تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : بین الملل
لینک : econews.ir/5x3902728
شناسه : 3902728
تاریخ :
جنبش‌ دانشجویی حامی فلسطین و درک پیام رهبری به جوانان غرب اقتصاد ایران: فؤاد ایزدی، عضو هیات علمی دانشگاه و کارشناس مسائل بین الملل در تبیین نامه رهبر انقلاب اسلامی به جوانان غربی گفت که پیام ایشان در ده سال پیش توانست اثر خود را در جنبش دانشجویان معترض به رژیم صهیونیستی پس از ۷ اکتبر نشان دهد.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

- اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، نامه رهبر انقلاب اسلامی به جوانان غربی در سال 2015، در شرایطی منتشر شد که تنش‌ها و چالش‌های بین‌المللی به ویژه در زمینه‌های سیاسی و فرهنگی در حال افزایش بود. این نامه به عنوان یک پاسخ به نگرانی‌های موجود در مورد اسلام‌هراسی و سوتفاهم‌های فرهنگی بین ایران و غرب نوشته شد.

امام خامنه‌ای، در این نامه جوانان غربی را دعوت می‌کند تا با نگاهی عمیق‌تر به اسلام و فرهنگ ایرانی بپردازند و از پیش‌داوری‌ها و کلیشه‌های منفی پرهیز کنند. این نامه همچنین به تحولات جهانی و بحران‌های اجتماعی و اقتصادی اشاره دارد که جوانان را تحت تأثیر قرار داده و به نوعی به آن‌ها هشدار می‌دهد که در برابر تبلیغات منفی و رسانه‌های غربی هوشیار باشند.

در این نامه، رهبر انقلاب اسلامی به چندین پیام کلیدی اشاره می‌کند. یکی از این پیام‌ها، تأکید بر همبستگی و همدلی بین جوانان مسلمان و غیرمسلمان است. ایشان بر این نکته تأکید می‌کنند که جوانان باید به دنبال حقیقت باشند و از تعصبات و پیش‌داوری‌ها دوری کنند. همچنین، رهبر انقلاب به جوانان توصیه می‌کند که به تاریخ و فرهنگ خود افتخار کنند و از آن به عنوان ابزاری برای مقابله با چالش‌های جهانی استفاده کنند. این نامه به نوعی به جوانان غربی می‌گوید که آن‌ها می‌توانند با شناخت بهتر از اسلام و فرهنگ‌های مختلف، به ایجاد صلح و همزیستی کمک کنند.

 

پیامدهای این نامه در سطح اجتماعی و فرهنگی قابل توجه است. این نامه به عنوان یک پل ارتباطی بین فرهنگ‌ها و تمدن‌ها عمل کرده و می‌تواند به کاهش تنش‌ها و سوءتفاهم‌ها کمک کند.

نامه رهبر انقلاب اسلامی به جوانان غربی نه تنها یک پیام فرهنگی و اجتماعی است، بلکه به نوعی یک دعوت به تفکر و تأمل در مورد روابط بین‌المللی و چالش‌های موجود است. این نامه می‌تواند به عنوان یک نقطه عطف باشد و به جوانان این امکان را می‌دهد که با نگاهی جدید به مسائل جهانی بپردازند.

با توجه به تحولات اخیر در عرصه بین‌المللی بخصوص تحولات اخیر در غرب آسیا به دنبال عملیات پیروزمند طوفان‌الاقصی مقاومت فلسطین علیه اشغالگران صهیونیست و جنگ 15 ماهه اسرائیل علیه غزه و شکل گیری حرکت‌های جهانی علیه تجاوزات و جنایات صهیونیست‌ها بخصوص در دانشجویان جوان حامی فلسطین در دانشگاه‌های آمریکا و یا در مجامع حقوقی بین‌المللی، این نامه می‌تواند به عنوان یک منبع الهام برای جوانان در جهت ایجاد تغییرات مثبت در جامعه جهانی عمل کند.

فواد ایزدی کارشناس مسائل آمریکا در تبیین نامه رهبری به ابعاد مختلف ارسال این پیام از جانب رهبر معظم انقلاب اسلامی به عموم جوانان غربی از جمله مسائلی همچون زمینه های شکل گیری، اشاره به جوانان، مضامینی که در این پیام استفاده شده و آثاری که این نامه پس از گذشت 10 سال از آن داشته، اشاره کرده است.

