ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، «آنالنا بائربوک»، وزیر خارجه آلمان در گفتگویی با روزنامه «هندلزبلات» آلمان از لزوم بازنگری در مناسبات با چین سخن گفت.
وی در این باره گفت: مرحله راه رفتن در خواب در سیاست چین به پایان رسیده است. پکن کم و بیش آشکارا از جنگ روسیه در اوکراین حمایت می کند و از نظر سیاست تجاری با ظرفیت های صادراتی یارانه محور بالا بازی بدی را در پیش گرفته است.
بائربوک خواستار ایجاد یک اروپای متحد با توجه به رویکرد تهاجمی چین و سیاست اول آمریکای دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا شده و گفت: ما باید با اطمینان و قاطعیت روی این موضوع کار کنیم.
در ماه ژوئیه 2023، دولت آلمان اولین استراتژی مربوط به چین آلمان را تصویب کرد. در آن زمان وزارت امور خارجه مسئول این امر بود.
وزیر امور خارجه آلمان تاکید کرد: استراتژی چین پاسخی به این واقعیت است که پکن به طور فزاینده ای به یک رقیب سیستمی تبدیل شده است.
ترامپ در اولین دوره ریاست جمهوری خود محدودیت های فناوری و سایر موانع تجاری را علیه چین اعمال کرد. وی همچنین از متحدانی مانند آلمان خواست تا سیاست انتقادی تری در قبال چین اتخاذ کنند.
ترامپ جمهوری خواه همچنین منتقدان صریح چین را برای پست های کلیدی کابینه جدید خود از جمله مارکو روبیو، وزیر امور خارجه و مایک والتز، مشاور امنیت ملی احتمالی آینده، نامزد کرده است.
با این همه بر اساس گزارشی که در واشنگتن پست به نقل از افراد آشنا با این موضوع منتشر شده، ترامپ قصد دارد در 100 روز اول دوره ریاست جمهوری خود به چین سفر کند.
«بائربوک» همچنین به روزنامه هندلزبلات گفت: به عنوان اتحادیه اروپا، ما ابزارهای سیاست اقتصادی را در سالهای اخیر ایجاد کردهایم تا به طور مشترک و مؤثر به اقدامات تجاری ناعادلانه یا تهدیدات اقتصادی پاسخ دهیم. اروپا با تعرفه های متقابل از صنعت خودروسازی خود محافظت می کند و رقابت منصفانه را تضمین می کند. ما خواهان جنگ تجاری نیستیم، اما اروپا نباید به محل تخلیه محصولات چینی با یارانه بالا تبدیل شود.
وزیر خارجه آلمان همچنین به این واقعیت اشاره کرد که کشورهای بیشتری از جمله ایالات متحده آمریکا در ماه های اخیر موانع تجاری را علیه پکن به ویژه خودروهای برقی چینی اعمال کرده اند. به گفته وی اتحادیه اروپا هم در حال حاضر در حال انجام چندین بررسی یارانه ای در صنایع چین است.
وزیر امور خارجه آلمان در عین حال از همکاری با چین در هرجا که ممکن است حمایت کرده و در این راستا از جمله مسئله مقابله با بحران آب و هوا را به عنوان مثال ذکر کرد.
وزیر امور خارجه آلمان در بخش دیگری از اظهارت خود از موضع گیری جنجالی اخیر سفیر آلمان در آمریکا درباره عواقب روی کار آمدن ترامپ حمایت کرده و گفت: این دقیقا وظیفه سفیر است که روشن کند آلمان باید برای چه چیزی در آینده آماده شود. با این وجود، ایالات متحده نزدیکترین شریک آلمان باقی ماند.
اخیرا سندی که برخی رسانه های غربی درباره آن گزارش داده اند نشان می دهد که«آندرس میکالیس»، سفیر آلمان در آمریکا نگران است که «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور منتخب آمریکا و دولت او تغییرات اساسی در نظم سیاسی این کشور ایجاد کنند.
براساس این سند محرمانه که تاریخ آن به 14 ژانویه باز می گردد سفیر آلمان هشدار داده که ترامپ در دولت دوم خود، استقلال عوامل و مجریان قانون و رسانه های آمریکا را خواهد ربود و به شرکت های بزرگ تکنولوژی قدرت حاکمیت مشترک خواهد داد.
وی دستور کار دولت جدید ترامپ را به عنوان یکی از موارد اختلال حداکثری توصیف کرده که بازتعریفی از نظم قانون اساسی، تمرکز حداکثری قدرت به رئیس جمهور با هزینه کنگره و ایالت های فدرال را به همراه خواهد داشت.
آنالنا بائربوک همچنین با اشاره به اظهارات ترامپ در مورد گرینلند، کانادا و پاناما گفت: اکنون مهمترین چیز نشان دادن قدرت ناتو است. ائتلاف نظامی اکنون باید خود را وقف وظایف مهم در اوکراین و خاورمیانه کند.
وی همچنین گفت: اروپا باید بیشتر مراقب امنیت خود در آینده باشد. آلمان باید مسئولیت را بر عهده بگیرد.
آنالنا بائربوک همچنین با توجه به آمادگی دفاعی اروپا گفت : البته ما باید بیشتر در این راستا سرمایه گذاری کنیم. اما قبل از هر چیز مهم است که ما پروژه های نظامی مشترک اروپایی را که پروژه های امنیتی هستند، برنامه ریزی کنیم.
انتهای پیام/