ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، روند قربانی شدن مهاجران در دریای مدیترانه در سایه سیاستهای سختگیرانه اتحادیه اروپا در سال جدید میلادی هم همچنان ادامه دارد.
به نوشته روزنامه «زوددویچه سایتونگ»، فصل تاریک جدیدی از مهاجرت در امتداد خطرناک ترین مسیر پناهندگی جهان، این هفته در جزایر قناری نوشته شده است که در اثر آن 50 نفر جان باختند.
یک قایق حامل پناهجویان در 2 ژانویه، از موریتانی به سمت جزایر قناری اسپانیا به حرکت در آمد.
به گفته سازمان امداد اسپانیایی "Caminando Fronteras"، این قایق به مدت 13 روز روی آب های دریا شناور بود و با وجود اینکه مقامات مراکشی به مدت 6 روز از وضعیت این قایق مطلع بودند اما هیچ کمکی ارسال نکردند و این منجر به فاجعه جدیدی در آبهای بین آفریقا و جزایر قناری شد که در آن تقریباً از هر سه نفر در قایق دو نفر جان خود را از دست دادند.
هلنا مالنو، موسس «کامیناندو فرانتراس» گزارش داد که پنجاه نفر در این قایق که به سمت جزایر قناری در حرکت بود جان خود را از دست دادند که چهل و چهار نفر از قربانیان پاکستانی بودند.
به گفته این سازمان غیردولتی، 86 نفر در این قایق بودند و هنگامی که آنها نجات یافتند، تنها 36 نفر از آنها هنوز زنده بودند.
سال گذشته 46900 مهاجر از طریق این دریا وارد جزایر قناری شدند که تعداد آن ها بیش از هر زمان دیگری بود. بر این اساس تعداد مرگ و میرهای تایید شده در این مسیر هم افزایش یافته است. علاوه بر این، تعداد موارد گزارش نشده چندین برابر بیشتر در نظر گرفته می شود.
مهاجران در حالی همچنان در مسیر رسیدن به اروپا قربانی می شوند که مقام های اروپایی بی توجه به این مسئله به سیاست های سختگیرانه خود برای مهار هجوم پناهجویان ادامه می دهند.
«مگنوس برونر»، کمیسر اتحادیه اروپا در امور داخلی و مهاجرت، در دومین سفر خارجی خود به عنوان کمیسر روز گذشته در همین راستا با «کیریاکوس میتسوتاکیس»، نخست وزیر یونان ملاقات کرد .
در دیدار نخست وزیر یونان با برونر از جمله به مسائل امنیتی و مسئله اجرای پیمان مهاجرت و پناهندگی پرداخته شد. کمیسر اتحادیه اروپا و میتسوتاکیس هر دو بر اهمیت بازگرداندن پناهجویان به کشورهای مبدا تاکید کردند.
رویکردهای سختگیرانه در سیاست مهاجرت، که یونان و چندین کشور دیگر اتحادیه اروپا بر آن تکیه می کنند، و همچنین توافقنامههای میلیارد دلاری با کشورهای ثالث برای بازگرداندن مهاجران به کشورهای مبدا اخیراً منجر به کاهش قابل توجه عبور غیرقانونی از مرزها به اتحادیه اروپا شده است.
آژانس مرزی فرونتکس این هفته گزارش داد که در مقایسه با سال 2023، سال گذشته 38 درصد پناهجوین کمتری به طور غیرقانونی وارد اتحادیه اروپا شدهاند. افزایش دستگیری پناهجویان در مرز اتحادیه اروپا با روسیه و بلاروس و در مسیر غرب آفریقا نیز گزارش شده است.
انتهای پیام/