تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : صفحات
لینک : econews.ir/5x3902978
شناسه : 3902978
تاریخ :
پادکست|چشم‌انداز روابط کشورهای خلیج فارس با ترامپ اقتصاد ایران: هفتمین شماره از پادکست «در عمق» به موضوع بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید و نگاه دولت‌های حاشیه خلیج فارس به این رویداد و پیامدهای آن اختصاص دارد.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

- اخبار بین الملل -

گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم ـ  هفتمین شماره از پادکست «در عمق» که به بررسی مهم‌ترین روندها، تحولات و همچنین شخصیت‌ها در غرب آسیا می‌پردازد، روز چهارشنبه 6 دی ماه 1403 به میزبانی خبرگزاری تسنیم منتشر شد.

 

پادکست , در عمق ,

 

بررسی روند روابط کشورهای شورای همکاری خلیج فارس با ایالات متحده آمریکا نشان می‌دهد این کشورها به دلیل تجربه روابط مطلوب با دولت ترامپ در دوره نخست، از احتمال پیروزی مجدد وی در انتخابات آتی استقبال می‌کنند.

این در حالی است که کشورهای اتحادیه اروپا نگرانی‌های جدی درباره سیاست‌های ترامپ در قبال مسائلی همچون جنگ اوکراین، ناتو و سایر پرونده‌های فی‌مابین دارند. رسانه‌های بین‌المللی و تحلیلگران معتقدند کشورهای خلیج فارس از برندگان اصلی پیروزی احتمالی جمهوری‌خواهان در انتخابات آمریکا خواهند بود.

 

روابط کشورهای خلیج فارس با دولت بایدن را می‌توان به سه دوره مشخص تقسیم کرد:

دوره نخست: پیش از جنگ اوکراین

در این دوره، دولت بایدن با اعمال فشار بر عربستان و امارات در موضوع جنگ یمن، محدودیت و ممنوعیت فروش تسلیحات تهاجمی و جمع آوری سامانه «تاد»، روابط با کشورهای خلیج فارس را دچار تنش کرد. این اقدامات با انتقادات جدی کشورهای منطقه مواجه شد.

 

دوره دوم: پس از جنگ اوکراین

با آغاز جنگ اوکراین و احتمال حذف روسیه از بازار جهانی نفت، دولت بایدن برای جلوگیری از بحران اقتصادی بین‌المللی، سیاست‌های خود در قبال کشورهای خلیج فارس، به‌ویژه عربستان و امارات را تعدیل کرد تا بتواند بازار نفت را با همکاری سعودی‌ها مدیریت کند.

نقطه عطف این دوره، توافق 20 اسفند میان ایران و عربستان با میانجیگری چین بود که نارضایتی آمریکا را در پی داشت. واشنگتن تلاش کرد با فشار بر عربستان برای عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی، توازنی در روابط ایجاد کند. با این حال، سعودی‌ها به بهانه‌های مختلف از عادی‌سازی روابط خودداری کردند. به نظر می‌رسید ریاض قصد داشت این امتیاز را برای دوره جمهوری‌خواهان نگه دارد، همان‌گونه که در دوره ترامپ، امارات و بحرین توافق عادی‌سازی را امضا کرده بودند.

 

دوره سوم: پس از جنگ غزه

با آغاز جنگ غزه، همکاری‌های نظامی و امنیتی کشورهای خلیج فارس با آمریکا در چارچوب حمایت از امنیت رژیم صهیونیستی افزایش یافت. مهم‌ترین نماد این همکاری‌ها، سفر آنتونی بلینکن، وزیرخارجه آمریکا به منطقه پس از عملیات وعده صادق بود که به نهایی‌شدن سامانه دفاع مشترک هوایی-موشکی منطقه انجامید.

در این دوره، تهدید گسترش جنگ غزه به منطقه خلیج فارس و نگرانی از تهدید منافع حیاتی ایالات متحده و رژیم صهیونیستی، موجب کاهش اختلافات سیاسی شده و جنبه‌های امنیتی و نظامی روابط بر سایر ابعاد غلبه یافته است.

انتهای پیام/