تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : توریسم و گردشگری
لینک : econews.ir/5x3901052
شناسه : 3901052
تاریخ :
۱۰ اولویت و اقدام پیش روی معاونان میراث‌فرهنگی اقتصاد ایران: معاون میراث‌فرهنگی گفت: باید نظام مسائل برنامه‌ها و اقدامات ۵ ساله آینده را مبتنی بر برنامه توسعه هفتم و سهمی که در تحقق برنامه پیش روی وزارتخانه است، مشخص و اعلام کنیم.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اداره کل روابط عمومی و اطلاع رسانی، علی دارابی، قائم‌مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی کشور در پنجمین نشست تخصصی و کارگاه آموزشی معاونان میراث‌فرهنگی سراسر کشور که از صبح امروز، سه‌شنبه ۲ بهمن، در وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آغاز شده است، گفت: اصول و ارکان میراث فرهنگی بر ۸ اصل استوار است.

وی اصل نخست را «صیانت و حفاظت از میراث‌فرهنگی» برشمرد و افزود: این اصل کلیدی‌ترین رکن در میراث‌فرهنگی است. ما امانت‌داران نیاکانمان هستیم و باید با تمام وجود در صیانت و حفاظت از این میراث پرافتخار تلاش کنیم.

«دفاع از حقوق عامه مردم»، دومین رکنی بود که دارابی به آن اشاره و تصریح کرد: مردم باید میراث‌فرهنگی را در متن زندگی خود ببینند نه آنکه آن را مزاحم خود بدانند این یک رسالت مهم برای مدیران ما باید باشد. معاونان میراث‌فرهنگی برای حل این معضل باید برنامه و راهکار در استان‌ها داشته باشند.

قائم‌مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی کشور، اصل سوم را «کمک به توسعه کشور» اعلام کرد و گفت: ما باید در عین حفاظت از میراث‌فرهنگی، قوانین، مقررات، استانداردهای حفاظت از میراث را به روز کنیم. این روزآمد شدن به ما کمک می‌کند به توسعه و پیشرفت کشور کمک کنیم. تدوین لایحه نظام فنی میراث‌فرهنگی توسط دولت برای همین موضوع است که ضمن حفاظت از اصول میراث‌فرهنگی توسعه و آبادانی کشور شتاب گیرد.

به گفته دارابی، «افزایش سواد میراثی» به عنوان اصل چهارم میراث‌فرهنگی برای آن است که میراث‌فرهنگی از مهجوریت و حاشیه به متن درآید. هنر معاونان میراث‌فرهنگی آن است که میراث‌فرهنگی را به «فرهنگ عمومی» تبدیل کنند. تدوین سند ملی میراث‌فرهنگی توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی که بزودی ابلاغ خواهد شد، گامی بزرگ برای دستیابی به این هدف است.

تقویت سمن‌ها و انجمن‌ها در راستای «مردمی‌سازی میراث‌فرهنگی»، آموزش مستمر کارکنان و تشکیل هیأت‌های اندیشه‌ورز در راستای «آموزش و پژوهش‌محوری»، راه‌اندازی نهضت بزرگ «تولید محتوا» و روایتگری و «استانداردسازی» در مرمت بناهای تاریخی، اصول دیگری بود که قائم‌مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی کشور بر آن‌ها تأکید کرد.

دارابی در بخش دیگری از سخنانش به ۱۰ اولویت و اقدام پیش روی معاونان میراث فرهنگی اشاره کرد و گفت: معاونت میراث‌فرهنگی باید نظام مسائل برنامه‌ها و اقدامات ۵ ساله آینده (۱۴۰۳-۱۴۰۸) را مبتنی بر برنامه توسعه هفتم و سهمی که در تحقق برنامه پیش روی وزارتخانه است، مشخص و اعلام کند. از معاونان میراث‌فرهنگی توقع می‌رود با جدیت و ابتکار عمل در این برنامه ۵ ساله عمل کنند.

وی با طرح این پرسش که برنامه هر استان برای جذب و جلب ظرفیت‌های جدید برای مشارکت نخبگان از یک سو و تأمین منابع مالی از سوی دیگر چیست، ادامه داد: کارگروهی را مأمور این کار خواهم کرد به تک‌تک استان‌ها سفر خواهند کرد و از نزدیک این مسائل را پیگیری و گزارش خواهند کرد. با بودجه و اعتبارات محدود دولتی نمی‌توان این همه گنجینه‌های میراث‌فرهنگی را حفاظت کرد.

برگزاری «زنگ میراث‌فرهنگی در مدارس» و بازدید رایگان دانش‌آموزان به همراه معلمان و مربیان خود از بناها، آثار تاریخی و موزه‌های هر استان، تدارک برنامه‌های نوروزی، اشراف بر قانون حفاظت و مرمت از آثار تاریخی و لوایح ابلاغی دولت از جمله لایحه نظام فنی و اجرایی اختصاصی بناها و بافت‌های تاریخی‌فرهنگی و مطالبه آن از سایر نهادها و دستگاه‌ها، برآورد و اعلام نیروی انسانی لازم برای موزه‌ها، پایگاه‌ها، بناهای تاریخی و یگان حفاظت، برگزاری نمایشگاه‌های موزه‌ای، سرعت عمل در اطلاع‌رسانی و پاسخگویی، تعامل و ارتباط مؤثر در همه سطوح استانی و داشتن برنامه برای ارتباط با رسانه‌ها و سمن‌ها؛ دیگر اولویت‌ها و اقدامات پیش روی معاونان میراث‌فرهنگی بود که دارابی به تفصیل آن‌ها را برشمرد.