تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : استان‌ها
لینک : econews.ir/5x3899313
شناسه : 3899313
تاریخ :
لزوم تقویت زیرساخت‌های ورزش پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین/ رشد سرانه ورزشی مطالبه هیئت‌های ورزشی و ورزشکاران اقتصاد ایران: همدان- امروز با افزایش جمعیت شهر همدان لزوم تقویت سرانه ورزشی و لزوم تقویت زیرساخت‌های ورزشی به شدت در آن احساس می‌شود.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها* محمدرضا بهرامی‌صفت: امروز در مرکز استان همدان با کمبود فضای ورزشی مواجه هستیم، تا جایی که بسیاری از هیئت‌های ورزشی استان همدان با محدودیت در فضای ورزشی مواجه هستند، بیشتر رشته‌های ورزشی در استان همدان فضای تخصصی و خانه اختصاصی ندارند.

نبود فضای اختصاصی باعث شده در بسیاری از رشته‌ها ورزشکاران همدانی به تهران کوچ کنند و تمرینات خود را در شهرهای دیگر دنبال کنند.

هیئت‌هایی هم که فضای تخصصی دارند در شأن و منزلت آنها نیست، علاوه بر نبود فضاهای تخصصی، امروز بسیاری از هیئت‌های ورزشی استان دفاتر خوبی هم ندارند و در زیر پله و کانکس ساکن هستند.

گرانی زمین در شهر همدان باعث شده که کاربری زمین‌هایی که در سال‌های نه چندان دور ورزشی بوده به مسکونی و تجاری تغییر کند و امروز در همدان با کمبود زمین برای ساخت سرانه‌های ورزشی رو به رو هستیم.

لزوم تقویت زیرساخت‌های ورزش پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین/ رشد سرانه ورزشی مطالبه هیئت‌های ورزشی و ورزشکاران

چندی پیش فرماندار همدان در جلسه بایدها و نبایدهای طرح جامعه شهری همدان که با حضور حمیدرضا حاجی‌بابایی و عباس صوفی نمایندگان مردم همدان در مجلس شورای اسلامی برگزار شد تأکید کرد که سرانه ورزشی مرکز استان از بعضی شهرستان‌های استان همدان پایین‌تر است.

پایین بودن سرانه ورزشی همدان صدمات جبران ناپذیری را بر پیکره ورزش همگانی و قهرمانی شهر خواهد زد، در بحث ورزش قهرمانی ورزشکاران ما از همدان کوچ می‌کنند و در بحث ورزش همگانی نیز سلامت شهروندان به خطر خواهد افتاد.

جمعه گذشته حمیدرضا حاجی‌بابایی نایب رئیس اول مجلس و نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی در دیدار صمیمی با رؤسای هیئت‌های ورزشی از لزوم الحاق ۲ هزار هکتار زمین به همدان برای ساخت یک مجتمع ورزشی و احداث خوابگاه یک هزار تخته خوابی صحبت گفت، که نشان می‌دهد وضعیت اماکن ورزشی در همدان به حد بحران رسیده است.

در حال حاضر در تعداد زیادی از شهرک‌های متراکم از جمعیت همدان یک فضای ورزشی وجود ندارد و بیشتر شهرک‌ها به خوابگاه تبدیل شده‌اند و برای کاربری‌های عمومی آن فکری نشده، امروز قرار است ۱۱ هزار واحد مسکن در پروژه شهرک پرواز که طرح مسکن ملی است ساخته شود آیا در این طرح همدان فضای ورزشی جایی ندارد.

تعداد محدود زمین‌های باقی مانده در شهر همدان هم در حال نابودی بوده و در آن آپارتمان‌های چندین واحدی به آسمان می‌رود، امروز شهر همدان به جای اینکه افقی رشد کند در حال رشد عمودی است و فقط تراکم به آن اضافه می‌شود.

امروز در همدان برای ساخت سالن ورزشی، خوابگاه ورزشی، مجتمع تخصصی ورزشی، بیمارستان هزار تخته‌خوابی، پروژه‌های فرهنگی، آموزشی، بهداشتی و فضای سبز با مشکل کمبود زمین مواجه هستیم که هر کدام در آینده نزدیک شهر را با مشکلات فراوانی رو به رو خواهد کرد.

همدان در زیرساخت‌های ورزشی ضعیف است

عباس صوفی نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه همدان در زیرساخت‌های ورزشی ضعف دارد، اظهار کرد: امروز هیئت‌های ما یا در زیر پله دفتر دارند یا کانکس نشین هستند که این در شأن مرکز استان و پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین نیست.

وی افزود: ما امروز سالن‌های تخصصی هم در همدان نداریم.

