ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، بعد از اجرای آتش بس در نوار غزه، یکی از پروندههای مهمی که روی میز قرار گرفته و باید هرچه سریعتر به آن رسیدگی شود، پرونده مفقود شدگان در این باریکه است.
خانوادههای مفقود شدگان بعد از اجرای آتش بس، به دنبال یافتن خبری از فرزندان خود هستند که برخی از آنها از ماههای ابتدایی جنگ مفقود شدهاند و مشخص نیست که نظامیان صهیونیست آنها را ربوده و به بازداشتگاه مخوف سدی تیمان منتقل کردهاند یا اینکه در حملات وحشیانه اسرائیل به شهادت رسیدند.
از زمان اجرایی شدن آتش بس، تیمهای دفاع مدنی در غزه بیرون کشیدن دهها پیکر مدفون شده در زیر آوارها را آغاز کردهاند و تعدادی از پیکرهای شهدا پیدا شده که صاحبانشان مشخص نیست.
اداره دفاع مدنی غزه اعلام کرد که نیاز فوری به تجهیزات سنگین برای آواربرداری و بیرون آوردن پیکرها از زیر آوارها داریم و عملیات کنونی با سرعت فعلی ممکن است بین دو تا سه سال طول بکشد.
فاجعه مفقود شدگان در نوار غزه، میزان وحشیگری و جنایات نسل کشی رژیم اشغالگر علیه مردم غزه طی 15 ماه گذشته را نشان میدهد و در عین حال مستلزم حمایتهای فوری بین المللی برای کاهش درد و رنج خانوادههای مفقود شدگان است.
در این زمینه «اسماعیل الثوابته» مدیرکل دفتر اطلاع رسانی دولتی در نوار غزه در گفتگو با الاخبار اعلام کرد: مسئله مفقود شدگان یکی دیگر از تراژدیهای دردناکی است که به فجایع جامانده از جنگ اضافه میشود و پایان جنگ به معنای پایان درد و رنج مردم غزه نیست؛ مردمی که پیکرهای بیجان فرزندان و عزیزانشان را در زیر آوارها و در وسط جادهها پیدا میکنند و برخی هم حتی هیچ نشانهای از فرزندان و عزیزانشان ندارند.
این مقام دولتی غزه تاکید کرد: هنوز صدها خانواده در نوار غزه با نگرانی و اضطراب به دنبال یافتن عزیزان مفقود شده خود در میان شرایط سخت انسانی هستند. اینجا هر روز صحنههای وحشتناکی را میبینیم که دائماً تکرار میشوند. پیدا شدن پیکرهای متلاشی شده از زیر آوارها، بیانگر عمق فاجعه انسانی است که مردم غزه تجربه میکنند.
وی افزود: ما از جامعه بین المللی میخواهیم تا مسئولیتهای انسانی و قانونی خود را در برابر ملت فلسطین در غزه بر عهده بگیرد. ما همچنین خواستار تجهیز تیمهای دفاع مدنی غزه با ابزارهای مناسب هستیم تا آنها بتوانند مفقود شدگان را از زیر آوارها بیرون بکشند. این جنایات مستمری که علیه بشریت در غزه انجام شد، مستلزم آن است که همه دنیا کنار غزه بایستند و تضمین کنند که این جنایات در آینده تکرار نخواهد شد.
طبق آمار دفتر اطلاع رسانی دولتی در نوار غزه تعداد مفقودان در این باریکه از زمان آغاز جنگ نسل کشی رژیم صهیونیستی ضد غزه در 7 اکتبر 2023 تاکنون به حدود 11200 نفر رسیده است. البته وزارت بهداشت و دولت غزه به دلیل نبود امکانات کافی و نابودی همه تجهیزات در جنگ وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه غزه نمیتوانند آمار دقیق شهدا و مفقود شدگان را تخمین بزنند و طبق اعلام نهادهای جهانی، آمار واقعی قربانیان 40 درصد بیشتر از آماری است که وزارت بهداشت غزه میدهد.
«صلاح عبدالعاطی» رئیس هیئت بینالمللی حمایت از حقوق ملت فلسطین در این زمینه اعلام کرد که از زمان آغاز تجاوزات رژیم صهیونیستی به غزه، حدود 15 هزار نفر در این باریکه مفقود شدهاند و امکانات کافی برای ارزیابی دقیق آمار مفقود شدگان وجود ندارد. همچنین بسیاری از خانوادهها نتوانستهاند آمار مفقود شدگان خود را گزارش دهند و بسیاری از خانوادهها منتظر روشن شدن سرنوشت مفقودیها هستند.
انتهای پیام/