ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
خبرگزاری مهر، گروه استانها - مهسا عیدی: خورها یکی از بخشهای مهم شهر بندرعباس است که در نقاط مختلفی از شهر قرار گرفتهاند، این خورها در واقع رودخانههای فصلی و آبراهههایی هستند که از قدیم الایام از شهرهای مختلف و ارتفاعات جاری شده و از شهر بندرعباس به دریا میریزند، بخش عمدهای از این خورها دیگر آبی در بر ندارند اما همان میزان آبی هم که در آنها جاری است به علت عدم رسیدگی متولیان امر به نقاطی چالش برانگیز تبدیل شده است.
بدون شک یکی از معروفترین خورهای بندرعباس «خور گورسوزان» است که علت شهرت آن به دلیل رهاسازی فاضلاب در آن است، در بقیه خورهای بندرعباس هم چنین چالشی وجود دارد و به جای اینکه این مکانها زیباترین محیط شهری جهت میزبانی از گردشگران باشند تبدیل به محلی برای دپوی انواع آلودگیها و بیماریها شده اند.
یکی از چالشهای عمده محیط زیست و جامعه در شهر بندرعباس، عدم لایروبی و مدیریت صحیح خورها است.
خور نایبند به عنوان یکی از خورهای مهم این شهر، به علت عدم لایروبی مستمر، با مشکلات متعددی مواجه شده است.
مالکیت خورهای محدوده شهر بندرعباس با آب منطقهای است و از طرفی هم مردم از شهرداری انتظار دارند تا رسیدگی به این خورها را در دستور کار قرار دهد.
ساماندهی خورهای شهری انتظاری به جا از شهرداری بندرعباس
در گذشته اختلافاتی بین شهرداری بندرعباس و شرکت آب منطقهای هرمزگان بر سر رسیدگی به خورهای شهری وجود داشت اما در سال ۱۴۰۰ سند ملی «مدیریت بحران کشور» توسط رئیس جمهور ابلاغ شد که طبق آن وظیفه لایروبی، نظافت مسیل و خندقها در داخل شهر بر عهده شهرداری و در روستاها برعهده دهیاریها قرار گرفت، از این رو انتظار مردم از شهرداری بندرعباس انتظاری به جا است.
همیشه در فصل بارندگی نگران هستیم
حسن رضاپور یکی از شهروندان بندرعباسی ساکن آزادشهر در این راستا میگوید: ما همیشه در فصل بارندگی نگران هستیم؛ آبگرفتگی باعث میشود زبالهها و فاضلابها به داخل خانهها راه پیدا کنند. زندگی در چنین شرایطی واقعاً دشوار است و سلامت خانوادههایمان به خطر میافتد.
وی افزود: همچنین بوی بد ناشی از تجمع زبالهها و فاضلابها در خورها، زندگی روزمره ما را مختل کرده است. کودکانمان نمیتوانند به راحتی بیرون بازی کنند و این مشکل جدیای برای سلامت آنها است.
این شهروند بندرعباسی ادامه داد: هر سال وعدههای زیادی در مورد لایروبی خورها شنیدهایم، اما در عمل هیچ تغییری نمیبینیم. اگر مسئولین واقعاً به فکر سلامت و رفاه مردم باشند، باید اقدامات جدیتری انجام دهند.
لایروبی خورها باید به صورت مستمر انجام شود
یک کارشناس حوزه محیط شهری نیز در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: متولیان امر باید به طور منظم خورها را لایروبی کنند تا از انباشت رسوبات و زبالهها جلوگیری شود از طرفی باید سیستمهای مدیریت فاضلاب بهبود یابد و از سرازیر شدن فاضلاب به خورها جلوگیری شود.
وی افزایش آگاهی عمومی در مورد اهمیت رعایت مسائل بهداشتی و محیطزیستی را امری مهم دانست و گفت: خورها یک فرصت برای شهر بندرعباس هستند اما متأسفانه در سایه بیتوجهیها به تهدیدی عمومی تبدیل شدهاند.
به گزارش خبرنگار مهر، یکی از تأکیدات استانداران مختلف در ادوار گذشته زیباسازی خورها و استفاده از ظرفیت آنها در جذب گردشگران بوده است و در آخرین مورد، شهرداری بندرعباس مکلف شده بود تا طرح زیباسازی و ساماندهی خورها را اجرا کند.
اخیراً شهردار بندرعباس از آماده کردن طرحی برای زیباسازی خورهای بندرعباس خبر داده است.
البته ساماندهی و زیباسازی خورهای بندرعباس موضوع جدیدی نیست و در دوره شهردار پیشین بندرعباس نیز این طرح اجرا شده است که با شکست روبرو شد.