ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، در حالی که پرونده مفقود شدگان در نوار غزه از ابتدای تجاوزات وحشیانه صهیونیستها به این باریکه، از دردناکترین و پیچیدهترین پروندهها بوده است، دفتر اطلاع رسانی دولتی در نوار غزه در بیانیه جدید خود اعلام کرد که طبق آخرین آمار 14هزار و 222 نفر در خلال جنگ نسل کشی رژیم اشغالگر علیه غزه، از اکتبر 2023 تا 18 ژانویه 2025 مفقود شدهاند و به بیمارستان نرسیدهاند.
از سوی دیگر، اداره دفاع مدنی نوار غزه گزارش داد که عملیات بیرون کشیدن پیکرهای شهدا از زیر آوار خانهها و ساختمانها در مناطق مختلف نوار غزه همچنان ادامه دارد و تاکنون پیکر 162 شهید را بیرون کشیدهایم.
اداره دفاع مدنی غزه گزارش داد که پیکرهای هزاران شهید زیر آوار خانهها و ساختمانهای تخریب شده توسط رژیم اشغالگر، همچنان مفقود هستند و تیمهای ما به دلیل نبود امکانات نمیتوانند مسئولیت خود را درست و دقیق انجام دهند.
محمود بصل، سخنگوی اداره دفاع مدنی غزه گفت که تیمهای دفاع مدنی به کار خود در عملیات بازیابی و بیرون آوردن پیکرهایی که هنوز در جادهها و خیابانها هستند در شرایط بسیار سخت ادامه میدهند.
وی در اظهاراتی مطبوعاتی تاکید کرد: تلاشها ادامه دارد و ما تمام توان خود را برای انجام ماموریت بیرون کشیدن پیکرهای شهدا از زیر آوارها و خیابانها انجام میدهیم، اما نیاز به امکانات بیشتر داریم. در این میان واقعیت شمال نوار غزه با سایر مناطق کاملاً متفاوت است؛ زیرا این منطقه در نتیجه عملیات زمینی گسترده ارتش صهیونیستی که بیش از 100 روز طول کشید، در کنار حملات شدید هوایی که منجر به ویرانی گسترده شد، شرایط بسیار وخیمی دارد.
محمود بصل افزود: قسمت شمال نوار غزه به تلی از آوار تبدیل شده که همین مسئله، عملیات بازیابی پیکرهای شهدا را در آنجا بسیار دشوار میکند و ما تنها تعداد محدودی از پیکرها را توانستیم پیدا کنیم. عملیات امداد و نجات در رفح در جنوب نوار غزه نسبت به سایر مناطق و به ویژه شمال بهتر بوده و پیکر نزدیک به 150 شهید در اینجا بیرون کشیده شده است.
این مسئول دولتی غزه تصریح کرد که دهها شهید نیز توسط شهروندانی که در عملیات جستجو و نجات مشارکت موثری داشتند پیدا شد و در غیاب تجهیزات سنگین که عنصری ضروری برای عملیات امداد و نجات و بازیابی پیکرهای شهدا هستند، ما نمیتوانیم ماموریت خود را دقیق انجام دهیم.
وی بر اهمیت ورود تجهیزات سنگین به نوار غزه تاکید و اعلام کرد که از سومین روز اجرای آتش بس در غزه تاکنون، هیچگونه تجهیزات سنگینی وارد نشده و همین مسئله توانایی تیمهای دفاع مدنی را برای تکمیل عملیات بازیابی و خارج کردن پیکرهای شهدا به شدت مختل میکند.
بعد از اجرای آتش بس در نوار غزه، یکی از پروندههای مهمی که روی میز قرار گرفته و باید هرچه سریعتر به آن رسیدگی شود، پرونده مفقود شدگان در این باریکه است.
خانوادههای مفقود شدگان بعد از اجرای آتش بس، به دنبال یافتن خبری از فرزندان خود هستند که برخی از آنها از ماههای ابتدایی جنگ مفقود شدهاند و مشخص نیست که نظامیان صهیونیست آنها را ربوده و به بازداشتگاه مخوف سدی تیمان منتقل کردهاند یا اینکه در حملات وحشیانه اسرائیل به شهادت رسیدند.
از زمان اجرایی شدن آتش بس، تیمهای دفاع مدنی در غزه بیرون کشیدن دهها پیکر مدفون شده در زیر آوارها را آغاز کردهاند و تعدادی از پیکرهای شهدا پیدا شده که صاحبانشان مشخص نیست.
در این زمینه «اسماعیل الثوابته» مدیرکل دفتر اطلاع رسانی دولتی در نوار غزه در گفتگو با الاخبار اعلام کرد: مسئله مفقود شدگان یکی دیگر از تراژدیهای دردناکی است که به فجایع جامانده از جنگ اضافه میشود و پایان جنگ به معنای پایان درد و رنج مردم غزه نیست؛ مردمی که پیکرهای بیجان فرزندان و عزیزانشان را در زیر آوارها و در وسط جادهها پیدا میکنند و برخی هم حتی هیچ نشانهای از فرزندان و عزیزانشان ندارند.
این مقام دولتی غزه تاکید کرد: هنوز صدها خانواده در نوار غزه با نگرانی و اضطراب به دنبال یافتن عزیزان مفقود شده خود در میان شرایط سخت انسانی هستند. اینجا هر روز صحنههای وحشتناکی را میبینیم که دائماً تکرار میشوند. پیدا شدن پیکرهای متلاشی شده از زیر آوارها، بیانگر عمق فاجعه انسانی است که مردم غزه تجربه میکنند.
انتهای پیام/