تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : استان‌ها
لینک : econews.ir/5x3903682
شناسه : 3903682
تاریخ :
منشأ هنر در سنت ایرانی اسلامی به حقیقت باز می‌گردد اقتصاد ایران: قم-رئیس دانشگاه هنر و اندیشه اسلامی قم گفت: منشأ هنر در سنت ما به حقیقت بازمی‌گردد و در این چارچوب فرهنگی حقیقتی واحد وجود دارد و تکثرات موجود در عالم تنها تجلیاتی از آن حقیقت یگانه هستند.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

به گزارش خبرنگار مهر، مهدی حمیدی پارسا بعد از ظهر پنجشنبه در مراسم اختتامیه نخستین سوگواره هنر و اندیشه عاشورایی که در تالار شهید آوینی اداره کل فرهنگ و ارشاد استان قم برگزار شد، اظهار کرد: خداوند با فرمان «کُن» عالم را آفرید و به همین دلیل، جهان انعکاس کلام الهی است و از دیدگاه دیگر، عالم همچون یک اثر هنری، ساخته دست خداوند است، بنابراین صنع الهی در تمامی ابعاد هستی جلوه‌گر است.

رئیس دانشگاه هنر و اندیشه اسلامی قم بیان کرد: منشأ هنر در سنت ما به حقیقت بازمی‌گردد و در این چارچوب فرهنگی ارزشمند، حقیقتی واحد وجود دارد و تکثرات موجود در عالم تنها تجلیاتی از آن حقیقت یگانه هستند.

وی افزود: حرکت از وحدت به کثرت در قوس نزول رخ می‌دهد و بازگشت به وحدت در قوس صعود آغاز می‌شود و این همان مسیری است که هنر طی می‌کند و به بیان دیگر، هنر انسان در این است که بتواند هرچیز را به اصل و حقیقت خود بازگرداند.

حمیدی پارسا تصریح کرد: اگر خداوند خالق هنر باشد، غایت هنر نیز متصل به اوست و با تجلی حق، زیبایی در عالم ظهور می‌کند، این زیبایی چشم انسان را خیره می‌سازد و او را دلباخته می‌کند.

رئیس دانشگاه هنر و اندیشه اسلامی قم گفت: فراموشی این سنت باارزش موجب غم و ناامیدی ما شده است و ما خود را گرفتار بازی‌های پر زرق‌وبرق دنیای مدرن کرده‌ایم و آن اصالتی را که معنا برایمان داشت، از یاد برده‌ایم.

وی ادامه داد: این فاصله گرفتن از ذات الهی و حقیقت ساده و بدون رنگ موجب شده است جهان ما به ناخرسندی‌ها، جدال‌ها و بی‌قراری‌ها آغشته شود و ذکر امام حسین (ع) همواره قلب‌های ما را گرم کرده و هنر ما را به مسیر اصیل خود بازمی‌گرداند.

رئیس دانشگاه هنر و اندیشه اسلامی قم با اشاره به نام این رویداد گفت: باور داریم هنر زمانی که با اندیشه عاشورایی تلفیق شود، مسیر انسان را در جهت حرکت به سوی قوس صعودی هدایت می‌کند و هنرمند باید مظهر و نمایش‌دهنده زیبایی‌ها باشد و کدام زیبایی در عالم از شکوه عاشورا فراتر است.

حمیدی پارسا عنوان کرد: یک هنرمند حقیقی باید در این سنت شفاف و اصیل سیر کند و برای نیل به کمال نیازمند اتصال به حقیقت است؛ اگر این ارتباط وجود نداشته باشد، دچار سرگشتگی و بی‌هدف شدن خواهد شد و اثرش نیز از اصالت خالی می‌شود.

رئیس دانشگاه هنر و اندیشه اسلامی قم خاطرنشان کرد: بیش از ۷۰۰ اثر در قالب‌هایی همچون عکس، تایپوگرافی و داستان به دبیرخانه این رویداد ارسال شده است.

حمیدی پارسا در پایان ابراز خرسندی کرد که همزمان با ارزیابی آثار توانستند اختتامیه نخستین دوره سوگواره هنر و اندیشه عاشورایی را در آستانه مبعث رسول اکرم (ص) برگزار کنند.