وی افزود: در کشور ما، اقدامات گستردهای در حوزه مبارزه با تأمین مالی تروریسم انجام شده است و ایران از جمله کشورهایی است که در این زمینه فعالیتهای قابلتوجهی دارد. مجموعهای از قوانین متعدد در حوزه مبارزه با جرایم و فساد در کشور وجود دارد و زیرساختهای قوی اطلاعاتی، انسانی و تخصصی در این زمینه فراهم شده است. با این حال، در مدیریت تعاملات با این نهاد، به دلایل مختلف در سالهای گذشته کاستیهایی وجود داشته است که اکنون نیازمند توجه و جبران هستند. همانطور که اشاره شد، FATF یک چالش دائمی برای تمامی کشورهای جهان از جمله ایران است. همه کشورها در مدیریت توصیهها و استانداردهای این نهاد در حال سازماندهی نیروهای انسانی، اصلاح قوانین و مقررات، و مدیریت فرصتها و تهدیدهای ناشی از آن هستند.
باید توجه داشت که هر ایدهای که توسط انسان خلق شود، بیتردید دارای نقاط ضعف در کنار نقاط قوت و فرصتها خواهد بود. این موضوع مختص کشور ما نیست و سایر کشورها نیز نگرانیها و چالشهای مشابه یا متفاوتی دارند. اما نکته مهم این است که کشورها این چالش را به حال خود رها نکردهاند، بلکه با ورود به موضوع، آن را مدیریت میکنند. آنها جلسات توجیهی و مشورتی برگزار میکنند، آموزشهای لازم را ارائه میدهند، قوانین را اصلاح میکنند و پذیرفتهاند که این موضوع بخشی از واقعیت موجود است.
معاون وزیر اقتصاد با بیان اینکه در کشور ما نیز، با توجه به تلاشهای انجامشده در زمینه مبارزه با تأمین مالی تروریسم، ضروری است که در مدیریت این چالش، اقدامات فوری انجام گیرد، گفت: امید است با تصمیماتی که در سطح کلان کشور و در چارچوب اسناد ملی توسط نظام اتخاذ میشود، بتوان این موضوع را به بهترین شکل ممکن مدیریت کرد.
همچنین خانی در خصوص چالشهای کشورها در روابط خود با FATF و همچنین نقاط مثبت و منفی این ارتباط برای ایران نکاتی را ذکر کرد که در ادامه قابل مشاهده است:
انتهای پیام/