فواد ایزدی، عضو هیات علمی دانشگاه تهران با اشاره به دقتی که رهبری در انتخاب جوانان به عنوان مخاطب اصلی این پیام داشتند اظهار داشت: «ویژگی که شخص رهبری را از سایر مسئولان نظام متمایز می سازد آن است توجه جدی به مسئله جوانان دارد. جوانان غربی دو ویژگی دارند اولا آنکه بزرگترین گروه جمعیتی در غرب نیستند و سالمندان و میان سالان جمعیت بیشتری نسبت به غربی ها دارند، ثانیا مسئولیتی در ساختار و هیات حاکمه آمریکا و اتحادیه اروپا ندارند و این مسئله نشانی از عدم تعلق جوانان به سیاست های کشورهای غربی دارد.

وی ادامه داد که رهبری با این نامه صرفا رسالتی تاریخی را  انجام می دهند و از این پیام مقصودی سیاسی را دنبال نمی‌کنند.

وی افزود: «ده سال پیش که نامه رهبری به این جوانان ارسال شد، این افراد حدودا دربازه سنی 15-20 سال قرارداشتند و امروز این افراد در مقاطع تحصیلی دکتری و ارشد در حال تحصیل هستند و دقیقا همین افراد هستند که در برابر جنایات رژیم صهیونیستی دست به اعتراضات خیابانی زده اند و به عبارت دیگر انتخاب چنین افرادی به عنوان مخاطب نامه تصمیمی کاملا درست بوده است».

رهبر انقلاب , رهبر انقلاب ,

ایزدی در تبیین وضعیت داخلی کشورهای غربی و افول قدرت آنها این چنین ابراز داشت: «کشورهای اروپایی و آمریکایی در حال افول هستند، وضعیت فرزندان نسبت به والدین شان در کشورهای غربی خصوصا آمریکایی به مراتب بدتر است. به عبارت دیگر دسترسی به امکانات تحصیلی و امکانات بهداشتی نسبت به گذشته خودشان ضعیف تر است. برخلاف ایران اسلامی که دسترسی نسل جدید به وسائل نقلیه و امکانات بهداشتی و تحصیلی نسبت به والدین خودشان وضعیت بهتری است».

این کارشناس مسائل آمریکا  با اشاره به نظرسنجی انجام شده در میان جوامع غربی در خصوص سیستم سرمایه داری افزود: «نارضایتی در میان جوامع غربی در خصوص نظام حکمرانی لیبرال وجود دارد. طبق نظرسنجی انجام شده عموم جوانان گفته‌اند که تمایلی به سیستم سرمایه داری ندارند و به کمونیسم هم بدبین هستند و به دنبال راه سومی هستند. اگر راه سوم را بیابند حتما برای آنها مطلوب است».

وی همچنین در بیان نظرسنجی دیگری گفت: «دانشگاه هاروارد در پیمایش خود  از جوانان آمریکا از آنها پرسیده بود که 1200 شهرک نشین که حماس در 7 اکتبر آنها را کشته است آیا حماس را مقصر می دانید؟ 51 درصد از جوانان اعلام کرده بودند که حماس مقصر نیست».

عضو هیات علمی دانشگاه در خصوص همزمانی مراسم تحلیف ترامپ و نامه نیز اشاره کرد: «ترامپ در مراسم تحلیف خود اعلام کرد که با ریاست جمهوری من روند افول آمریکا متوقف خواهد شد. این اعلام به بیان دیگر اعلام اجماعی است که در آمریکا مبنی بر افول قدرت آنها وجود دارد».

در انتها این استاد دانشگاه بیان داشت: «متن نامه نیز در کنار ابعاد دیگر نامه مهم است به این معنا که در زمانی این پیام ارسال شد که حرکت های اسلام ستیزانه زیاد بود و محتوای این نامه سعی می کرد تصویرسازی دشمنان اسلام را تا حدی مرتفع کند. هر چند که این نامه تاثیرات چشم گیری داشت اما نهادها و دستگاه‌هایی که متولی توزیع و ارتباط با بدنه مردمی و رساندن این محتوا بودن چالش های بسیاری داشتند و عملا نتوانستند به اندازه انتظار عمل کنند».

انتهاء پیام/