به گزارش خبرگزاری اقتصاد ایران، سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشست خبری با حضور اصحاب رسانه، افزود: باید زمینه گفتوگو را بین مولفان و بررسان کتاب باز کنیم.
وی با بیان اینکه برای برون رفت از مسئله ممیزیهای سلیقهای آثار دو ساز و کار وجود دارد، گفت: نخست سعی کردیم از طریق کاربرگها از اعمال سلیقهها بکاهیم. به عنوان مثال بگوییم توهین به مقدسات چه معنایی دارد و راه کار بعدی گشودن باب گفتوگو بین مولفان و بررسان آثار است، به گونهای که بررسی نباید در فضای پستو باشد و باید با هم صحبت کنند و به نتیجه مطلوب برسند و این گفتوگوها را به رسمیت بشناسیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: ما آمر و مرشد نیستیم بلکه کارگزار مردم هستیم و باید به این امر توجه کنیم بخصوص اصحاب فرهنگ که ولی نعمت ما هستند.
وی با اشاره به اینکه حقالناس فقط پول نیست، گفت: متوقف کردن یک اثر هم حقالناس است و باید برای نویسندگان جواب درستی داشته باشیم. قانون بررسی کتاب برای زمانی است که تیراژ کتاب پایین بوده است، اما الان جهان پیرامون عوض شده و ما حتما باید متوجه تغییرات باشیم و قوانین باید اصلاح شود.
سید عباس صالحی افزود: اقدامات ما کافی نیست و این قانون متعلق به زمان گذشته است که متغیرهای مختلفی مانند امروز نداشتیم. جهان پیرامون ما متفاوت شده است ما مقهور این تغییرات نیستیم، اما باید متوجه آن باشیم.
وی در خصوص افزایش قیمت کتاب و حذف آن از سبد فرهنگی خانوار نیز گفت: نباید اجازه دهیم که کتاب به عنوان یک کالای لوکس در جامعه محسوب شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: با توجه به ثبات نسبی کاغذ و یارانههای بودجهای که از نظر ارزی در حوزه کاغذ در سال ۹۸ قرار گرفت، مدیریتی بر فضای قیمت کتاب به شکل نسبی بود، اما در سالهای اخیر این مشکل قابل توجه شده است.
سید عباس صالحی متغیر اصلی این افزایش قیمت کتاب را نوسانات ارزی کاغذ دانست و گفت: در نامهای که به جناب عارف معاون رئیس جمهور نوشتیم کردیم تا راهکاری اتخاذ شود نوسانات ارز کمترین تاثیر را بر قیمت کاغذ بگذارد تا شاهد افزایش بیش از حد قیمت کتاب نباشیم.
اولین نشست خبری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با هدف بیان رویکردها و سیاستهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت چهاردهم با حضور اصحاب رسانه در مجتمع باغ زیبا برگزار شد.