ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، در هفتههای اخیر و بهویژه بعد از آتشبس شکنندهای که میان لبنان و رژیم صهیونیستی برقرار شد و این رژیم دائماً به نقض توافق آتشبس ادامه میدهد، بسیاری در منطقه و جهان مشغول تحلیل و تفسیر واقعیتهای رخداده در جبهه شمالی فلسطین اشغالی و همچنین وضعیت لبنان و حزبالله هستند.
مانور رسانههای دشمنان مقاومت علیه حزبالله
بهویژه این تحلیلها را در رسانههای معاند مقاومت زیاد میبینیم؛ جایی که برخی از تحلیلگران در این رسانهها میگویند؛ حزبالله بعد از خساراتی که در سطح از دست دادن فرماندهان و رهبران خود و در رأس آن شهید سید حسن نصرالله متحمل شد، عقبنشینی کرده است.
برخی از این تحلیلگران هم تا جایی پیش رفتند که گفتند؛ حزبالله دیگر وجود نخواهد داشت و در دوره آینده شاهد افول زیادی خواهد بود؛ بهویژه بعد از تحولات سریع سوریه و همچنین عقبنشینی «سلیمان فرنجیه» نامزد موردنظر حزبالله در پرونده ریاستجمهوری و پیروزی «جوزف عون» که از حمایت آمریکا و عربستان برخوردار است.
اما در مقابل همه این تحلیلها و ادعاها، حزبالله در مرحله کنونی ترجیح داده است ساکت بماند تا دیگران هرچه میخواهند بگویند. شاید افراد ظاهربین و تحلیلگرانی که کارنامه حرفهای در سطح رسانه و تحلیل ندارند، با یک نگاه بگویند این روندی که حزبالله پیش گرفته ناشی از شکست و عقبنشینی آن است،
اما واقعیت پشتپرده چیز دیگری است و آنگونه که منابع آگاه از فضای مقاومت در لبنان گزارش میدهند، حزبالله شروع به کار در سطوح مختلف و با سرعتی بینظیر کرده است. مسئولان حزبالله در وهله نخست شروع به ارزیابی میزان خسارات واردشده به لبنان در نتیجه جنگ ویرانگر رژیم صهیونیستی کرده و درصدد جبران خسارت برآمدهاند.
در سطح ساختار داخلی حزبالله هم این جنبش، همه جاهای خالی رهبران و فرماندهان خود را در سطوح سیاسی، نظامی، امنیتی، رسانهای و اجتماعی پر کرده و در تلاش است راهی را برای بازگشت به مسیر صحیح خود باز کند.
کمتر از دو هفته دیگر، حزبالله بهطور خاص و مردم لبنان و کل منطقه بهشکل کلی در برابر اتفاقی مهم قرار خواهند گرفت؛ زیرا مهلت 60روزه آتشبس با رژیم صهیونیستی به پایان میرسد و باید گامهای عقبنشینی کامل ارتش اسرائیل از روستاها و شهرهای جنوب لبنان آغاز شود، همچنین دولت لبنان و کشورهای ضامن توافق آتشبس هم مأموریت مهمی برای اجرای این توافق و رسیدن به آرامش و ثبات دارند.
سناریوهای بعد از مهلت 60 روز آتشبس میان لبنان و رژیم صهیونیستی
با این حال، هر کسی که طی دو هفته گذشته همه اظهارات و اطلاعات درزیافته از طرفهای صهیونیستی و آمریکایی را دنبال کرده باشد متوجه خواهد شد که مرحله بعدی شاهد شگفتیهای خواهد بود که نه لبنان و نه کشورهای منطقه آن را نمیخواهند.
بعد از پایان مهلت 60روزهِ مندرج در توافق آتشبس میان لبنان و رژیم صهیونیستی، هرگونه نقض بندهای این توافق توسط اسرائیل، بهمعنای گشودن در بهروی واکنشهایی با پیامدهای وحشتناک است و همین مسئله، فرانسویها و آمریکاییها را بر آن داشته است که قبل از پایان این مهلت تحرکاتی برای جلوگیری از خارج شدن اوضاع از کنترل انجام دهند؛ زیرا اگر این بار آتش جنگ میان لبنان و رژیم صهیونیستی برافروخته شود، پیامدهای سنگینی برای کل منطقه و منافع آمریکا و غرب در اینجا خواهد داشت.
