ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش خبرنگار مهر، عیسی بابائی ظهر یکشنبه در نشست خبری که با عنوان جشن خودکفایی مددجویان کمیته امداد امام خمینی (ره) گلستان برگزار شد، اظهار کرد: یکی از اهداف اصلی ما توانمندسازی اقتصادی مددجویان و ایجاد شرایطی است که افراد تحت پوشش بتوانند از چرخه نیازمندی خارج شوند و به کارفرمایانی موفق تبدیل شوند.
وی با اشاره به موفقیتهای استان در جذب اعتبارات افزود: در سال گذشته دو هزار و ۵۶۳ خانوار از خدمات اشتغال بهرهمند شدند و توانستند به خودکفایی برسند.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی گلستان گفت: امسال نیز بیش از سه هزار و ۳۰۰ خانوار با بهرهگیری از اعتبارات و تسهیلات اشتغال به مرحله خودکفایی رسیدهاند که این موفقیت به لطف همکاری بانکهای استان، مشاوران اشتغال و همت مددجویان محقق شده است.
وی در ادامه به جذب اعتبارات اشتغال اشاره کرد و افزود: امسال بیش از هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان تسهیلات اشتغال بهصورت قرضالحسنه و با بازپرداخت هفتساله در اختیار مددجویان قرار گرفته است که تا کنون بیش از ۶۰ درصد این اعتبارات جذب شده و منجر به ایجاد چهار هزار و ۶۰۰ فرصت شغلی شده است.
وی با بیان اینکه گلستان یکی از استانهای کمبرخوردار کشور است، افزود: علیرغم محدودیت منابع مالی، استان گلستان در چند سال اخیر همواره جز پنج استان برتر کشور در جذب اعتبارات اشتغال بوده است. این موفقیت نشاندهنده همکاری مستمر بانکها و دستگاههای مرتبط با کمیته امداد است.
بابائی با اشاره به هدف اصلی برگزاری جشن خودکفایی، گفت: یکی از مهمترین اهداف ما معرفی نمونههای موفق اشتغالزایی است. مددجویانی که تا دیروز نیازمند کمک بودند، اکنون به کارفرمایانی تبدیل شدهاند که خود اشتغالزایی کردهاند و حقوق دهها نفر را پرداخت میکنند. این تحول از مهمترین دستاوردهای ما در سالهای اخیر است.
وی افزود: امسال با حمایت کمیته امداد، بیش از ۹۶ درصد از طرحهای اشتغال ایجادشده به پایداری رسیدهاند. طرحهایی مانند نیروگاههای خورشیدی کوچک، گلخانههای خانگی، دامداریهای سبک و سنگین، و تولیدات کشاورزی، از جمله پروژههایی هستند که مددجویان با استفاده از آنها به خودکفایی دست یافتهاند. نیروگاههای خورشیدی کوچک که در حیاط خانهها نصب میشوند، درآمدی ۲۰ ساله برای خانوادهها فراهم کردهاند.
مدیرکل کمیته امداد گلستان با اشاره به چالشهای موجود در زمینه اعتبارات گفت: یکی از مشکلات فعلی ما، محدودیت سقف تسهیلات است. در حال حاضر سقف تسهیلات اشتغال ۱۵۰ میلیون تومان است که این مبلغ برای بسیاری از طرحهای اشتغال کافی نیست. ما در حال رایزنی با بانک مرکزی و مسئولان کشوری هستیم تا این سقف افزایش یابد و بتوانیم طرحهای بزرگتر و پایدارتری را اجرا کنیم.
وی از برنامههای آتی این نهاد خبر داد و گفت: امیدواریم با ادامه این روند و حمایتهای بیشتر، بتوانیم تعداد بیشتری از خانوادهها را از چرخه نیازمندی خارج کنیم و به جامعهای توانمندتر و مستقلتر دست یابیم.
بابائی اظهار کرد: در حال حاضر، ۹ هزار پرونده در انتظار تخصیص اعتبار هستند و تمام تلاش ما این است که با جذب حداکثری منابع، پاسخگوی این نیازها باشیم.
جشن خودکفایی در روز پنجشنبه ۴ بهمن با حضور مسئولان استانی، نمایندگان مجلس و جمعی از یاوران اجتماعی برگزار میشود که در این مراسم از خانوادههای موفقی که با استفاده از طرحهای اشتغالزایی به خودکفایی رسیدهاند، تقدیر به عمل خواهد آمد.