تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : استان‌ها
لینک : econews.ir/5x3901688
شناسه : 3901688
تاریخ :
حکمرانی آب مغفول مانده است اقتصاد ایران: کرج - رئیس دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران گفت: متأسفانه موضوع حکمرانی و مدیریت آب در ایران با سابقه‌ای تاریخی در این موضوع مغفول مانده است.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

به گزارش خبرنگار مهر، سید محمدعلی ابراهیم زاده موسوی عصر روز سه شنبه در نشست «حکمرانی آب تا امنیت غذایی پایدار» که با همکاری نیروهای مسلح در سالن شورای دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران برگزار شد، افزود: یکی از مهمترین موضوعات حکمرانی و راهبردی در کشور موضوع آب است که مقدمه امنیت غذایی پایدار و امنیت زیستی پایدار به شمار می‌رود.

وی با بیان اینکه رأس امنیت زیستی موضوع آب است، اظهار کرد: متأسفانه در کشور ما علیرغم اهمیت این موضوع به دلیل پراکندگی مراکز تصمیم گیری آب، در این خصوص برنامه روشن و مدونی نداریم.

وی نمونه آن را در بحث میزان مصرف آب در بخش کشاورزی و تنازعی که بین کشاورزی و نیرو هست عنوان کرد و گفت: همچنان در این آمار به وحدت نظر نرسیدم به طوری که وزارت نیرو مصرف آب در کشاورزی را ۷۰ میلیارد مترمکعب و وزارت جهاد کشاورزی کمتر از ۶۰ میلیارد مترمکعب را اعلام می‌کند.

رئیس دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران با ابراز تأسف از این موضوع عدم وحدت نظر، افزود: راجع به موضوع آب در کشور ما یک کانون و مرکز تصمیم گیری، حکمرانی و سیاست گذاری از تأمین تا توزیع و مصرف آب وجود ندارد و هیچ بخشی نمی‌تواند این زنجیره را تعریف و نظارت و مدیریت کند هرچند ارکان حاکمیتی زیادی در خصوص موضوع آب داریم.

وی تصریح کرد: کشور ما از نظر ظرفیت علمی و ظرفیت تاریخی پیشینه و بنیان علمی برای حل مساله را دارد و جای تعجب است که این موضوع مهم همچنان مغفول بماند.

مساله بحران آب و خشکسالی در ایران پیشینه تاریخی دارد

ابراهیم زاده موسوی با بیان اینکه مساله بحران آب و خشکسالی در ایران در ادوار مختلف تاریخی کشور وجود داشته، گفت: با مراجعه به متون و کتب و اشعار فارسی همه جا بحث خشکسالی و کمبود آب و قحطی بوده و توسعه تمدنی کشور در این بستر خشکسالی اتفاق افتاده است.

وی افزود: در جایی که بیابان و خشک بوده کانون‌های تمدنی و توسعه کشور بوده و الگوهای مدیریت و تأمین و توزیع و نگهداری و ذخیره از ایران الگوبرداری شده است.

وی بیان کرد: در گزارش‌های که از منابع مختلف علمی و رسانه‌ای در دنیا این موضوع دیده شده بطوریکه سریالی در فرانسه اکران می‌شد از مسائلی که راجع به قنوات ایران و توزیع و هدایت آب در کویر را نشان می‌داد.

این استاد دانشگاه گفت: تجربه روش‌های علمی برای حکمرانی آب در ایران وجود داشته و جای تأسف است که نتوانستیم آنطور که شایسته بهره برداری از این منابع خدادادی است از آن استفاده کنیم.

وی افزود: بحث آب در حکمرانی و در اقتدار و امنیت ملی نقش زیادی دارد و حوزه دفاع نیز با قاطعیت و عمق بیشتر ورود خواهد کرد که امیدواریم این نشست بسیار پربرکت و دستاوردهای خوبی داشته باشد تا نتایج این گفتمان سازی حکمرانی واحد و مقتدر در حوزه آب به سیاست مداران منتقل شود.