ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش خبرنگار مهر، حمزه خانجانی صبح شنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: همدان مهمترین قطب تولید سیب زمینی کشور است که همه ساله مازاد این محصول به دیگر استانها و کشورهای همسایه صادر میشود.
معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی همدان افزود: گندم، جو، یونجه، سیب زمینی و چغندر قند از مهمترین محصولات زراعی استان همدان است.
وی با اشاره به اینکه استفاده از بذر مرغوب و سالم سیب زمینی و روشهای نوین به زراعی و آبیاری تولید این محصول را افزایش میدهد، گفت: در سال زراعی گذشته سطح زیر کشت سیب زمینی در این استان ۲۰ هزار هکتار بوده که در سال زراعی جاری با افزایش بهره وری آب محور سطح زیر کشت این محصول کاهش مییابد.
خانجانی خاطرنشان کرد: در سال زراعی جاری هر هکتار سیب زمینی براساس ارزیابی کنتورهای حجمی مرکز تحقیقات کشاورزی استان هفت هزار و ۵۰۰ مترمکعب آب مصرف میکند که در هر هکتار میانگین ۴۰ تن محصول تولید میشود.
وی بهرهوری سیب زمینی را پنج و نیم کیلوگرم بر مترمکعب در هر هکتار در سال جاری برشمرد و افزود: تنشهای محیطی نظیر افزایش دمای هوا، قطعی و ناترازی برق در چاههای کشاورزی بر عملکرد سیب زمینی در مزراع تأثیر گذاشته است.
وی اضافه کرد: همدان رتبه اول تولید سیب زمینی کشور را دارد و همدان بارانداز این محصول در کشور محسوب میشود.
معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی همدان تصریح کرد: یک هزار و ۵۰۰ انبار فنی و ۸۵ سردخانه برای نگهداری سیب زمینی در همدان وجود دارد و در حال حاضر بیش از ۴۲۰ هزار تن سیب زمینی خوراکی در انبارها موجود است.