ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه پیش از ظهر چهارشنبه در نهمین همایش ملی سلامت معنوی اسلامی که در سالن همایشهای غدیر قم برگزار شد، با تأکید بر اهمیت نقش فناوریهای نرم در تقویت سلامت معنوی اظهار کرد: ابزارهای تفریحی نوپدید و سنتی میتوانند سلامت معنوی کودکان و نسل جوان را تقویت کنند یا به آن آسیب بزنند و بر این اساس، سند ملی اسباببازی در کشور تدوین شده و مقابله با قاچاق اسباببازی نیز بایستی با جدیت بیشتری پیگیری شود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین در ادامه از تصویب تشکیل ستاد سلامت در شورای عالی انقلاب فرهنگی خبر داد و گفت: راهاندازی این ستاد، توجه به مقوله سلامت معنوی را بیش از پیش جدی خواهد کرد.
وی در ادامه با اشاره به اهمیت سلامت در زندگی انسان، آن را در کنار معیشت، امنیت و عقلانیت یکی از نیازهای اساسی دانست و بر ضرورت برنامهریزی جامع برای ارتقای سطح آن تأکید کرد.
حجت الاسلام خسروپناه در ادامه به تشریح ابعاد مختلف سلامت پرداخت و افزود: این مفهوم شامل جنبههای دانشی، بینشی، نگرشی، اخلاقی و کنشی است و این مفاهیم در غرب بهعنوان سلامت شناختی شناخته میشوند.
وی افزود: دستیابی به سلامت کنشی نیازمند تحقق سلامت دانشی، بینشی، نگرشی و اخلاقی است و این جنبهها میتوانند در قالب تفکر اسلامی تحت عنوان سلامت حکمی تعریف شوند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه به ابعاد دیگر سلامت مانند سلامت اجتماعی، جسمی، ذهنی، عاطفی، هیجانی، لذتجویی و معنوی اشاره کرد و گفت: این ابعاد در مجموع تحت عنوان سلامت زندگی شناخته میشوند و استقرار و نهادینهسازی این ابعاد میتواند پایهگذار یک زندگی حکیمانه باشد.
حجت الاسلام خسروپناه در ادامه تفاوتهای میان سلامت معنوی در اسلام و سایر مکاتب را تشریح کرد و گفت: سلامت معنوی اسلامی بر پایه عقلانیت و توحید بنا شده است و از معنویت سکولار تفاوت اساسی دارد و تمامی ابعاد سلامت معنوی در دیدگاه اسلامی با توحید پیوند خوردهاند و این ویژگی آن را از آموزههای دیگر متمایز میکند.