برخی محافل لبنانی بر این باورند که با توجه به شواهد موجود و سابقه طولانی که رژیم صهیونیستی در نقض هرگونه توافقی دارد و طی این مدت هم به هیچ یک از مفاد آتشبس پایبند نبوده است، احتمال دارد این رژیم از تعهدات خود سرپیچی کند؛ بهویژه اینکه مقامات صهیونیست با روی کار آمدن «دونالد ترامپ» رئیس جمهور منتخب آمریکا در کاخ سفید، احساس اطمینان بیشتری خواهند کرد.
3 گزینه حزبالله برای مقابله با صهیونیستها
بنابراین، اگر بعد از پایان مهلت 60روزه، اسرائیل بهدنبال توطئه نظامی جدیدی باشد، بیتردید حزبالله همانطور که نمایندگان و مقامات آن بارها تأکید کردهاند، خودش را موظف به انجام اقداماتی خواهد کرد که با تجاوز و اشغالگری صهیونیستها مقابله کند.
طبق تحلیلهایی که درباره واکنش حزبالله به تداوم تجاوزات رژیم صهیونیستی بعد از پایان مهلت 60روزه وجود دارد، سه گزینه اصلی پیشِروی مقاومت لبنان است که در صورت عدم عقبنشینی صهیونیستها از لبنان و عدم اجرای مفاد آتشبس، حزبالله به یکی از این سه گزینه متوسل خواهد شد؛
انداختن توپ در زمین دولت لبنان و میانجیها
گروهی از کشورهای منطقه و همچنین احزاب غربگرای لبنانی و دشمن مقاومت بهسرکردگی جریان 14 مارس و در رأس آن افرادی همچون «سمیر جعجع» رئیس حزب نیروهای لبنانی و متحدانش مدتهاست که میخواهند به دولت لبنان فرصتی داده شود که بهدور از سلاحهای مقاومت، امور کشور را اداره کند و بهعبارت دیگر حزبالله در لبنان خلعسلاح شود. آنها همچنین خواستار استقرار ارتش لبنان در سراسر جنوب این کشور هستند و میخواهند که هیچ گونه تجهیزات و نیرویی از حزبالله در جنوب نماند؛ آن هم در حالی که میدانند ارتش و دولت لبنان، قدرت کافی برای مقابله با اسرائیل را ندارند و این رژیم تنها از طرفهای قدرتمند میترسد.
با وجود اینکه حزبالله بیش از هر کس دیگری میداند دولت و ارتش لبنان ضعیف هستند و همچنین بسیاری از طرفهای خارجی، طبق منافع خود بر تصمیمات دولت این کشور تأثیر میگذارند؛ اما ممکن است با هدف اینکه جایی برای هیچگونه بهانهای باقی نگذارد، بعد از پایان مهلت 60روزه توپ را در زمین دولت لبنان و ارتش این کشور و نیز میانجیهای خارجی بیندازد تا این طرفها نیت و قدرت خود را در اجرای توافق آتشبس و مقابله با تجاوزات دشمن صهیونیستی نشان دهند.
بازگشت به جنگ فقط در مناطق اشغالی لبنان
گزینه بازگشت به درگیری با دشمن صهیونیستی در مناطق مرزی لبنان و جایی که رژیم صهیونیستی آنجا را اشغال کرده است، از مشروعیت زیادی در سطح داخلی و نیز بینالمللی برخوردار است؛ زیرا هرگونه تردید یا تأخیر اسرائیل در عقبنشینی از همه اراضی لبنان یا تحمیل واقعیتهای جدید سیاسی و میدانی، بهمعنای خروج از توافق آتشبس است،
در این صورت، حزبالله با سایر نیروهای مقاومت لبنان، دیگر ملزم به اجرای توافق آتشبس نیستند و میتوانند در هر لحظهای که مناسب بدانند؛ چه در روز بعد از پایان آتشبس و چه در هر زمان دیگری به جنگ برگردند، این گزینه اگر اتفاق بیفتد، احتمالاً فقط شامل مناطقی میشود که صهیونیستها از خروج از آنجا امتناع میورزند.