لزوم تقویت زیرساخت‌های ورزش پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین/ رشد سرانه ورزشی مطالبه هیئت‌های ورزشی و ورزشکاران

نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی با اشاره لزوم خانه‌های تخصصی ورزشی گفت: امروز ما در همدان خانه کشتی نداریم، استخر شنا و شیرجه نداریم، سالن تخصصی تکواندو نداریم و بسیاری از هیئت‌های ما سالن و خانه تخصصی ندارند.

صوفی خاطرنشان کرد: این وضعیت در شأنیت پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین نیست.

وی با بیان اینکه به ورزش بانوان هم ظلم شده است، بیان کرد: یک سالن تخصصی برای بانوان در این شهر نداریم.

نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: بانوان همیشه از ما انتظار دارند و به ما می‌گویند کجا برویم ورزش کنیم.

سرانه‌های ورزشی و زمین‌های خاکی شهر همدان نابود شده است

سعید پناه‌آبادی رئیس هیئت ورزش‌های همگانی شهرستان همدان نیز در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: متأسفانه کمبود فضاهای ورزشی مشکلات فراوانی را برای ورزش قهرمانی و همگانی شهرستان همدان ایجاد کرده است.

وی افزود: امروز اکثر هیئت‌های ورزشی ما دچار مشکل هستند و ورزشکاران‌شان به ناچار از همدان به استان‌های دیگر می‌روند.

رئیس ورزش محلات همدان با اشاره به نابودی زمین‌های خاکی شهر همدان گفت: روزگاری در تک‌تک محلات همدان یک زمین خاکی وجود داشت و هر هفته هزاران فوتبالیست در این زمین‌ها بازی می‌کردند.

پناه‌آبادی خاطرنشان کرد: متأسفانه گران شدن زمین باعث شد تا تک‌تک این زمین‌ها تغییر کاربری به مسکونی و تجاری بدهند.

لزوم تقویت زیرساخت‌های ورزش پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین/ رشد سرانه ورزشی مطالبه هیئت‌های ورزشی و ورزشکاران

وی با بیان اینکه سرانه ورزشی شهر نابود شده است، بیان کرد: در همدان ما مشکل کمبود مسکن داریم و قیمت خانه و اجاره‌بها در همدان به شدت بالا است به همین دلیل زمین‌هایی با کاربری عمومی همچون ورزشی، فرهنگی و بهداشتی به مسکونی و تجاری تغییر کرده‌اند.

رئیس ورزش محلات همدان عنوان کرد: در بعضی شهرک‌های همدان پر تراکم جمعیت بالا ما یک سالن ورزشی نداریم.

وی با بیان ما در همدان یک دهکده تخصصی ورزشی نیاز داریم، گفت: امروز میزبانی رشته‌های مختلف ورزشی ما در دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان برگزار می‌شود چون ما یک مجتمع ورزشی نداریم که همزمان سالن ورزشی، خوابگاه و سلف در آن وجود داشته باشد.

وی افزود: ما نیاز به یک دهکده ورزشی که در آن دو سالن ورزشی، استخر، زمین چمن و خوابگاه در آن وجود داشته باشد.

رئیس هیئت ورزش‌های همگانی شهرستان همدان با بیان اینکه هیئت‌های ورزشی با نبود خانه تخصصی دست و پنجه نرم می‌کنند، بیان کرد: می‌تواند با قطعیت گفت ورزش اول شهر ما کشتی است اما همدان یک خانه کشتی ندارد.

پناه‌آبادی خاطرنشان کرد: یک سالن کشتی داریم که در حد و اندازه سالن هم نیست و از آن خجالت می‌کشیم، ورزش جانبازان و توانیابان ما سالن اختصاصی ندارد، استخر تخصصی شنا و شیرجه نداریم، فضای ورزشی ویژه بانوان نداریم و تمام این‌ها به ورزش مرکز استان آسیب زده است.

زمین چمن مصنوعی داخل پارک‌ها رها شده است

وی با بیان اینکه در ورزش همگانی هم دچار مشکل هستیم، بیان کرد: طبق قانون صبح‌ها سالن‌های ورزشی باید در اختیار ورزش صبحگاهی قرار بگیرد اما به دلیل واگذاری بسیاری از سالن‌ها به بخش خصوصی این امر محقق نمی‌شود.

رئیس هیئت ورزش‌های همگانی شهرستان همدان افزود: همین تعداد اندک سالن‌های ورزشی باید در اختیار هیئت‌های ورزشی باشد چون بخش خصوصی فقط به درآمدزایی فکر می‌کند.

لزوم تقویت زیرساخت‌های ورزش پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین/ رشد سرانه ورزشی مطالبه هیئت‌های ورزشی و ورزشکاران

پناه‌آبادی با اشاره به زمین چمن‌های کوچک داخل پارک‌ها و محلات همدان گفت: ما به عنوان ورزش محلات همدان در شورای پنجم ۱۸ زمین چمن در پارک‌ها و محلات مختلف شهر ایجاد کردیم که امروز این زمین‌ها رها شده است.

