به گزارش سلامت نیوز به نقل از همشهری، براساس یک مطالعه جدید، نوشیدنیهای قندی با توجه به تأثیرشان بر احتمال افزایش خطر مرگ، میتوانند طعم تلخی هم داشته باشند.
درواقع نوشیدنیهای شیرین سالانه باعث بیش از 330هزار مرگ ناشی از دیابت و بیماریهای قلبی و عروقی میشوند.
داریوش مظفریان، متخصص قلب در بوستون؛ در اینباره میگوید: «مصرف بالای نوشیدنیهای شیرین یک بحران بهداشت عمومی است و نیاز به اقدام فوری دارد.» به تأکید این پزشک «محققان نمیتوانند با قطعیت بگویند که نوشیدنیهای شیرین شده با شکر باعث ابتلا به دیابت و بیماریهای قلبی و عروقی میشوند، اما مضر بودن آنها منطقی است؛ زیرا بسیاری از مطالعات نشان دادهاند که بین این نوشیدنیها و اثرات بر سلامتی ارتباط وجود دارد.»
این نوشیدنیها دارای «کالری خالی» یا کالری بدون هیچگونه فواید تغذیهای و منبع کربوهیدراتهای سریعالاثر هستند که وارد جریان خون میشوند و قند خون را به سرعت افزایش میدهند. این قندهای خالی به شکل مایع حتی مضرتر از قندهای موجود در دسرها یا غذاهای شیرین هستند. همچنین قندهای مایع با سرعت بیشتری در سیستم گوارش جذب میشوند؛ زیرا آنها به فرایندهای تجزیه مانند غذاهای جامد نیاز ندارند.
قندهای جامد اغلب بخشی از غذاهایی هستند که حاوی مواد مغذی دیگری مانند فیبر، پروتئین و چربیاند. مظفریان درباره جایگزینی نوشیدنیهای قندی هم گفته «افراد به جای تکیه بر شیرینکنندههای مصنوعی به نوشیدنیهای بدون شیرینی مانند آب گازدار، چای یا قهوه بدون شیرینی یا فقط آب ساده روی بیاورند.»