ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش خبرنگار مهر، سجاد انوشیروانی رئیس فدراسیون وزنهبرداری در نشست خبری صبح امروز در مورد بدهی فدراسیون وزنهبرداری گفت: در مورد این موضوع خیلی صحبت شده است، یک قراردادی قبل از ۱۴۰۱ بسته شده و مدت زمان آن ۵ ساله بوده، وقتی ما به فدراسیون امدیم، پیمانکار آن سالن مدعی شد برخی کارها را انجام داده اما حق و حقوق آن پرداخت نشده، همچنین پیمانکار مدعی شده در دوران کرونا متضرر شده است. او بابت این موضوعات به دادگاه شکایت کرد و رای گرفت. مبلغ بدهی ۲۴ میلیارد است و تا به امروز نزدیک به ۹ میلیارد پرداخت شده و مابقی آن از سوی وزارت پیگیری شده که جا دارد از وزیر ورزش تشکر کنم.
انوشیروانی تاکید کرد: قرار است امروز یا یکی دو روز آینده بخشی از آن پرداخت شود و مابقی آن قرار است در دو قسط تا اردیبهشت ماه سال آینده پرداخت شود. مبلغ با توجه به تاخیری که داشت، جریمه شامل آن شد که پیمانکار هم بخشی از آن را بخشید.
وی در پاسخ به این سوال که ایا قرارداد از طرف او فسخ شده است، عنوان کرد: قرارداد ۵ ساله بود که تاریخ شروع و پایان آن مشخص بوده، حتی زمان حضور ما چندین برنامه از سوی پیمانکار انجام داد. بعد از پایان قرارداد صحبت از آن بود که این همکاری ادامه پیدا کند که ما هم به او گفتیم باید بررسی کنیم. چند ماه بعد از حضور ما قرارداد تمام شد و سالن را به ما برگرداند. پیمانکار ادعاهایی داشت که موفق شد در دادگاه رای را به نفع خود بگیرد.
وی در مورد روند جوانگرایی در تیم ملی وزنهبرداری اظهارداشت: خدا را شکر در دو سال و نیم که در فدراسیون حضور داریم، با برنامه ریزی اعضای کمیته فنی روند جوانگرایی صورت گرفت. آن چیزی که ما ابتدای کار تحویل گرفتیم خیلی امیدوارکننده نبود، اما با برگزاری منظم اردوها شرایط تغییر کرد. البته هنوز به هدف ایدهآل نرسیدیم و به زمان نیاز داریم. در این مدت کوتاه تیمهای پایه روند خوبی داشت و فدراسیون با قدرت کار را ادامه خواهد داد.
وی در پاسخ به این سوال که برنامهریزیاش در مورد استعدادیابی چیست، عنوان کرد: در بحث مربیان چند کار خوب انجام شده، یکی سعی کردیم تیمهای استانی در لیگ بزرگسالان و جوانان حضور پیدا کنند. برگزاری منظم رویدادهای داخلی بود که مربیان در تمامی ردههای سنی متفاوت حضور پیدا کردند. هر مربی که تشخیص بدهیم پتانسیل خوبی دارد در کنار مربیان تیم ملی قرار میدهیم. قرار است مربیان برتر را انتخاب کنیم و به آنها حقوق ماهیانه خواهیم داد.
رییس فدراسیون وزنهبرداری درباره درخشش بانوان وزنهبرداری در مسابقات قهرمانی آسیا عنوان کرد: وزنهبرداری بانوان همچون آقایان برای ما مهم است. اردوهای منظم برای آنها در نظر گرفتیم. در ابتدای کار با وزنه بردارانی مواجه شدیم که سنشان بالا بود. بنابراین یک تغییر نسل انجام دادیم و روی سنین پایه کار کردیم و با وزنهبرداران شروع کردیم که از اول وزنهبرداری کار کردند. واقعا رشته وزنهبرداری نیاز به زمان دارد و به یک باره نمیتوان انتظار نتیجه داشته باشیم.خوشبختانه الان به نسلی رسیدیم بین ۱۶ تا ۲۰ سال که بسیار شرایط خوبی دارند. برنامه ما ادامه با همین نسل در رده بزرگسالان است. الهه رزاقی در مسابقات جهانی در گروه A وزنه زد و اگر مصدوم نبود میتوانست رکوردهای خوبی بزند.
وی در پاسخ به این سوال که زمزمه جدایی نواب نصیرشلال مطرح شده و گویا خودش تمایلی به ادامه همکاری ندارد، گفت: نواب نصیرشلال الان در مسافرت است و خودش باید پاسخگو باشد. موضع قطعی از طرف او به ما ابلاغ نشده، اگر بحث همکاری باشد در این دو سال او زحمت زیادی کشیده است و ما هم مشتاق ادامه همکاری هستیم اما تصمیم او هر چیزی باشد ما انجام خواهیم داد.
انوشیروانی در مورد پرحاشیه بودن سفرهای وزنهبرداری و اینکه برخی جوانان و نوجوانان موفق نشدند در مسابقات جوانان جهان و نوجوانان آسیا شرکت کنند؟ تاکید کرد: این مسائل در کارهای بزرگ، گستره بیشتری دارد. در این اتفاقات دوستان دیگر هم نقش داشتند اما فدراسیون هم مقصر بود. کادرفنی نیز تقصیراتی داشت. از این به بعد فدراسیون حتما حواسش است که چنین اتفاقاتی رخ ندهد.
انوشیروانی گفت: همه قهرمانان به من کمک کردند. هیچ کس ادعای جایگاه نداشت، ما در مورد مسائل مختلف تبادل نظر میکنیم.حسین توکلی از بزرگان وزنهبرداری است،او حسن نیت خود را از روز اول به ما ثابت کرده است.
