ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
خبرگزاری مهر، گروه استانها: اگر در تاریخ انقلاب اسلامی بنگریم میبینیم زنان و مردانی در زمانهای گوناگون نقشهای بسیار پررنگی در سرفرازی ایران و انقلاب اسلامی داشته اند و با گذشتن از خون خود باعث پیروزی نظام جمهوری اسلامی ایران شدند.
صفحات تاریخ ایران را اگر ببینیم از زمان انقلاب تا همین امروز و اتفاقاتی که در همین سالهای اخیر افتاده، همه نشان میدهد که مردم پای نظام و رهبری و انقلاب شأن ایستاده اند تا مبادا دشمن گوش چشمی به آنها کند و حرص و طمع برای براندازی انقلاب داشته باشد.
غیرت دینی، اعتقادات مذهبی و داشتن بصیرت مهمترین ویژگی مردم ایران است و نشان دادند که پای مرجعیت دینی، انقلاب اسلامی و اقامه شعائر دینی محکم و استوار ماندهاند.
قیام پانزده خرداد ۱۳۴۲، قیام ۱۹ دی ۱۳۵۶ مردم قم، قیام ۲۹ بهمن مردم تبریز، تظاهرات هفده شهریور ۱۷ شهریور ۱۳۵۷و… جلوههایی از حضور مردم در صحنه مبارزه برای تحقق نهضت اسلامی است.
دشمن فکر میکند که هر زمان بخواهد میتواند پایههای نظام جمهوری اسلامی ایران را سست کند اما اشتباه کرده و نمیداند که این انقلاب بر پایهی اراده و خواست مردم بود که تشکیل شد و مردم گرداننده ی آن هستند. مردم ایران در زمان پهلوی سر خم نکردند که امروز بخواهند جلوی دشمن کوتاه بیایند و از آرمانهایشان بگذرند.
در ایران مردم سالاری است که حکمرانی میکند و در اولین قدم مردم خود در همه پرسی برای تعیین حکومت شأن شرکت کردند و این نشان می هد نهال انقلاب که مردم در سال ۵۷ کاشتند، امروز تبدیل به یک درخت تنومند شده که نمیتواند تبر هیچ دشمنی آن را به زمین بیندازد.
در بهمن ماه ۱۳۵۷، در حالی که ایران شاهد آخرین روزهای حکومت پهلوی و اوج گرفتن انقلاب اسلامی بود، یکی از حوادث تعیینکننده در پایتخت رخ داد.
لشکر زرهی قزوین، به عنوان یکی از قدرتمندترین نیروهای نظامی آن زمان، با دستور مستقیم از مقامات حکومتی، به سمت تهران حرکت کرد تا اعتراضات مردمی را سرکوب کند. لشکر ۱۶ زرهی قزوین، متشکل از تانکهای چیفتن، نفربرهای زرهی و نیروی انسانی آموزشدیده، با دستور مستقیم از ارتش شاهنشاهی به سوی تهران حرکت کرد.
هدف، کنترل بر وضعیت امنیتی شهر و سرکوب معترضان بود و این حرکت در راستای سیاستهای سرکوبگرانه حکومت پهلوی برای حفظ قدرت در مقابل موج انقلاب بود.
اشتهاردیها نماد مقاومت مردمی در برابر حکومت پهلوی بودند
در این میان، مردم شهر اشتهارد در استان البرز، که در مسیر اصلی لشکر به تهران قرار داشت، به یک نقطه کلیدی برای مقاومت تبدیل شدند.
مردم اشتهارد، با شنیدن خبر حرکت لشکر زرهی، تصمیم گرفتند به هر طریق ممکن مانع از ورود این نیروها به تهران شوند.
مردم با ایجاد موانع فیزیکی مانند بلوکهای سیمانی، آتش زدن لاستیکها و ایجاد سدهای انسانی، تلاش کردند تا مسیر را برای تانکها و نفربرها ناهموار کنند.
برخی از جوانان اشتهاردی که سلاح در دست داشتند، به مقابله مستقیم با نیروهای نظامی پرداختند و این مقاومت شامل تیراندازی به سمت نیروهای ارتش و نیز استفاده از مواد منفجره خانگی بود.
مردم از سنین مختلف، از پیر و جوان، با هم متحد شدند تا از پیشروی لشکر جلوگیری کنند.
زنان نیز نقش برجستهای در حمایت از مقاومت از تهیه غذا برای مبارزان گرفته تا حضور در خط مقدم داشتند.
علیرغم تلاشهای بیوقفه مردم اشتهارد، لشکر زرهی قزوین توانست در نهایت به تهران برسد، اما این مقاومت مهم و جانانه، چندین اثر ماندگار بر جای گذاشت.
مقاومت مردمی در اشتهارد، به طور قابل توجهی حرکت لشکر را کند کرد و زمان ارزشمندی را برای سازماندهی بیشتر انقلابیون در تهران فراهم آورد.
اقدام اشتهارد، روحیه مقاومت و همبستگی مردمی را در سراسر کشور تقویت کرد و به یکی از نمادهای مقاومت مردمی در برابر حکومت تبدیل شد.
این واقعه نشان داد که مقاومت مردمی میتواند تأثیرات عمیقی بر تصمیمگیریهای نظامی و سیاسی داشته باشد و باعث شد تا حکومت در رویکردهای سرکوب خود بازنگری کند.
حضور مردم همیشه در صحنه همچون حضور مردم در مناسبتهای دینی، مذهبی و آئینی، در راهپیماییهای روز ۲۲ بهمن ماه، روز قدس، ۱۳ آبان ماه، نمازهای جمعه، تشییع پیکر پاک شهیدان، حرکت جهادی در تمامی عرصههای مورد نیاز کشور همچون کرونا و رفع محرومیت و… نشانهای از حضور همیشگی و مستمر مردم ایران اسلامی در دفاع از انقلاب و ارزشهای آن است و نقش آفرینی مردم در وسط میدان، در طول سالهای نهضت و انقلاب اسلامی، صحنههای پر افتخاری از تبلور مردم سالاری دینی را به دید جهانیان گذاشته است.
حضور مردم است که نقشههای دشمن را بر هم میزند و فتنههای علیه جمهوری اسلامی ایران را شکست میدهد و خنثی میکند.