تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : راهنمای خرید
لینک : econews.ir/5x3898919
شناسه : 3898919
تاریخ :
پیشرفت قابل توجه عملیات اجرایی مجتمع مس جانجا اقتصاد ایران: پروژه عظیم معدنی و صنعتی مس جانجا در استان سیستان و بلوچستان، با هدف ایجاد تحول اقتصادی در شرق کشور و جلوگیری از خام‌فروشی، در حال اجراست.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

- اخبار بازار -

این پروژه، با سرمایه‌گذاری حدود 488 میلیون دلار، توسط کنسرسیومی به رهبری شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات (ومعادن) و با مشارکت شرکت‌های بزرگ معدنی و صنعتی کشور؛ شامل گل‌گهر، چادرملو، گهرزمین، تجلی توسعه معادن و فلزات و بین‌المللی توسعه صنایع و معادن غدیر پیش می‌رود.

بر اساس برآوردها، عیار متوسط مس این معدن حدود 0.26 درصد بوده و اجرای طرح‌های توسعه‌ای در آن، علاوه بر تولید سالانه 130 هزار تن کنسانتره مس با عیار 26 درصد، زمینه تولید 3 هزار تن کاتد مس را نیز فراهم می‌کند. این پروژه قابلیت درآمدزایی سالانه حدود 300 میلیون دلار را دارد.

بخش‌های سه‌گانه پروژه معدنی و صنعتی مس جانجا

در بخش استخراج معدن، تاکنون بیش از 11 میلیون تن باطله‌برداری انجام شده و همچنین مطالعات اکتشافی، شامل 195 کیلومتر مربع عملیات ژئوفیزیک، 38 هزار متر حفاری تکمیلی و 13,500 متر حفاری استریل به انجام رسیده است. ظرفیت دامپ باطله معدن بیش از 1 میلیارد تن می‌باشد و هدف‌گذاری پروژه شامل 20 میلیون مترمکعب باطله‌برداری در سه سال ابتدایی است. پس از آغاز فعالیت معدن، سالانه 16 میلیون تن خوراک ورودی کارخانه تغلیظ تامین خواهد شد.

احداث کارخانه تغلیظ با هدف تولید سالانه 130 هزار تن کنسانتره مس با عیار 26 درصد طراحی شده و تاکنون به 9.2 درصد پیشرفت فیزیکی رسیده است. عملیات اجرایی احداث این کارخانه از ابتدای سال 1403 آغاز شده و هم‌اکنون 5 درصد جلوتر از برنامه زمان‌بندی قرار دارد.

در بخش هیپ لیچینگ، تاکنون 50 درصد پیشرفت فیزیکی ثبت شده و ساخت بزرگ‌ترین هیپ کشور با مساحت 600 هزار متر مربع در حال تکمیل است. تاکنون 331 هزار مترمکعب خاک‌برداری و بالغ بر 880 هزار مترمکعب خاک‌ریزی به وسیله 155 دستگاه ماشین‌آلات مستقر در این بخش انجام شده و 350 هزار تن خاک اکسیدی استخراج و به این بخش منتقل شده است. بهره‌برداری از فاز اول هیپ لیچینگ برای پایان سال 1403 برنامه‌ریزی شده و همچنین، پیمانکارِ ساخت کارخانه 3 هزار تنی کاتد مس انتخاب و تا پایان سال 1403 در محل پروژه مستقر خواهد شد.

پیشرفت بخش‌های سه‌گانه پروژه:

استخراج: 22 درصد

تغلیظ: 9.2 درصد

هیپ لیچینگ: 50 درصد

اشتغال‌زایی

در حال حاضر، حدود 700 نفر در محل سایت پروژه مشغول به کار هستند که بیشتر آن‌ها از بومیان استان و روستاهای اطراف معدن هستند. پیش‌بینی می‌شود با بهره‌برداری از پروژه، میزان اشتغال‌زایی مستقیم به 1500 نفر و غیرمستقیم به حدود 5000 نفر افزایش یابد. یکی از اقدامات شاخص در این پروژه تربیت نیروی ماهر می‌باشد. اجرای پروژه‌هایی همچون پروژه معدنی و صنعتی مس جانجا باعث ایجاد توسعه‌های متعددی در منطقه می‌شود؛ مثلاً با آموزش‌های نظری و عملی، متخصص‌های موجود در این منطقه به مرور افزایش پیدا می‌کنند و به عنوان بخشی از سرمایه استان می‌توانند توسعه مناطق را رقم بزنند و نیروهای مختصص بیشتری تربیت کنند.