ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
سید مهران علمالهدایی در گفتگو با خبرنگار مهر بیان کرد: خوزستان با وسعت جغرافیایی ۶۴ هزار کیلومتر مربع، جمعیتی بالغ بر پنج میلیون نفر دارد که جز استانهای بسیار مهم، حساس و با اهمیت کشور خصوصاً در زمینه تولید انرژی، نفت و گاز، محصولات کشاورزی و دامی است.
وی گفت: خوزستان دارای ۳۰ شهرستان، ۷۱ بخشداری، ۱۴۸ دهستان و ۴ هزار ۱۳۹ روستا است که ۲ هزار و ۱۷ روستا دارای دهیاری و مابقی فاقد دهیاری هستند.
به گفته سرپرست معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خوزستان، جمعیت روستاهای استان حدود یک میلیون و ۵۰۰ نفر است.
علم الهدی با بیان اینکه تنوع قومیتی در خوزستان به خصوص در مناطق روستایی رنگین کمانی از اقوام را تشکیل داده است، تصریح کرد: روستاها به عنوان موتور محرکه میتوانند در جهت پیشبرد اهداف بلندمدت استان و دولت بسیار مؤثر باشند. همچنین ظرفیتهای فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی بسیاری در تمام حوزهها دارند.
وی با اعلام اینکه توسعه روستایی تابعی از توانمندسازی روستایی است، عنوان کرد: در این راستا و برای استفاده از ظرفیت روستاییان، شوراهای اسلامی روستاها و نهاد دهداریها حضور دارند که برخاسته از بطن جامعه روستایی هستند و در راه رسیدن به این اهداف کمک حال دولت هستند.
سرپرست معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خوزستان اظهار کرد: مجموعه شورای اسلامی روستاها ۶ هزار و ۷۶۳ نفر است که به عنوان نمایندگان مردم در تصمیم گیری برای رسیدن به توسعه پایدار روستاها نقش اساسی دارند.
علم الهدایی با بیان اینکه خوزستان رتبه برتر در زمینه تولید اغلب محصولات کشاورزی و باغی نظیر گندم، برنج، دانههای روغنی و صیفی جات است اظهار کرد: روستاییان در این خصوص نقش اساسی دارند.
وی گفت: در سالهای اخیر، دولت با توجه به در نظر گرفتن اعتبارات مربوط به عوارض آلایندگی صنایع بزرگ برای دهداریها، موجب شده زیرساخت و بهسازی روستاها خصوصاً روستاهای پرجمعیتتر شرایط مطلوبی پیدا کنند.
سرپرست معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خوزستان افزود: البته در روستاهای کوچک و مناطق محروم و کم برخوردار همچنان مشکلاتی وجود دارد.
علم الهدایی در خصوص عوارض آلایندگی عنوان کرد: در سال جاری از قبل این اعتبارات، یک هزار و ۶۰۵ پروژه و به میزان ۶۸۳ میلیارد تومان اجرا شده است.
وی اضافه کرد: همچنین در حوزه عوارض آلایندگی در سالهای اخیر کارهای کلیدی صورت گرفته که از جمله این موارد تعریف بیش از هفت هزار و ۵۰۰ پروژه بوده که تاکنون ۶ هزار و ۸۰۰ پروژه افتتاح شده است.
سرپرست معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خوزستان گفت: آسفالت معابر یک هزار و ۷۰۰ روستای استان به مساحت بیش از هشت میلیون متر مربع و تأمین ۲۹ هزار تن قیر رایگان با مشارکت بنیاد مسکن انجام شده است.
به گفته وی، در خصوص تهیه و بازنگری طرح هادی یک هزار و هشت روستای استان نیز اقدام شده است.
سرپرست معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خوزستان اظهار کرد: اجرای طرح هادی ۸۱۷ روستای استان با همکاری بنیاد مسکن انجام شده است. همچنین برای اولین بار اجرای طرح مکانیزه کردن صدور پروانه ساختمانی در دهیاریها صورت گرفته که اکنون به صورت پایلوت در شهرستان امیدیه در حال انجام است.
علم الهدایی ادامه داد: در حوزه توسعه روستایی به لحاظ شرایط اقلیمی و وجود صنایع بزرگ، محدودیتهای ایجاد شده که از جمله آنها میتوان به محدودیت توسعه طرحهای هادی روستایی به دلیل وجود اراضی کشاورزی و حریم تأسیسات نفت و گاز، یا لولههای انتقال آب اشاره کرد که مشکلاتی ایجاد کرده است.
وی افزود: انتظار داریم در سفر معاون رئیس جمهور در مناطق محروم، بخشی از مشکلات مرتفع شود.
سرپرست معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خوزستان با بیان اینکه بافت داخلی طرح هادی روستاها با استفاده از اعتبارات دهیاریها و نظارت استانداری تکمیل شده است، تصریح کرد: متأسفانه به لحاظ زیرساختهایی مثل آب، برق و گاز، دستگاههای اجرایی باید همت بیشتری را به کار گیرند.
علم الهدایی گفت: همچنین در بحث مدرسه سازی، فضای آموزشی، لایروبی انهار کشاورزی، آبرسانی، احداث خانههای بهداشت و مساجد، نواقص و کمبودهایی وجود دارد که انشاءالله با سفر ریاست جمهوری و نماینده وی در مناطق محروم، گشایش و اقدامات خوبی در این زمینه شاهد باشیم.