تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : سیاسی
لینک : econews.ir/5x3902675
شناسه : 3902675
تاریخ :
بیاتی: مجلس از بعد تقنینی و نظارتی به ساماندهی ارزهای دیجیتال ورود کند اقتصاد ایران: سخنگو کمیسیون شوراها در مجلس گفت: مجلس باید یک قانون جامع در حوزه ارزهای دیجیتال به تصویب برساند و بستر فعالیت قانونی در این حوزه را فراهم کند.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

ولی الله بیاتی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به ضرورت اقدامات تقنینی و نظارتی از سوی مجلس برای تسهیل فعالیت پلتفرم‌های داخلی فعال در حوزه رمزارز، بیان کرد: قانونمند کردن مبادله ارزهای دیجیتال و ایجاد چارچوب در این حوزه‌ها منجر به مهار کردن تهدیدها و تبدیل فرصت‌ها به ثروت ملی خواهد شد.

وی افزود: دنیای امروز دچار یک تحول بنیادین شده است، چرا که فناوری بلاک‌چین و ارزهای دیجیتال نوعی انقلاب خاموش فناوری و اقتصادی است که در حال اتفاق افتادن است.

نماینده مردم تفرش و آشتیان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ساختار سنتی اقتصاد با ارزهای دیجیتال متحول خواهد شد و کشوری که به درستی در این مسیر گام بردارد، می‌تواند پیش رو باشد، اما کشورهایی که بی تفاوت بوده و کارشکنی کنند، نه تنها فرصت‌ها را از دست می‌دهند بلکه با تهدیدات نیز رو به رو خواهند شد. ما نباید صرفاً نظاره گر باشیم، بلکه باید تصمیم بگیریم که می‌خواهیم قربانی این تحول اقتصادی بوده یا معمار آینده‌ای روشن باشیم.

وی با یادآوری اینکه امروز اگر گام درستی برنداریم، هر روز که می‌گذرد مبادی غیر رسمی مبادله رمزارز گسترده‌تر و میزان کلاهبرداری‌ها بیشتر و اعتماد عمومی کم می‌شود، خاطرنشان کرد: اما اگر هوشمندانه عمل کنیم، می‌توانیم به مرکز تبادلات مالی ارز دیجیتال در منطقه تبدیل شویم که در این مسیر، پلتفرم‌هایی را که در داخل کشور فعال هستند، باید حمایت کنیم.

سخنگوی کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مجلس، اولین گام برای مدیریت این فناوری جدید را تصویب یک قانون جامع دانست و اضافه کرد: مردم باید بتوانند در بستری شفاف، در حوزه خرید و فروش رمزارزها فعالیت کنند. از سوی دیگر، ما باید کنترل و نظارت هوشمندی داشته باشیم. البته فناوری بلاک‌چین، خودش شفافیت ذاتی دارد، اما ما نیازمند نظارت هم هستیم تا جلوی سوءاستفاده‌ها را بگیریم.

وی با تاکید بر اینکه نباید برای کارآفرین‌ها و نوآوری‌ها در این حوزه، با اقدامات دست و پا گیر کارشکنی کنیم، افزود: تدوین چارچوب دقیق برای استخراج و تبادل ارز دیجیتال یکی از الزامات توسعه این حوزه است. ضمن اینکه باید به مردم آموزش داده و فرهنگ سازی کنیم تا از فرصت‌های ارزهای دیجیتال اطلاع داشته باشند.

بیاتی، تعامل و همفکری بین دستگاه‌های نظارتی در حوزه ارزهای دیجیتال را یکی دیگر از الزامات توسعه این عرصه دانست و اظهار کرد: نباید با اقدامات سلبی، فعالان این حوزه را دلسرد کرد و بانک مرکزی، دستگاه قضا، وزارت امور اقتصاد و نهادهایی مثل شورای عالی فضای مجازی باید با یکدیگر برای حمایت از پلتفرم‌های فعال در حوزه رمز ارز در تعامل باشند.

وی انتظار مردم از نمایندگان مجلس را تلاش برای رفع مشکلات موجود از طریق قانونگذاری و نظارت توصیف کرد و گفت: مجلس باید یک قانون جامع در حوزه ارزهای دیجیتال به تصویب برساند و بستر فعالیت قانونی در این حوزه را فراهم کند، چراکه تا زمانی که قانون جامع در این حوزه نداشته باشیم شاهد برخوردهای سلیقه‌ای خواهیم بود.

سخنگوی کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مجلس، استفاده از ابزارهایی همچون سوال، تذکر و سایر روش‌های قانونی را جمله روش‌های نظارتی مجلس برای رفع مشکلات در حوزه ارزهای دیجیتال و پاسخگو کردن نهادهای مسئول بیان و تصریح کرد: با توجه به تحریم‌هایی که اکنون بر کشور حاکم است، ارزهای دیجیتال راه خوبی برای دور زدن تحریم‌ها به شمار خواهد رفت، لذا اعمال سخت‌گیری بر پلتفرم‌های داخلی فعال در حوزه رمزارز صحیح نیست.

وی تاکید کرد: نمایندگان مجلس هم از بعد قانون گذاری به این موضوع ورود خواهند کرد و هم از بعد نظارتی، موضوع را دنبال می‌کنند، چراکه خلأ قانونی منجر به رفتارهای سلیقگی در حوزه ارزهای دیجیتال شده است.