وی خاطرنشان کرد: از شهرداری همدان و سازمان فرهنگی اجتماعی و ورزشی درخواست داریم مدیریت این چمن‌ها به هیئت ورزش‌های همگانی شهرستان همدان سپرده شود.

رئیس هیئت ورزش‌های همگانی شهرستان همدان با بیان زیرساخت‌های ما در شأن مرکز استان نیست، گفت: همدان پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین است، استعدادهای ورزشی فراوانی دارد و تاریخ ورزش این شهر پر از افتخار بوده اما زیرساخت‌های ورزشی آن واقعاً مناسب نیست.

وی افزود: امیدوارم حداقل زمین‌هایی که در شهر باقی مانده در آن فضاهای ورزشی ایجاد شود و در آینده با الحاق زمین به همدان شاهد رشد سرانه‌های ورزشی باشیم.

پناه‌آبادی با اشاره به لزوم استفاده حداکثری از ظرفیت‌های موجود بیان کرد: امروز ما ورزشگاه ۱۵ هزار نفری شهید مفتح، سالن ورزشی ۶ هزار نفری سردار سلیمانی و فضاهای محدود دیگری را داریم که رها شده و باید از این فضاها در این کمبود فضاهای ورزشی نهایت استفاده را ببریم.

رئیس هیئت ورزش‌های همگانی شهرستان همدان عنوان کرد: همچنین باید اداره ورزش و جوانان شهرستان همدان از وضعیت نمایشی خارج شود و کارایی لازم را داشته باشد.

ادارات دولتی زمین‌های خود طبق قانون مولدسازی به فضای ورزشی اختصاص دهند

سجاد مؤیدزاده کارشناس ورزشی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: مشکل کمبود سرانه ورزشی در همدان کاملاً جدی است و امروز در همدان با فقر سرانه ورزشی مواجه هستیم.

وی افزود: نباید بگذاریم زمین‌های باقی مانده در شهر همدان تبدیل به مسکونی و تجاری شوند، مشکل مسکن همدان با نابودی کاربری‌های ورزشی حل نمی‌شود.

این کارشناس ورزشی با بیان اینکه تمام دستگاه‌ها باید به رشد سرانه ورزشی کمک کنند، بیان کرد: بانک‌ها موظف هستند در سرانه ورزشی به شهر همدان کمک کنند و به دنبال احتکار زمین نباشند، تمام دستگاه‌هایی که زمین دارند باید در طرح مولدسازی زمین‌های خود را به کاربری عمومی همچون بهداشت و درمان، آموزش و ورزش اختصاص دهند.

لزوم تقویت زیرساخت‌های ورزش پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین/ رشد سرانه ورزشی مطالبه هیئت‌های ورزشی و ورزشکاران

مؤیدزاده خاطرنشان کرد: همچنین بعضی از ادارات دولتی فضاهای ورزشی دارند ولی در طول یک هفته فقط یک روز آن را در اختیار کارمندان خود قرار می‌دهند که این ظلم در حق مردم است.

وی ادامه داد: آمورش و پرورش، کمیته امداد، اداره گاز و سایر ادارات ما سالن ورزشی و استخر دارند می‌توانند استفاده آن را عمومی کنند تا کمی مشکلات کمبود زیرساخت‌های ورزشی همدان حل شود.

شهرک‌های صنعتی، کارخانه‌ها و سرمایه‌داران بخش خصوصی به کمک ورزش بیایند

این کارشناس ورزشی با اشاره به ورود بخش خصوصی به ورزش بیان کرد: ما در شهرک صنعتی بوعلی همدان کارخانه‌های متمول و بزرگی داریم همچون سحر، پلمپین صنعت، فولاد راد و غیره چرا این کارخانه‌ها با درآمد چندین میلیاردی یک مجموعه بزرگ ورزشی حداقل برای کارگران خود نمی‌سازند.

وی افزود: مگر طبق قانون نباید بخشی از درآمد و مالیات این سرمایه‌داران هزینه ورزش شود اما ما در عمل می‌بینیم سرمایه‌گذاری آنها به خارج استان می‌رود.

در پایان گفتنی است؛ مشکل کمبود سرانه‌های ورزشی در همدان با رشد جمعیت و افرایش جمعیت شهری همدان روز به روز بیشتر خواهد و اگر مدیریت ارشد استان و نمایندگان مردم همدان در مجلس شورای اسلامی فکری به حال رشد فضاهای ورزشی همدان نکنند سلامت شهروندان همدانی به خطر خواهد افتاد و ورزش حرفه‌ای نیز در همدان به سمت و سوی نابودی خواهد رفت.