ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
«علی عبدی» در گفتوگو با خبرنگار بینالملل خبرگزاری تسنیم با اشاره به اجرایی شدن آتش بس میان مقاومت فلسطینی و رژیم صهیونیستی گفت: اجرای آتش بس به طور قطع و یقین برای ساکنان غزه و مقاومت فلسطینی یک پیروزی به شمار میآید چرا که بعداز 15 ماه جنگ و کشتار رژیم صهیونیستی مجبور شد به توافقی تن بدهد که در حقیقت توافق خود حماس بود و دولت بایدن ( آمریکا) چند ماه قبل از این توافق حمایت کرده بود اما نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی از آن تمکین نکرد. بازگشت به این توافق یک شکست برای رژیم صهیونیستی و یک پیروزی برای مقاومت محسوب میشود البته فشار دولت بایدن و فرستادهای که رفت و با نتانیاهو صحبت کرد، عامل بسیار مهم موثری در پذیریش این توافق از سوی شخص نتانیاهو بود.
این کارشناس تحولات غرب آسیا متوقف شدن در این مرحله و این پیروزی را برای مقاومت غزه و هم جبهه مقاومت خطرناک دانست و تصریح کرد: مقاومت باید برای بعد از این پیروزی سناریو داشته باشد چراکه دشمن برای تبدیل شکست خود به پیروزی و تبدیل پیروزی مقاومت به شکست سعی میکند و برنامههایی را در این زمینه تدارک دیده است.
وی با بیان اینکه پیروزی مقاومت نیاز به تثبیت دارد، اظهار داشت: اکنون ما در مرحله ظهور پیروزی قرار داریم اما پیروزی برای دوام و قوامش نیاز به تثبیت دارد و این تثبیت مهم است لذا تطمیع شدن به نسبت این پیروزی و این تلقی که کار تمام شده خطرناک است. این نباید اتفاق بیفتد و این برای مقاومت بسیار خطرناک است.
این پژوهشگر تحولات فلسطین اشغالی درباره راهکار مقاومت برای تثبیت پیروزیش در جنگ غزه گفت: دشمن میخواهد این توافق را پایه و تکیه گاهی برای مقاومت زدایی از غزه قرار دهد. سناریوی مهم پس از توافق آتش بس است چراکه این توافق انجام شده است البته ممکن است در این مرحله رژیم صهیونیستی کارشکنیهایی انجام دهد اما سیاست رژیم صهیونیستی و همپیمانان منطقهای آن پیشبرد سیاست مقاومت زدایی در غزه و به طور کلان در جبهه مقاومت است.
وی افزود: مسئلهای که شروع خواهند کرد ایجاد دوگانه رفاه و مقاومت خواهد بود و اینکه پیشبرد هرگونه بازسازی در غزه را به سمت مقاومت زدایی و خلع سلاح مقاومت ببرند. کما اینکه یکی دو سال است که ایران دوگانه مقاومت و توسعه را به یک نحوه دیگری شروع کردهاند. همین معادله در لبنان، فلسطین و جاهای دیگر شروع خواهند کرد البته اجرایی شدن این معادله برای غزه بسیار محتمل تر است ناگفته نماند از این به بعد محوریت کار به عهده امارات، قطره و عربستان سعودی خواهد بود و اینها سرپل رژیم صهیونیستی برای پیشبرد این دوگانگی میشوند.
این کارشناس تحولات حوزه فلسطین اشغالی در پاسخ به این پرسش « چطور مقاومت میتواند در دام این سناریو نیافتد؟ » گفت: تا آنجایی که ممکن است مقاومت باید اجازه سرپلگیری از دولتهای عربی متحد رژیم اسرائیل در موضوع بازسازی را بگیرد و خودش عملا متولی هرگونه بازسازی در نوار غزه بشود. همانطوری که شروطی را برای آتش بس با رژیم صهیونیستی تعیین کرد و سرانجام این رژیم مجبور شد شروط مزبور را بپذیرد. آلان هم برای هرگونه اقدام در غزه ، حماس و مقاومت فلسطینی بایستی محور کار باشند و اجازه بازیگری به هیچ بازیگر خارجی و حتی تشکیلات خودگردان فلسطین را ندهند و این بسیار مهم است.
وی با بیان اینکه کشورهای محور مقاومت میتوانند در بازسازی غزه نقش آفرینی کنند، اظهار داشت: درست است این کشورها از لحاظ مالی به شدت در تنگنا قرار دارند اما به طرق مختلف میتوانند در موضوع بازسازی غزه همکاری داشته باشند، از اعزام مستشاران ( مهندسان) عمران، آبادانی و شهر سازی گرفته تا مسائل دیگر. اینها باید دربارهاش فکر شود. اگر مقاومت توانسته یک شهر زیر زمینی پیچیده و پیشرفته را در زیر غزه ایجاد کند قطعا میتواند غزه را بازسازی کند.
عبدی در پایان تصریح کرد: با اجرایی شدن آتش بس یک شکل از جنگ در غزه متوقف شد اما یک شکل دیگری از جنگ توسط رژیم صهیونیستی و متحدانش در منطقه علیه جبهه مقاومت بویژه ایران آغاز شده است.
انتهای پیام/