به گزارش سلامت نیوز به نقل از ابرنا،طاهر موهبتی، معاون توسعه و منابع وزارت بهداشت، در یک نشست خبری که روز یکشنبه در ستاد وزارت بهداشت برگزار شد، با بیان اینکه سازمانهای بیمهگر بیش از ۵۴ هزار میلیارد تومان به این وزارتخانه بدهی دارند، اعلام کرد که ۱۰ درصد منابع هدفمندی یارانهها هنوز به حوزه سلامت اختصاص نیافته است.
وی تأکید کرد که طبق سیاستهای کلی سلامت، یکی از مسائل اساسی، تأمین منابع پایدار برای بخش سلامت است و ضروری است که سهم سلامت از درآمد ناخالص ملی افزایش یابد. در حال حاضر، سهم سلامت از درآمد ناخالص ملی در ایران ۳.۹ درصد است، در حالی که این رقم در منطقه حدود ۷ درصد است.
مشکلات مالی وزارت بهداشت و بدهیهای سنگین
موهبتی در ادامه به مشکلات مالی وزارت بهداشت اشاره کرد و گفت: "این وزارتخانه اکنون ۱۰۷ هزار میلیارد تومان بدهی دارد که شامل ۲۲ هزار میلیارد تومان بدهی برای دارو، ۲۳ هزار میلیارد تومان برای تجهیزات پزشکی و مابقی مربوط به نیروی انسانی است." وی همچنین اشاره کرد که اگر مطالبات وزارت بهداشت از بیمهها پرداخت شود، هنوز ۸۰ هزار میلیارد تومان زیان انباشته وجود خواهد داشت که منابعی برای تسویه این بدهیها در نظر گرفته نشده است.
بدهیهای کادر درمان و اهمیت تامین منابع مالی پایدار
معاون وزیر بهداشت همچنین به بدهیهای سنگین به کادر درمان اشاره کرد و گفت که وزارت بهداشت به مبلغ ۳۲ هزار میلیارد تومان به کادر درمان بدهی دارد و تأکید کرد که برای حل این مشکلات، لازم است که با استفاده از منابع مالی پایدار و شفافسازی، مطالبات وزارت بهداشت از سازمانهای بیمهگر پرداخت شود.
تداوم ارز ۴۲۰۰ تومانی برای تجهیزات پزشکی
موهبتی همچنین بر ضرورت تداوم تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات تجهیزات پزشکی تأکید کرد و گفت: "اگر ارز ۴۲۰۰ تومانی برای تجهیزات پزشکی قطع شود، هزینهها به شدت افزایش خواهد یافت." وی خاطرنشان کرد که در سال جاری، تخصیص ارز ترجیحی برای واردات تجهیزات پزشکی سنگین ممنوع شده که این مسئله مشکلات بیشتری برای وزارت بهداشت ایجاد کرده است.
ضرورت تأمین منابع برای برنامه پزشک خانواده
در خصوص برنامه پزشک خانواده، موهبتی گفت که برای اجرای این برنامه به ۸۵ هزار میلیارد تومان منابع جدید نیاز است و بدون تخصیص این منابع، این برنامه با مشکلات جدی روبرو خواهد شد.
معاون وزیر بهداشت با بیان مشکلات مالی گسترده وزارت بهداشت و نیاز به منابع پایدار برای ادامه ارائه خدمات بهداشتی و درمانی، از دولت خواست تا تخصیص منابع به این بخش را در اولویت قرار دهد. همچنین، او تأکید کرد که اجرای برنامه پزشک خانواده و تداوم تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی برای تجهیزات پزشکی از ضروریات است تا این وزارتخانه بتواند به مسئولیتهای خود در راستای سلامت مردم عمل کند.