ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در دوران شیوع ویروس کرونا و به دلیل محدودیتهای ناشی از پاندمی کووید 19، وزارت راه و شهرسازی تصمیم به اتخاذ تدابیری برای تسهیل فرآیندهای آزمون ورود به حرفه مهندسان گرفت.
یکی از مهمترین تصمیمات اتخاذ شده در آن زمان صدور دستور ارفاق دو نمره برای شرکتکنندگانی بود که نمرات 48 و 49 را در این آزمون کسب کرده بودند. طبق این دستور، این داوطلبان با انجام یک دوره آموزشی میتوانستند نمره قبولی دریافت کنند، اقدامی که هدف آن کاهش فشار بر متقاضیان در شرایط بحرانی آن دوران بود.
اما اخیراً و در آزمون جدید ورود به حرفه مهندسان، این ارفاق دو نمره حذف شده است. این تصمیم باعث بروز اعتراضاتی در میان شرکتکنندگانی شده که نمرات 48 و 49 را کسب کردهاند و حالا از قبول شدن در آزمون بازماندهاند. این داوطلبان معتقدند حذف ارفاق، ناعادلانه و برخلاف تدابیر حمایتی پیشین است و برخی از آنها خواستار بازنگری در این تصمیم هستند.
با این حال، مسئولان وزارت راه و شهرسازی اعلام کردهاند که تصمیم حذف ارفاق، به دلیل تغییر شرایط و نیاز به حفظ استانداردهای علمی آزمونهای ورودی اتخاذ شده و ارفاقهایی که در دوران کرونا انجام شد، دیگر قابل استمرار نیست.
حداقل نمره 50 برای قبولی در آزمون
شنبه هفته گذشته 29 دیماه 1403 همزمان با تجمع تعدادی از شرکت کنندگان رد شده در آزمون مقابل ساختمان وزارت راه و شهرسازی، مدیرکل دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان با اعلام اینکه ارفاق نمره قبولی در آزمون ورود به حرفه مهندسان برای دوره کرونا بود، گفت: حداقل نمره برای قبولی در این آزمون 50 است.
حامد مانیفر در خصوص درخواست برخی از شرکتکنندگان به آزمون ورود به حرفه مهندسی برای ارفاق نمره به تسنیم گفت: در دوره وزارت آقای اسلامی با توجه به شیوع ویروس کرونا، مقرر شد تا با توجه به شرایط برای آن دسته از شرکتکنندگان که نمره 48 و 49 را گرفتهاند، ارفاق در نظر گرفته شود. حدنصاب همه آزمونها از جمله آزمون ورود به حرفه مهندسی 50 از 100 است، لیکن با توجه به شرایط آن روز و به دستور وزیر با شرط طی کردن دوره آموزشی نمرات 48 و 49 نیز مورد قبول قرار گرفت.
وی با بیان اینکه با دستور مرحوم رستم قاسمی این وضعیت در سال 1401 نیز برقرار بود، گفت: حتی سال گذشته هم که دیگر خبری از کرونا نبود، این ارفاق را در حق شرکتکنندگان اعمال کردیم.
مدیرکل دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان با یادآوری اینکه به هنگام ثبتنام امسال اعلام کردیم که حدنصاب قبولی 50 است، افزود: در دوره کرونا سالانه یک دوره آزمون برگزار میشد، این در حالی است که سال گذشته سه بار و امسال نیز تا امروز دو بار این آزمون برگزار شده و فرصتهای بیشتری برای داوطلبان فراهم شده است
مانیفر تاکید کرد: بنابراین، آزمون ورود به حرفه مهندسان به تعداد مناسبی در سال برگزار میشود و ارفاق ناشی از دوره کرونا در سالهای قبل برای قبولی در آزمون معنی ندارد. واقعیت آن است که بسیاری از مهندسان نیز به قبولی با نمره 48 و 49 اعتراض دارند و آنرا به زیان بخش ساخت وساز کشور میدانند.
به گزارش تسنیم، امروز نیز گروهی از شرکت کنندگان مجدداً مقابل ساختمان وزارت راه وشهرسازی تجمع کرده و خواستار ارفاق 2 نمره در آزمون ورود به حرفه مهندسان هستند!
انتهای پیام/