز و معنویت و از بهترین افراد بودند.

رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان گناوه گفت: در روایت آمده است که حضرت موسی‌بن‌جعفر علیه‌السلام در تمام شب‌های عمرشان به تهجد، نماز شب و عبادت خدا مشغول بودند و نماز شبشان را به نماز صبح متصل می‌فرمودند.

حجت الاسلام محمدی بیان کرد: یکی دیگر از برنامه‌های عبادی امام کاظم علیه‌السلام این بود که بعد از نماز صبح تا طلوع آفتاب به تعقیبات و خواندن ادعیه ماثور اشتغال داشته‌اند.

ویژگی‌های برجسته امام موسی کاظم (ع)

وی با اشاره به برخی فضائل و ویژگی‌های برجسته امام موسی کاظم (ع) گفت: امام هفتم شیعیان در بین ائمه اطهار علیهم السلام به خوش رویی و مهربانی و در برابر دشمنان به کاظم معروف بودند چرا که در مقابل توهین، توهین کنندگان با کظم غیظ و فرو بردن خشم خود الگویی زبانزد و به روش پیامبر مکرم اسلام (ص) در برخوردها رفتار می‌کرد.

حضرت موسی‌بن‌جعفر علیه السلام در دوران امامت خود با چهار خلیفه بنی‌العباس هم دوره بودند رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان گناوه یادآور شد: امام کاظم علیه السلام مجری احکام خداوند و عامل به این آیه شریفه «الَّذِینَ یُنفِقُونَ فِی السَّرَّاء وَالضَّرَّاء وَالْکَاظِمِینَ الْغَیْظَ وَالْعَافِینَ عَنِ النَّاسِ وَاللّهُ یُحِبُّ الْمُحْسِنِینَ (آل عمران ۱۳۴) بودند (» متّقین کسانی هستند که در راحت و رنج انفاق می‌کنند و خشم خود را فرو می‌برند و از (خطای) مردم می‌گذرند، و خداوند نیکوکاران را دوست می دارد»

وی خاطرنشان کرد: دوران امامت حضرت موسی‌بن‌جعفر (ع) در سخت‌ترین شرایط و وضعیت زمانه بود و شرایط امامت ایشان با زمان امام باقر و امام صادق علیه‌السلام خیلی تفاوت داشت و اصلاً قابل‌مقایسه نبود.

وی با بیان اینکه دوره امامت حضرت موسی بن جعفر علیه‌السلام دوران تثبیت و تقویت پایه‌های حکومت ظالمانه بنی‌العباس بود، افزود: حاکمان ظالمی که در آن زمان به‌قدرت‌رسیده بودند مانند منصور دوانیقی که تشنه قدرت بودند و یاران و اصحاب حضرت و کسانی که حامیان حضرت موسی‌بن‌جعفر بوده‌اند را اگر مختصر مخالفت یا حرکتی انجام می‌دادند قلع‌وقمع و آنها را زندان می‌کردند و محدودیت‌های سختی برایشان به وجود می‌آوردند.

زندگی در دوران سیاه هارون الرشید

وی تصریح کرد: حضرت موسی‌بن‌جعفر علیه السلام در دوران امامت خود با چهار خلیفه بنی‌العباس هم دوره بودند و دوران تاریکی که با خلافت جنایتکارانی مثل منصور دوانیقی، مهدی عباسی، هادی عباسی و در دوران سیاه هارون الرشید عباسی زندگی کردند.

جهاد علمی، سخاوت، مهربانی، کمک به فقرا و تهیدستان، تربیت شاگردان گوشه‌ای از زندگی نورانی آن حضرت به شمار می‌رود وی خاطرنشان کرد: در این دوران خیلی به آن حضرت سخت گذشت به خصوص در دوران هارون الرشید که با دستور او، حضرت زندان رفتند و در زندان طولانی به سر بردند و در روایات ذکر شده که ایشان هفت یا ده سال در زندان بودند.

رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان گناوه تصریح کرد: امام کاظم علیه السلام در بحث‌های علمی حضور داشتند و اهل بحث و منطق و قادر به اثبات مباحث دشوار و معضلات علمی بودند، این مسئله موجب محبوبیت آن بزرگوار نزد پدرشان حضرت امام صادق علیه‌السلام شده بود و همه اصحاب از این‌همه عظمت مبهوت می‌شدند.

حجت الاسلام محمدی اضافه کرد: جهاد علمی، سخاوت، مهربانی، کمک به فقرا و تهیدستان، تربیت شاگردان گوشه‌ای از زندگی نورانی آن حضرت به شمار می‌رود.

وی گفت: تاریخ شهادت امام کاظم علیه‌السلام بنا به نقل شیخ صدوق، ۲۵ ماه رجب ۱۸۳ قمری و بنا به نقل شیخ مفید ۲۴ رجب روز جمعه ۱۴ صفر بوده است‌.