ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
خلیل احمد سلامی در گفتوگو با خبرنگار مهر، افزود: در نه ماهه ۱۴۰۳، شرکتهای تعاونی استان ۱۴ میلیون و ۵۹ هزار و ۵۵۵ دلار به وزن ۳۲ هزار و ۷۰۶ تن کالا به کشورهای تاجیکستان، عمان، امارات، چین، آلمان، فرانسه، افغانستان و پاکستان صادر کردهاند که عمدتاً محصولاتی شامل خرما، کشمش، نخود، نقل، زیره سبز، عناب، گوجه فرنگی، سم، کود شیمیایی، صنایع دستی، سوزن دوزی، فرش، گلیم و غیره را شامل شده است.
وی ادامه داد: در حوزه واردات نیز از ابتدای سالجاری تا پایان آذر ماه امسال، کالا به ارزش ۲۶ میلیون و ۴۶۷ هزار و ۳۲ دلار از افغانستان، پاکستان، امارات و غیره واردات به استان انجام شده که عمده اقلام وارداتی شامل دام زنده (گاو، شتر، برنج، گوسفند)، محصولات کشاورزی به مثل برنج و غیره بوده است.
سلامی با اشاره به فعالیت ۱۷ تعاونی در طی نه ماه اخیر برای واردات و صادرات در استان، تصریح کرد: تعاونیها، از جمله بنگاههایی هستند که در امر توسعه صادرات و حضور در بازارهای هدف نقش به سزایی دارند، در این راستا با توجه به موقعیت جغرافیایی ممتاز و ظرفیتهای بکر سیستان و بلوچستان، شرکتهایی که قابلیت صادرات و واردات دارند، شناسایی، تقویت و حمایت میشوند.
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان بیان کرد: با توجه به ظرفیتهای بالایی که تعاونیها در صادرات غیرنفتی دارند، باید از توانمندیهای صادراتی آنها به نحو ویژهتری استفاده شود.
سلامی افزود: روان ترین و ارزانترین تجارت و بزرگترین فرصت اقتصادی، مرزهای آبی است و تعاونیهای سیستان و بلوچستان باید در این راستا وارد شده و اقتصاد دریا محور را اولویت فعالیتهای خود قرار دهند.