انوشیروانی درباره کاهش اوزان وزنهبرداری برای المپیک آینده گفت: تغییر اوزان در جریان کنگره جهانی انجام شده و به هشت وزن کاهش یافته است. شاید روی تیم ما به لحاظ کمی تاثیر بگذارد، اما به لحاظ وزنی خیلی تاثیرگذار نیست. ضمن اینکه وزنهبرداران باید خودشان را با شرایط جدید وفق بدهند.
انوشیروانی در مورد اینکه گفته شده مهر وزنهبرداری پای نامه بدنسازی برای خروج ارز از کشور بوده است، تاکید کرد: نه نامهای دیدیم و نه سوالی از وزارت ورزش و مراجع قضایی شده است و من تکذیب می کنم. اگر نامهای بوده به ما هم نشان دهند. این گونه اظهار شده که کلانتری در صورت جلسه بجای بدنسازی، وزنهبرداری نوشته است.
انوشیروانی در مورد وضعیت مصطفی جوادی و افت او در مسابقات جهانی بحرین گفت: خدا را شکر مصطفی با یک تغییر وزن خوب و به موقع در مسابقات جهانی ریاض نتیجه گرفت.او بعد از مسابقات دچار آسیب دیدگی شد، ولی برای المپیک ما زمان نداشتیم و به همین خاطر تشخیص بر این بود که او با فیزیوتراپی کار را ادامه دهد. بعد از المپیک هم این آسیب دیدگی در ناحیه کمر عود کرد و در مسابقات جهانی بحرین درگیر آن بود. بعد از مسابقات جهانی مصدومیت تک تک وزنهبرداران بررسی شد تا به روزهای خوب برگردند. او جزو وزنهبرداران خوب است که بسیار مستعد است و اگر مصدومیتش برطرف شود به روزهای خوب برمیگردد.
وی در مورد علیرضا یوسفی و انگیزه او برای زدن رکورد لاشا تالاخادزه عنوان کرد: خدا را شکر تیم ملی با توجه به جوانگرایی که باید انجام میشد، نتایج خوبی که حاصل کار کادر فنی و وزنهبرداران بود در مسابقات جهانی کسب کرد. ما باید این روند را ادامه بدهیم.وزنهبردار ادعا و انگیزه دارد و ما هم باید به او کمک کنیم. در کنار علیرضا یوسفی روند روبه رشد علی داوودی را دیدیم. مطمئنا علی داوودی در کنار یوسفی یک پتانسیل ویژهای است. آیت شریفی و چند وزنهبردار در دسته فوق سنگین جوانان داریم که همه آنها میتوانند به موفقیت برسند.
انوشیروانی همچنین در واکنش به صحبتهای وزیر ورزش مبن بر اینکه کار رییس فدراسیون کمپ سازی نیست، گفت: باید قبول کنیم که اگر زیرساخت نباشد، نمیتوان برنامهها را به خوبی اجرا کرد. ساخت و ساز وظیفه ما نیست، اما کمبود فضا ما را اذیت میکند.اگر الان شرایط قبلی بود ما حتی نمیتوانستیم اردوی نونهالان هم برگزار کنیم. این ساخت و سازها نیز بدون کمک مالی وزارت ورزش بوده و ما سعی کردیم شأن رشته وزنهبرداری را بالا ببریم. این ضعف ورزش ماست که فضای حرفهای برای ورزش کم است. وزیر منظورش این بوده که فدراسیونها تمرکز بیشتری روی نتایج داشته باشند، نه اینکه به طور کامل کاری به زیرساختها نداشته باشند.
وی درباره اینکه گفته میشود پایه نفرات تیم ملی کنونی در سالهای قبل از او بوده است، گفت: شما به چند سال قبل برگردید که تیمهای ما چه وضعیتی داشتند و چه نتایجی گرفتند. به جز داوودی، بقیه نفرات حتی چند سال قبل در مسابقات کشوری هم نبودند و حضورشان از دوره ما بود. فدراسیون ما آن نسلی که از قبل حضور داشت را حفظ کرد و کمک کردیم. دوستان قبلی در فدراسیون هم زحمت کشیدند، اما این نسل فعلی بیشترشان مربوط به یکی دو سال اخیر میشود.
انوشیروانی همچنین درباره وضعیت بودجه فدراسیون اظهارداشت: در این یکی دو سال رشد بودجه داشتهایم. البته فدراسیون درآمدزا شده است. نگاه مان این است که خودمان این درآمدزایی را افزایش بدهیم. همچنین چند برند مختلف را کنار خودمان داشتهایم. جهش خوبی هم در کمکهای وزارت و کمیته بوده است. فکر میکنم رشد چشمگیری در درآمدها داشتهایم. وقتی نمایندگان در مجلس تصمیم میگیرند در خصوص بودجه سال آینده، یک بند به دولت تکلیف شده است که اگر خزانهداری کشور آن شرکتها به تعهدات خود عمل نکند، میتواند مستقیماً از حساب آنها برداشت کند. ما روی این پول که 50 میلیارد بوده، حساب ویژهای باز کرده بودیم، اما تا امروز تخصیص نیافته است. وزارت ورزش پیگیر این بودجه است. باید این را بگویم که ورزش چیزی نیست که با اولویت به آن نگاه نشود. فکر میکنم دولت و مجلس انگیزه کمک به ورزش را دارند، اما این پول باید تخصیص پیدا کند. در واقع در تخصیص باید ورزش در اولویت قرار بگیرد.