ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا کاظمی چهارشنبه شب در دیدار با فرهنگیان خوزستان در خصوص دانش آموزان عشایری اندیکا اظهار کرد: مدرسه شبانه روزی نزدیک محل زندگی شأن در نظر گرفته شود که رنج مسیر را نبینند و اگر دانش آموز دارد در آن روستا آماده هستیم مدرسه بسازیم.
وزیر آموزش و پرورش گفت: برای بنده قابل قبول نیست که دانش آموز مسیری را ۶ ساعت پیاده بیاید لذا بررسی شود اگر نیاز به مدرسه دارد ساخته شود، اگر میشود مدرسه کانکسی استفاده شود اما مشکل حل شود.
وی افزود: از نمایندگان مجلس شورای اسلامی سپاسگزارم که آموزش و پرورش را مورد حمایت جدی خود قرار دادند و نمایندگان خوزستان سهم بالایی در کمیسیون آموزش و تحقیقات هم دارند.
وزیر آموزش و پرورش گفت: تا پای جان پیگیر همه مسائل و دغدغههایی که مطرح کردید هستم.
کاظمی با بیان اینکه در طول ۴۵ سال گذشته آموزش و پرورش از یک چیز رنج می برده است، تصریح کرد: مورد توجه دولتها نبود، اگر در گفتمان مورد توجه بود اما در عمل اینگونه نبود، امروز آنچه باعث شده است که مشکلات آموزش و پرورش در حوزه نیروی انسانی، فضا و تجهیزات، کمیت و دیگر اتفاقات انباشته و مزمن شود، ناشی از این مسائل است.
وی ادامه داد: از بودجه آموزش و پرورش، بودجه عمومی و تولید ناخالص داخلی متوجه میشوید که آموزش و پرورش اولویت دولتها نبوده و امروز این آرزوی دیرینه ما در حال محقق شدن است و افتخاری بزرگ است که مسعود پزشکیان بعد از اقتصاد و معیشت، آموزش را اولویت قرار میدهد.
وزیر آموزش و پرورش عنوان کرد: ما به عنوان متولی نظام تعلیم و تربیت همراه دولت در همه سفرهای استانی هستیم و جلسه اختصاصی برای مسائل آموزش و پرورش برگزار میکنیم. روز پنجشنبه جلسهای اختصاصی با استاندار و فرمانداران و بخشداران و … برای حل مسائل گذاشته میشود.
کاظمی اضافه کرد: افتخار میکنیم با اصرار رئیس جمهور برای مشارکت مردم در نهضت مدرسه سازی، میگوید خودم میخواهم به مردم بگویم که آموزش مهم است لذا برای ساخت مدرسه و توجه حاضر هستم کارگری کنم، چه چیزی از این با ارزش تر است؟
به گفته وی، این یک فرصت استثنایی برای حل مشکلات آموزش و پرورش است.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه رئیس جمهور توسعه عدالت را سرلوحه کار خود قرار داده و مصداق بارز این موضوع را توسعه عدالت آموزشی مطرح میکند، تصریح کرد: دو مسیر برای آن طراحی کردهایم؛ مسیر اول محرومیت زدایی از فضاهای آموزشی است که نظام مسائل این استان را به ریز در آوردهایم.
وی با اعلام اینکه امروز اولویت اول استانداران آموزش و پرورش است، گفت: خوش بین هستیم و تلاش میکنیم تا این نگرانی در این بخش مرتفع شود
وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: در استان خوزستان اگر از ظرفیت مسئولیتهای اجتماعی بنگاههای اقتصادی و شرکتهای بزرگ وارداتی، صادراتی، نفتی و صنایع استفاده کنیم در مدت یکسال ۱۰۰ درصد مسائل آموزش و پرورش حل میشود.
کاظمی با بیان اینکه بخش مهم آموزش و پرورش کیفیت است، اظهار کرد: تا امروز رئیس جمهور ۱۵ جلسه وقت گذاشته و به مسائل آموزش و پرورش از ما مسلطتر است.
وی افزود: در کیفیت بخشی به نظام تعلیم و تربیت طراحی مبنی بر تحول انجام دادهایم. در نظام یاددهی و یادگیری با تحول در چهار بخش عمده دنبال میکنیم که محور اول توانمندسازی معلمان است زیرا معلم توانمند و باانگیزه میتواند مأموریت ما را محقق کند.
وزیر آموزش و پرورش بیان کرد: روشهای یاددهی و یادگیری دومین مورد و سوم استفاده از چیدمان کلاس و تغییراتی که در فضای کلاس ایجاد میکنیم است چرا که میتوانیم کیفیت را ارتقا دهیم و در آخخر تجهیزات فناوری و تکنولوژی سخت افزارانه و نرم افزارانه مورد نیاز در کلاس درس است که در مناطق بسیاری از کشور اجرایی خواهیم کرد.
وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: در کنار این برنامه اجرایی و مهم، حل خرده مسائل نظام تعلیم و تربیت که برای ما و نمایندگان مشغلههای فراوان ایجاد کرده را در حال حل کردن هستیم. از آموزشهای پرخطایی که برگزار شده و تا رد گزینشی که اعتراضاتی داشته، نیروهای نهضتی و پیگیری مجدانه اهداف برنامه هفتم در بودجه هستند.
کاظمی بیان کرد: احکام بودجه ۱۴۰۴ دستاوردهای بزرگی برای آموزش و پرورش خواهند داشت که اگر نهایی شود اتفاقات بزرگی خواهد افتاد.
وب تصریح کرد: حدود ۱۴ کلان مساله داریم؛ از جا گذاری هوش مصنوعی در برنامه درسی، فضای تعلیم و تربیت تا موضوع مهم دانشگاه فرهنگیان و احکام برنامه هفتم سند جامعه، برنامه نیروی انسانی و اساسیترین مسألهای که آموزش و پرورش به واسطه آن متحول میشود، تحول در برنامه درسی و تحول در ساختمان نظام تعلیم و تربیت است.
وزیر آموزش و پرورش اضافه کرد: با این نظام مشکلات عدیده ای داریم و با انبوهی از دانش آموزان فارغ التحصیل بی انگیزه و فاقد مهارت مواجه هستیم که منتظر استخدام در فضای اداری هستند که میسر نمیشود لذا باید این را اصلاح کنیم.
کاظمی گفت: اگر ساختار را چابک کنیم بسیاری از مشکلات حل خواهد شد، باید به این سمت برویم که ۸۰ درصد از دانش آموزان از مهارت فنی و حرفهای برخوردار باشند و نخبگان علمی را هم تربیت کنیم.
وی بیان کرد: تحول در برنامه درسی مدرسه موضوع دیگر است، آنچه امروز تربیت را رقم میزند این برنامه است که تکلیف معلم و مدیر و.. را مشخص میکند، یک برنامه حافظه محور، کلاس محور و غیرخلاق است که باید اصلاح شود.