ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش خبرنگار مهر، مسابقات فوتبال قطع عضو قهرمانی آسیا از ۱۸ بهمن به میزبانی بنگلادش آغاز می شود و قرار است تیم ملی ایران نیز به عنوان مدافع عنوان قهرمانی در این رقابت ها شرکت داشته باشد.
این تیم با ترکیبی ۲۰ نفره شامل ۱۴ بازیکن و ۶ عضو کادر فنی ۱۶ بهمن راهی بنگلادش خواهد شد در حالیکه تا به امروز هزینه های این اعزام تامین نشده است.
به گفته علیرضا رجبلو دبیر انجمن فوتبال قطع عضو، هزینه اعزام تیم ملی به مسابقات قهرمانی آسیا ۵ میلیارد تومان می شود که قرار است از طریق وام و پرداخت اقساط آن توسط خودِ ملی پوشان تامین شود چرا که هیچ نهاد و سازمانی حاضر نشده است حتی بخشی از هزینه های این اعزام را تامین کند.
رجبلو در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: از چندماه پیش برای حضور در مسابقات قهرمانی آسیا که یک بار هم به تعویق افتاد، وارد اردوی آماده سازی شدیم. تا به امروز ۵ مرحله اردوی تمرینی زیر نظر مهدی غفاری برای ملی پوشان که متشکل از جانبازان و معلولان هستند، برگزار شده است. بازیکنان آماده دفاع از عنوان قهرمانی خود هستند اما هیچ نهادی ما را برای حضور در مسابقات حمایت مالی نکرده است حتی وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک.
وی ادامه داد: طبق برآورد صورت گرفته هزینه حضور در مسابقات ۵ میلیارد تومان می شود اما از آنجا که در جذب اسپانسر هم به نتیجه نرسیده ایم چاره ای برای مان نماند جز اینکه وام بگیریم. در حال رایزنی برای گرفتن وام هستیم تا اعزام تیم به مشکل برنخورد. قرار است اقساط این وام توسط خود بازیکنان پرداخت شود.
دبیر انجمن فوتبال قطع عضو در مورد آنچه منجر به بروز این مشکلات شده است، تاکید کرد: پیش از این فوتبال قطع عضو زیر مجموع فدراسیون جانبازان بود اما چندسال پیش با تصمیم رئیس وقت و به خاطر پارالمپیکی نبودن این رشته، از این فدراسیون کنار گذاشته شدیم و در واقع تامین اعتبار نشدیم. بعد از آن از وزارت کشور مجوز لازم را گرفتیم تا به عنوان انجمن آزاد فعالیت های مان را دنبال کنیم.
رجبلو در مورد اینکه «هزینه فعالیت های انجمن و اردوها و برنامه ها طی این مدت چگونه تامین شده است؟»، گفت: طی این مدت با هزینه شخصی به فعالیت های مان ادامه دادیم اما همواره مشکلاتی داشتیم با این حال از ادامه کار باز نماندیم. کشوری مانند عراق بعد از ما وارد فعالیت در فوتبال قطع عضو شد و حالا انجمن خود را به فدراسیون تبدیل کرده است اما ما چنین وضعیتی داریم.
دبیر انجمن فوتبال قطع عضو در پاسخ به این پرسش که «با این شرایط چه لزومی به حضور در مسابقات است؟»، گفت: سال گذشته ما میزبان رقابت های قهرمانی آسیا بودیم. البته از شرق آسیا تنها دو کشور اندونزی و ژاپن در این رشته فعال هستند. اندونزی تیم قدری ندارد و ژاپن هم در مسابقات شرکت نداشت. به همین دلیل رقابت ها با عنوان غرب آسیا در کیش برگزار شد که ما قهرمان شدیم. حالا می خواهیم از عنوان قهرمانی مان دفاع کنیم.
وی در این مورد که «مجوز اعزام به بنگلادش کسب شده یا خیر؟»، گفت: از وزارت کشور و شورای برون مرزی وزارت ورزش مجوز حضور در مسابقات را گرفتیم و برمبنای آن وارد اردو شدیم. تلاش زیادی هم داشتیم تا حتی میزبان شویم. ابتدا قرار بود مسابقات آذر در هند برگزار شود که انصراف داد. بعد از آن متقاضی میزبانی شدیم که به دلیل مسائل داخلی کشور به نتیجه نرسید و در نهایت میزبانی به بنگلادش رسید.
وی تصریح کرد: ۲۰ سال است که فوتبال قطع عضو در جهان فعالیت دارد و ما هم در مسابقات مختلف شرکت داشته ایم اما همیشه با مسائل مالی مواجه بودیم و اینبار هم باید با وام شرایط حضور را فراهم کنیم. نمی دانم چرا کمکی به این رشته نمی شود و حتی با ما مقابله و ایستادگی هم می شود.
دبیر انجمن فوتبال قطع عضو که قرار است در مسابقات بنگلادش به عنوان مسئول فنی حضور داشته باشد، در پایان گفت: بنیاد شهید تنها نهادی است که ما را همراهی می کند. این بنیاد سالی یک دوره مسابقه برگزار می کند اما سایر نهادها هیچ قدمی برای ما بر نمی دارند در حالیکه تمام بانک ها، وزارت صنایع و ... می توانند از ردیف اعتباری به نام مسئولیت اجتماعی که اعتبار میلیاردی هم دارد برای کمک به ما استفاده کنند.