ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
علی اکبر کشاورزی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه به علت سامانهای شدن امور مربوط به پایش و ضرورت ثبت اطلاعات واحدهای صنعتی در سامانه جامع محیط زیست، موضوع با جدیت دنبال میشود، گفت: علت عمده اخطارهای زیست محیطی صادر شده برای صنایع، گزارشات پایشی و کارشناسی و آلودگی بالاتر از حد مجاز استانداردهای محیط زیستی در بخشهای هوا و پساب، عدم تکمیل و به روز رسانی اطلاعات فنی مراکز در سامانه و انجام ندادن خود اظهاری فصلی بوده است.
وی با اشاره به اینکه این اخطارها اثرگذاری خوبی در رفع آلودگیها داشته است، اظهار کرد: در این راستا بخش قابل توجهی از واحدهای صنعتی، معدنی و خدماتی نسبت به بهسازی سیستمهای تصفیه فاضلاب، سیستم کنترلی هوا، رفع آلایندگی و اجرای ضوابط زیست محیطی اقدام کردهاند.
کشاورزی افزود: پس از صدور اخطاریه زیست محیطی توسط این اداره مدت زمانی برای رفع آلودگی مشخص میشود و اگر در مقطع زمانی مشخص شده آلودگی برطرف نشد برابر دستورالعملهای واحد در فهرست صنایع آلاینده ماده ۲۷ قانون مالیات بر ارزش افزوده قرار میگیرد و ملزم به پرداخت عوارض سبز خواهد شد.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست فراشبند گفت: صیانت و حفاظت از محیط زیست به عنوان میراث ارزشمند آیندگان تنها از عهده یک نهاد و دستگاه بر نمیآید و به عزم عمومی در جامعه و فرهنگ سازی لازم نیازمند است.
وی با اشاره به اهمیت استفاده از تمام ظرفیتها در حفظ محیط زیست ادامه داد: صنایع و واحدهای تولیدی یکی از محوری ترین بخشها در این زمینه هستند. مردم و نهادهای مسؤول به عنوان مهمترین رکن توسعه باید در حوزه حفاظت از محیط زیست مشارکت کنند.
کشاورزی با بیان اینکه هدفها ی متعالی حفظ محیط زیست با افزایش آگاهی عمومی محقق میشود تصریح کرد: سازمان محیط زیست در کنار مردم است تا آگاهی جامعه در سایه آموزشها افزایش یابد و این موضوع بیانگر مسئولیت فردی و اجتماعی همگان است