تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : استان‌ها
لینک : econews.ir/5x3902157
شناسه : 3902157
تاریخ :
کارآفرینان کردستانی نیازمند حمایت؛ بازار فروش برای کارآفرینان ایجاد شود اقتصاد ایران: سنندج- کارآفرینی زمینه‌ساز ایجاد اشتغالی است که از مردم برای مردم شکل می‌گیرد و این روزها بانوان کرد با هنر صنایع دستی در اشتغالزایی پیشتاز شده‌اند.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

خبرگزاری مهر؛ گروه استان‌ها: خلق زندگی از رج‌به‌رج و گره‌به گره فرش تصویر زیبای دنیای هنر است، کردستان در فرش و نقش همواره زبانزد خاص و عام بوده و این هنر زیبا و اصیل نماد مردم این دیار است.

شهری که خلاق موسیقی و خلاق نقش و نگار است و هر کوی و برزن آن نماد شیر مردان و شیرزنانی است که زنجیر غول بیکاری را شکستند تا نان گرم به سفره خود ببرند.

این روزها بانوان کردستانی با استفاده از ذوق و هنری که در عرصه صنایع دستی دارند با کارآفرینی در اشتغالزایی پیشگام شده‌اند و امروز در عرصه تولید و اشتغال حرف برای گفتن دارند.

۳۰ سال کارآفرینی با ایجاد اشتغال و آموزش

دلکش شریعتی کارآفرین موفق و برتر کردستانی مدیر و مؤسس یک آموزشگاه آموزش صنایع دستی در سنندج که ۳۰ سال کارآفرینی و کار آموزش فرش و طرح انجام داده است.

کارآفرین موفق کردستانی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: با لطف الهی شروع به کار کردم و بعد زکات آن را بر خود واجب دانستم که در راه انتقال و آموزش به دیگران قرار دهم.

کارآفرین برتر سنندجی اظهار کرد: شروع کار من فرشبافی بود و امروز در آموزشگاه با ارائه مدرک بین‌المللی در حوزه طراحی لباس، نقاشی روی شیشه، گلیم، فرش بافی، رزین، فناوری اطلاعات، مدیریت خانواده، حجم بافی روی کوزه را آموزش می‌دهم.

شریعتی عنوان کرد: مربی‌های آموزشگاه حدود ۲۰ نفر و مقطعی و از کارآموزان خود آموزشگاه هستند و سایر افراد هم که آموزش دیدند یا مستقل کارگاه دایر کردند و یا در خانه کار تولیدی انجام می‌دهند.

وی اذعان کرد: در یکی از کارگاه‌ها در حاشیه سنندج هم ۱۵ نفر نیروی بافنده و در خود مرکز آموزشگاه هم ۶ نفر بافنده دارم و در حال راه‌اندازی کارگاه دیگری در سنندج هستم که برای آن هم نیروی بافنده ماهر نیاز داریم.

کارآفرین سنندجی خاطرنشان کرد: اولویت اول من در مرحله اول خانواده است و در ابتدا همسرم که ۵ سال قبل فوت کردند همه کارهای شروع کارگاه و استارت آموزشگاه را با من انجام دادند.

شریعتی اظهار کرد: بعد از همسرم فرزندانم هم همراه و همکار من بودند و حمایت زیاد همسرم برای من مهم بود که فرزندانم هم همان پیشه را ادامه دادند.

وی خاطرنشان کرد: بافت حجمی (فرش بافی روی کوزه) یک ایده جدید بود در استان که با آزمون و خطا خودم برای اولین بار انجام دادم.

مهارت‌آموزی هنری ماندگار برای بانوان خانه‌دار

کارآفرین برتر کردستانی گفت: مهارت آموزی برای خانم خانه‌دار یک هنر ماندگار است که مزایای زیادی هم برای او دارد.

شریعتی اذعان کرد: کار در خانه مقدس است ولی می‌توان خیلی راحت کار فرش بافی و خیاطی را در خانه انجام داد که به معیشت و تأمین درآمد خانواده کمک کند.

وی اذعان کرد: برای علاقمندان هم کارگاه جدیدی در حال راه‌اندازی داریم که از آنها دعوت به همکاری می‌کنیم تا کاری برای خودشان و نان به سفره خود و خانواده ببرند.

وی به برخی از مشکلات کارآفرینان پرداخت و نبود حمایت لازم را از این مشکلات دانست و گفت: تأمین مواد اولیه از تبریز، سنندج و بیجار انجام می‌شود که به دلیل وجود واسطه بهای زیادی برای کارآفرین دارد.

کارآفرین کردستانی تصریح کرد: با وجود اینکه همکاران شهر سنندج در آموزشگاه و کارگاه‌ها فعالیت دارند، در شهرستان‌های مریوان، سقز و سایر جاها هم اشتغال مازاد ایجاد کردیم و بافنده داریم.

شریعتی یادآور شد: لازم است که بازار فروش ما حمایت شود چون واسطه‌ها ثمر ما را می‌برند و اینکه در بحث بخشودگی بیمه لازم است سوبسید برای ما لحاظ شود و من با ۳۰ سال سابقه هنوز بازنشسته نشدم.

اختصاص تسهیلات کم بهره کمک حال کارآفرینان می‌شود

وی اظهار کرد: متأسفانه حمایت از ما وجود ندارد و اگر از طرف بیمه به خانه بافندگان مراجعه شود و آنها خانه نباشند و یا فرش را بریده باشند بیمه آنها قطع می‌شود و جدا از آن مشکلات زیادی در پرداخت حقوق پرسنل داریم که انتظار حمایت داریم و اینکه تسهیلاتی با درصد کم برای ما در نظر گرفته شود.

کارآفرین سنندجی بیان کرد: سختی‌های فراوانی در مسیر تأسیس و تولید و فروش برای ما وجود داشت اما از اینکه اشتغالزایی کردم و کارآفرین شدم خوشحال هستم.

حمایت از کارآفرینان تنها کار مدیران و مسئولان است که در راستای تسهیل مشارکت مردم در اشتغال و اقتصاد می‌تواند آثار ارزشمندی داشته باشد.

توجه به شعارهای چند دهه اخیر در حوزه کار و تولید بحث اهمیت اشتغالزایی و مشارکت مردمی را برجسته می‌کند.