تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : اجتماعی
لینک : econews.ir/5x3899355
شناسه : 3899355
تاریخ :
دفن غیربهداشتی روزانه ۱۰۰تن پسماند پزشکی در آرادکوه اقتصاد ایران: مدیرکل محیط زیست استان تهران گفت: دفن غیراصولی روزانه ۱۰۰ تن پسماند پزشکی در آرادکوه ادامه دارد و با توجه به اینکه تصفیه‌خانه شیرابه آرادکوه عملاً تعطیل است، وضعیتی بحرانی در مدیریت پسماند در منطقه ایجاد شده که نیازمند به اصلاحات اساسی است.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

- اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ری، حسن عباس‌نژاد در در جمع خبرنگاران به بررسی چالش‌های موجود در شهرستان ری پرداخت و گفت: اقدامات مؤثر برای مدیریت مشکلات زیست‌محیطی، به‌ویژه در حوزه مدیریت پسماندها و کنترل آلاینده‌ها در شهرستان ری ضروری است.

وی با اشاره به سیاست‌های زیست‌محیطی و ضرورت همراهی دستگاه‌های اجرایی، افزود: بدون رعایت ضوابط محیط‌زیستی، بارگذاری‌های جدید می‌تواند آسیب‌های جبران‌ناپذیری به منابع طبیعی وارد کند.

وضعیت بحرانی در مدیریت پسماندها در مرکز آرادکوه

مدیرکل محیط زیست استان تهران با اشاره به بازدید اخیر خود از مرکز مدیریت پسماند آرادکوه گفت: در استان تهران روزانه حدود 10 هزار تن پسماند تولید می‌شود که 6 هزار تن از آن به آرادکوه منتقل و 4 هزار تن دیگر در سایر مراکز دفن و مدیریت می‌شود.

وی تصریح کرد: نخاله‌های تولیدی استان تهران روزانه 35 هزار تن است که 4 هزار تن از آن در آرادکوه مدیریت می‌شود.

عباس‌نژاد با اشاره به تولید روزانه 115 هزار تن پسماند پزشکی ابراز داشت: روزانه 100 تن پسماند پزشکی استان تهران به آرادکوه منتقل می‌شود اما متاسفانه بدون رعایت ضوابط زیست محیطی دفن می‌شود.

وی در ادامه با تأکید بر نبود همت و انگیزه برای اصلاح رویکرد در آرادکوه افزود: روزانه 350 مترمکعب شیرابه در این مرکز تولید می‌شود که به صورت غیرفنی جمع آوری می‌شود و وضعیت بسیار نامناسبی دارد.

تصفیه‌خانه شیرابه عملاً تعطیل شده و سیستم لجن فعال آن از بین رفته است

مدیرکل محیط زیست استان تهران اظهار داشت: وضعیت نامناسب زیست محیطی سالن‌های پردازش، تهویه نامناسب، استفاده نکردن از سیستم‌های تهویه هوای خروجی، تجهیزات فرسوده و... در آرادکوه وضعیت را نامناسب کرده و اگر به این شکل مدیریت شود شرایط را سخت‌تر خواهد کرد.

عباس‌نژاد به مدیریت نامناسب شیرابه‌ها در آرادکوه اشاره کرد و افزود: در بازدید اخیر به علت وجود کف در تصفیه‌خانه مشخص شد این تصفیه‌خانه شیرابه عملاً تعطیل شده و سیستم لجن فعال آن از بین رفته است و تنها به دلیل بازدید از مرکز راه‌اندازی شده است.

وی با تأکید بر اینکه وضعیت کنونی نشان می‌دهد که مدیریت شیرابه که یکی از مسائل اساسی این منطقه است، با چالش جدی مواجه است، بیان کرد: در صورتی که شرایط خیلی خوبی در آرادکوه داشته باشیم از 350 مترمکعب شیرابه تولیدی، به‌طور میانگین تنها 100 مترمکعب آن در شرایط بسیار محدود و ناکافی تصفیه می‌شود. 

بوی نامطبوع منطقه ناشی از انباشت و دفن غیراصولی زباله و عدم تصفیه و بازچرخانی شیرابه است

عباس‌نژاد با بیان اینکه مشکلات زیست‌محیطی مرکز آرادکوه می‌تواند تبعات اجتماعی و اقتصادی گسترده‌ای به همراه داشته باشد، تأکید کرد: نیازمند استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان، دانشگاه‌ها و متخصصان داخلی برای طراحی سیستم‌های جدید و بهینه در این حوزه هستیم.

وی با اشاره به انتشار بوی نامطبوع در اطراف آرادکوه و کهریزک تصریح کرد: به‌واسطه بازدیدهای صورت‌گرفته در آرادکوه مشخص شد، هوادهی توده‌های کمپوست به‌صورت منظم و بهینه انجام نمی‌شود و شاهد دفن غیراصولی زباله‌ها هستیم.

مدیرکل محیط زیست استان تهران  در پایان خاطرنشان کرد: بوی نامطبوع منطقه ناشی از انباشت و دفن غیراصولی زباله و نیز عدم تصفیه و بازچرخانی شیرابه است که باید ساماندهی شود و سیستم تصفیه نیز ارتقا یابد.
انتهای پیام/