ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
علی نصیری، رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره ایمن سازی گودهای پرخطر در تهران گفت: بسیاری از گودهای پرخطر و رها شده در کنار ساختمانها قرار دارند و در صورت ریزش، میتوانند منجر به تخریب ساختمانهای مجاور شوند. این گودها فقط شامل ساختمانهای کوچک و محلی مردم نبوده، بلکه برخی از گودهای بسیار مهم و معروف شهر نیز در این دسته قرار میگیرند. از جمله این گودها، گود برج میلاد، گود فرهنگ و چندین گود شناختهشده دیگر هستند که سالها رها شده بودند و خطرات جدی ایجاد میکردند.
وی افزود: تاکنون بیش از یکچهارم این گودهای پرخطر کاملاً رفع خطر شدهاند. مدیریت شهری کنونی بهطور جدی گودهای رها شده را هدفگیری کرده است و اقدامات گستردهای برای تعیین تکلیف آنها انجام داده است.
وی خاطرنشان کرد: در این دوره از مدیریت شهری، برنامهریزی شده است که تا پایان دوره فعلی که حداقل تا مرداد یا شهریور سال آینده ادامه خواهد داشت، بخش اعظم این گودها، بهویژه گودهای پرخطر، تعیین تکلیف شوند.
نصیری ادامه داد: یکی از پروژههای مهم نیمهتمام گود کنار کتابخانه ملی بود که اگر وضعیت آن به همان شکل رها میشد، میتوانست منجر به تخریب سازه کتابخانه شود. همچنین در یکی از بزرگترین گودهای پارکینگ تهران که ۲۶۰ متر طول و ۸۰ متر عمق داشت، قرار بود ۳ هزار فضای پارک ایجاد شود و مشکل کمبود جای پارک در اراضی عباسآباد و اطراف باغ کتاب را حل کند، اما پس از گودبرداری، رها شده بود.
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران اظهار کرد: در مدیریت بحران شهری، اولویتبندی مشکلات بسیار اهمیت دارد و یکی از اقداماتی که انجام شده این بود که موضوع گودهای پرخطر از ته لیست اولویتها خارج شد و به یکی از مسائل مهم برای مسئولین تبدیل شد. تشکیل ستادهای اضطراری و بررسیهای تخصصی برای حل این معضل در دستور کار قرار دارد.