به گزارش خبرگزاری اقتصاد ایران به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، قاسم درخشان مدیرعامل شرکت «اندیشه هوشمند مانا» با اشاره به همکاری این شرکت دانشبنیان با صنایع و سازمانهای حوزه انرژی برق عنوان کرد: تخصص اصلی این شرکت، تولید نرمافزارهای ویژه و تخصصی مانند نرمافزارهای حوزه GIS برای شرکتهای دولتی و دیگر نرمافزارهای مبتنی بر سفارش مشتری است.
این فعال فناور، ادامه داد: با جمعآوری دادههای استا و پویای شبکه و همچنین ارائه امکانات تحلیلی مبتنی بر دانش فنی و سیستمهای هوشمند، نرمافزارهایی تولید میکنیم که کاربردهای متنوعی از جمله تامین زیرساخت برای طراحی شبکه برق، سیستمهای پاسخگویی به مشتریها، رصد انرژی، پایش لحظهای بار و همچنین مدیریت اضطراری بار دارد.
وی با تشریح چگونگی عملکرد نرمافزار مدیریت اضطراری بار، از تاثیر این نرمافزار در توزیع عادلانه انرژی برق در کشور خبر داد و گفت: با توجه به موضوع ناترازی برق که این روزها بسیار مطرح است، شرکتهای توزیع نیروی برق موظف به اطلاعرسانی زمان کاهش یا مدیریت بار هستند. نرمافزارهای طراحی شده در شرکت ما این امکان را برای شرکت برق فراهم میکند که با سازوکارهای پیشرفته بومی، بستر لازم برای مدیریت و توازن منطقی و عادلانه انرژی را فراهم ساخته و از طریق سامانههای تخصصی به مشترکین اطلاعرسانی شود و با این اقدام، مردم را از زمان قطعی برق باخبر کند.
درخشان، با اشاره به استفاده از سازوکارهای هوشمند برای شناسایی و رفع اشکال مشترکین برق، به کمک این نرم افزار عنوان کرد: اقدامات متنوعی نظیر مدیریت و پایش وضعیت خودروهای اتفاقات و عملیات، شناسایی نقاط مانور در سطوح فشار ضعیف و همچنین میزان رضایت مشترکین از کیفیت خدمات، در قالب این سیستمهای نرم افزاری رصد میشود.
مدیرعامل این شرکت دانشبنیان، با اشاره به استفاده از نیروی انسانی متخصص و دانشگاهی برای تولید محصولات دانشبنیان، عنوان کرد: فعالان این شرکت عمدتا از دانشآموختگان مقاطع تحصیلات تکمیلی از دانشگاههای معتبر کشور هستند.
درخشان، درباره میزان اشتغالزایی این شرکت دانشبنیان نیز عنوان کرد: به صورت پایدار حدود ۲۰ نفر در شرکت ما فعالیت دارند که گاهی این تعداد نیروی انسانی بر اساس نیاز برخی از پروژهها، به ۳۰ نفر هم افزایش پیدا میکند.
این فعال حوزه فناوری، با بیان اینکه یکی از ویژگیهای طراحی و تولید این نرمافزارها، هدفمند کردن نیروی انسانی متخصص است، در خصوص چگونگی ایجاد امنیت شغلی کارکنان با وجود بهکارگیری چنین نرمافزارهای هوشمندی گفت: این نرمافزار با استفاده از امکانات خود در تلاش است که سرعت پاسخگویی به اشکالات شبکه را تسریع کند. این موضوع در روند تامین برق مشترکین که دارای فعالیتهای متنوع صنعتی و تجاری هستند بسیار موثر است. کاهش زمان رفع اختلال و افزایش سرعت در تامین انرژی مشترکین، میتواند به شکل موثری در کیفیت و کارکردهای آنها و بالطبع حفظ نیروی انسانی صنایع نقشآفرینی کند.
به گفته درخشان، این نرمافزارها کاملا بومی و مطابق با شرایط متنوع اقلیمی کشور طراحی شدهاند. به عنوان مثال عملکرد شرکت برق خوزستان در مصرف و توزیع انرژی برق با استانی مانند مازندران، به دلیل تفاوت شرایط آب و هوایی و نیاز مشترکین در ساعات مختلف شبانهروز به انرژی برق یکسان نخواهد بود.