ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، محمدصادق خیاطیان؛ رییس صندوق نوآوری و شکوفایی در نشست رؤسای پارکهای علم و فناوری که با موضوع روشهای تأمین مالی و ظرفیت سرمایهگذاری در پارکهای علم و فناوری در صندوق نوآوری برگزار شد، اظهار کرد: به عنوان گزاره نخست معتقدم پارکهای علم و فناوری متولدان اکوسیستم نوآوری منطقهای هستند و پارکها به عنوان کلیدیترین محور این زیرنظام هستند. ما در حال حاضر در این اکوسیستم ضعف داریم و نیازمند نقشآفرینی بیشتر پارکها در این اکوسیستم هستیم. ما به سیاستهای نوآورانه را در این اکوسیستم کمتر توجه کردیم.
وی با اشاره به فلسفه شکلگیری پارکهای علم و فناوری گفت: پارکها مشابه شهرکهای صنعتی نیستند و نباید پارکها را با آن مقایسه کرد چرا که ماهیت این دو متفاوت است. خیلی دنبال این نباشیم که شرکتهای دانشبنیان بزرگ را در پارکها مستقر کنیم.
رییس صندوق نوآوری و شکوفایی بیان کرد: زایش و رویش شرکتهای دانشبنیان باید از پارکهای علم و فناوری صورت بگیرد و باید از این موضوع دفاع کرد. اینکه توقع داشته باشیم که خروجی پارک ها را در شاخصهای اقتصادی بسنجیم، باید در آن بیشتر تأمل کنیم.
خیاطیان ضمن اشاره به اینکه بعد از قانون جهش دانشبنیان جذابیت برای جذب شرکتهای دانشبنیان افزایش یافته است، گفت: رؤسای پارکها باید ظرفیتهای قانون جهش را بشناسند و آن را برای مسئولان استانی خود تبیین کنند.
وی با تأکید بر ضرورت بینالمللی شدن پارکهای علموفناوری گفت: هدف این نیست که پارکهای علم و فناوری در کشور دیگری شعبه بزنند بلکه هدف این است که پارکها صادرات محور شوند و خوشبختانه امروز به بلوغ خوبی در این حوزه رسیدهایم.
رییس صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به برنامه تولید فراسرزمینی گفت: براساس این برنامه اگر شرکتهای دانشبنیان ریشه تولید را در کشور حفظ کنند و 10 درصد آخر فعالیت خود را مثل بستهبندی و ... در کشور مقصد فراهم انجام دهند، صندوق به این تسهیلات ارائه میدهد.
پارکها شرکتهایی که قابلیت این مدل تولید را دارند، شناسایی و به ما معرفی کنند.
وی ادامه داد: بنده خودم را متعلق به پارکها میدانم و در صندوق زمینهها و ابزارهایی فراهم کردیم که تسهیلات و خدماتی را به واحدهای فناور مستقر در پارک ارائه دهیم.
خیاطیان در ادامه تأکید کرد که شرکتهای دانشبنیان واحدهای فناور بر روی مسائل اصلی کشور راهحل ارائه دهند. فناوران در حال حاضر در حوزه انرژی خورشیدی، پسماند، آلودگی و ناترازی انرژی حرفهای زیادی برای گفتن دارند.
رییس صندوق نوآوری و شکوفایی 3 حوزه تکنولوژی هوش مصنوعی، بایوتکنولوژی و امنیت غذایی را اولویت صندوق عنوان کرد و گفت: اگر شرکتها در این حوزه فعالیت کنند، صندوق به شرکتها خدمات و تسهیلات ارائه میدهد.
وی با اشاره به برنامه جهش تولید در صندوق نوآوری گفت: براساس این شرکتهایی که ظرفیت تولید بیشتری دارند و نیاز به سرمایه گردش و زیرساخت دارند، صندوق از آن ها حمایت خواهد کرد.
خیاطیان در ادامه به برنامه رویش در صندوق نوآوری اشاره و در این باره توضیح داد: در این برنامه هدف را خلق شرکتهای دانشبنیان قرار دادهایم. تأمین مالی یکی از نیازهای شرکتهاست و ما با ظرفیت خوبی به این ورود کردهایم. صندوق از طریق واسطهگری صندوق پژوهش و فناوری به شرکتها تسهیلات ارائه میدهد.
رییس صندوق نوآوری و شکوفایی با بیان اینکه همکاری با پارکها را به طور جد در دستور کار قرار دادهایم، گفت: پارکهای علم و فناوری محور و راهبر صندوقهای پژوهشهای فناوری هستند و صندوقها باید به این موضوع توجه کنند.
وی افزود: ما نیازمند تقویت سواد مالی کارآفرینان هستیم و آمادگی داریم با برگزاری دورههای آموزشی سواد مالی کارآفرینان را تقویت کنیم. پارکها میتوانند این دوره ها را برگزار کنند و ما از آنها حمایت میکنیم.
خیاطیان با بیان اینکه ما در حوزه تأمین مالی به نقشآفرینی پارکها برای تسهیلگری مالی خیلی امید بستهایم، گفت: خیلی وقتها شرکتها نمیدانند تنوع تأمین مالی یعنی چه و از رؤسای پارکهای علم و فناوری خواهش میکنم که این تسهیلگری صورت گیرد.
انتهای پیام/