به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا،جعفریان با بیان اینکه مشکلات و چالشهای دانشگاههای علومپزشکی «چندوجهی» و «پیچیده» است، تاکید کرد که وظایف این دانشگاهها نیز به همین میزان پیچیده بوده و نمیتوان به راحتی برای آنها راهحلهای ساده و سطحی پیشنهاد داد. وی افزود: «با توجه به این پیچیدگیها، انتخاب تیمهای عملیاتی کارآمد و توانمند از سوی روسای دانشگاهها ضروری است تا بتوانند بهطور مؤثر مشکلات را حل کنند.»
مشاور عالی وزیر بهداشت در ادامه به روسای دانشگاههای علومپزشکی توصیه کرد که به مسائل ملی توجه بیشتری داشته باشند و در عین حال، مشکلات منطقهای و چالشهای خاص هر دانشگاه را در نظر بگیرند. وی تصریح کرد که این اجلاس بهطور ویژه به منظور حل مشکلات و چالشهای ملی برگزار شده است و نیاز است که دانشگاهها در کنار توجه به مشکلات خود، به حل مسائل وسیعتر و کشوری نیز پرداخته و در راستای ارتقاء وضعیت سلامت کشور گام بردارند.
جعفریان در ادامه به برخی از وظایف چندگانه دانشگاههای علومپزشکی اشاره کرد و توضیح داد که به عنوان مثال، در صورتی که مشکلی در رابطه با یک بیماری خاص ایجاد شود، مسئولیت پاسخگویی به این مشکل به معاونت بهداشت وزارت بهداشت واگذار میشود. در حالی که افزایش ظرفیت پزشکی و حل مشکلات آموزشی دیگر حوزهها، به معاونت آموزشی وزارت بهداشت مربوط است. این امر نشاندهنده گستردگی و پیچیدگی وظایف دانشگاههای علومپزشکی است که نیاز به همکاری و هماهنگی میان بخشهای مختلف دارد.
جعفریان در پایان سخنان خود، بر لزوم اتخاذ رویکرد جامع و دقیق در حل مشکلات تاکید کرد و خواستار انتخاب تیمهای اجرایی توانمند و حرفهای برای مواجهه با چالشهای پیش روی دانشگاههای علومپزشکی شد. وی همچنین یادآور شد که این مشکلات نه تنها به سطح دانشگاهها بلکه به سطح کشور و نظام سلامت نیز ارتباط دارند و باید بهطور هماهنگ و با دقت بالایی رسیدگی شوند.