آنچه احتمال این گزینه را تقویت میکند، همان چیزی است که «محمود قماطی» نایبرئیس شورای سیاسی حزبالله اخیراً به آن اشاره کرده گفت: عدم عقبنشینی اسرائیل از لبنان بعد از گذشت مهلت 60روزه مقررشده در توافق آتشبس، بهمعنای آن است که نیروهای اسرائیلی در لبنان اشغالگر هستند و حزبالله بر این اساس با آنها برخورد خواهد کرد.
بازگشت به جنگ همهجانبه
ازآنجایی که کابینه راست افراطی رژیم صهیونیستی در راستای برنامههای توسعهطلبانه و تهاجمی خود از یک سو و برای خدمت به منافع شخصی بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر این رژیم از سوی دیگر، بهدنبال طولانیتر کردن جنگ در منطقه تا حد امکان است، اگر حزبالله به گزینه جنگ در مناطق اشغالشده لبنان متوسل شود، احتمال گسترش جنگ وجود دارد.
اگر این اتفاق بیفتد، حزبالله مجبور میشود به نبرد گسترده مانند آنچه در مرحله قبل رخ داد برود و این یعنی وضعیت جبهه شمالی تا مرکز فلسطین اشغالی آشفتهتر از قبل میشود. شهرکنشینان صهیونیست که حتی بعد از برقراری آتشبس هم جرئت بازگشت به شهرکهای شمالی فلسطین اشغالی را ندارند، مجبور میشوند یک بار دیگر فرار کنند و حتی ساکنان حیفا و عکا هم مجبورند به مناطقی مانند تلآویو و اطراف آن بروند.
غافلگیریهای حزبالله برای اشغالگران
شنیده شدن مستمر صدای آژیر خطر، فرار بهسمت پناهگاهها بهشکل شبانهروزی و صدای انفجار، کابوس بزرگی است برای همه صهیونیستها که پیش از نبرد طوفان الاقصی خیلی تجربه آن را نداشتند و تحت هیچ شرایطی نمیخواهند دوباره به این وضعیت برگردند.
در هر صورت، صرفنظر از گزینهای که حزبالله به آن متوسل میشود، اگر رژیم صهیونیستی از پایبندی به مفاد توافق آتشبس خودداری کند و یا خودش به گزینه بازگشت جنگ یا دیگر گزینههای خطرناک متوسل شود احتمال وقوع یک رویارویی گسترده وجود دارد بهویژه با توجه به تداوم جنگ غزه و شکست در توافق آتشبس تا این لحظه.
اما واقعیتی که در صورت بازگشت جنگ روشن خواهد شد، این است که اسرائیل بهخلاف لافزنیها و ادعاهای مقامات آن پیروز نشده است و همه سخنانی که شبانهروز در مورد کاهش توان نظامی حزبالله و ازهمپاشیدگی ساختارهای آن مطرح میکند، همگی دروغ است.
در اینجا لازم است به یکی از سخنرانیهای شهید سید حسن نصرالله طی سالهای گذشته اشاره کنیم که در هشداری برای اشغالگران صهیونیست گفت: «حزبالله صد هزار رزمنده آموزشدیده دارد که در هر شرایطی آماده جنگ هستند.»، این یعنی هنوز بیش از 95 هزار رزمنده مقاومت لبنان اصلاً به میدان جنگ نیامدهاند و منتظر دستور هستند.
بهطورکلی، باید منتظر پایان مهلت 60روزه آتشبس میان لبنان و رژیم صهیونیستی و سناریوهای بعد از آن و غافلگیریهایی که مقاومت در صورت ادامه اشغالگری و تجاوزات دشمن خواهد داشت، باشیم.
انتهای پیام/+