تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : اقتصاد سلامت
لینک : econews.ir/5x3887016
شناسه : 3887016
تاریخ :
شیوع گسترده آنفلوآنزای H1N1 در ایران اقتصاد ایران: با آغاز فصل سرما، موج شدیدی از آنفلوآنزای H1N1 کشور را فرا گرفته است و این بیماری اکنون در صدر بیماری‌های تنفسی قرار دارد. در حالی که کرونا دیگر مانند گذشته تهدیدی جدی محسوب نمی‌شود، متخصصان هشدار می‌دهند که گروه‌های پرخطر همچنان باید مراقبت بیشتری داشته باشند. در این میان، رعایت بهداشت فردی و استفاده از ماسک در جلوگیری از شیوع بیماری‌ها نقش مهمی دارد.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا،با فرا رسیدن فصل سرد سال، موجی از بیماری‌های تنفسی در ایران به‌ویژه آنفلوآنزای H1N1، دوباره شدت گرفته است. طبق گزارش‌های وزارت بهداشت، شیوع آنفلوآنزای H1N1 در کشور بسیار بالا بوده و پیش‌بینی می‌شود که این پیک بیماری تا پایان دی ماه ادامه یابد. در حالی که بیماری‌های تنفسی به‌طور کلی در فصول سرد افزایش می‌یابند، امسال آنفلوآنزا بیشترین سهم را در این دسته از بیماری‌ها به خود اختصاص داده است.

دکتر قباد مرادی، سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، در گفت‌وگو با ایسنا توضیح داد که شرایط دمایی و بیولوژیکی در فصل سرما برای فعالیت و تکثیر عوامل بیماری‌های تنفسی کاملاً مناسب است. این شرایط نه تنها مختص ایران است، بلکه در سطح جهانی مشاهده می‌شود.

در این میان، ویروس آنفلوآنزا در ایران در حال گسترش است و شیوع آن در مقایسه با سایر بیماری‌های تنفسی مانند کرونا و سرماخوردگی که توسط رینوویروس‌ها ایجاد می‌شود، بیشتر است. کرونا اکنون در جایگاه سوم بیماری‌های تنفسی قرار دارد و با توجه به تغییرات جهانی و کاهش تهدید آن، بسیاری از کشورها این بیماری را از لیست اضطراری خارج کرده‌اند.

مرادی همچنین به الگوی شیوع آنفلوآنزا اشاره کرد و اظهار داشت که پیش از پاندمی کرونا، معمولاً دو پیک از آنفلوآنزا در هر سال تجربه می‌شد: یکی در ماه‌های آذر و دی و دیگری در اواخر اسفند یا اوایل فروردین. اکنون، با از بین رفتن تدابیر کرونایی مانند فاصله‌گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک، این الگوی شیوع آنفلوآنزا به حالت پیش از دوران پاندمی بازگشته است.

این متخصص اپیدمیولوژی به سهم آنفلوآنزا از بستری‌های بیماری‌های تنفسی در مراکز درمانی اشاره کرد و گفت که تقریباً ۴۰ درصد از بیماران بستری در این مراکز به دلیل ابتلا به آنفلوآنزا بوده‌اند. این بیماری به‌ویژه برای گروه‌های پرخطر مانند سالمندان، افراد مبتلا به بیماری‌های زمینه‌ای (مانند دیابت و فشارخون) و زنان باردار خطرناک است.

مرادی تأکید کرد که رعایت بهداشت فردی، استفاده از ماسک، پرهیز از حضور در مکان‌های شلوغ و تهویه مناسب هوا از جمله اقداماتی است که می‌تواند به کنترل شیوع بیماری‌ها کمک کند. همچنین، شست‌وشوی مرتب دست‌ها برای جلوگیری از انتقال بیماری‌ها از طریق سطوح، ضروری است.

این متخصص همچنین توصیه کرد که گروه‌های پرخطر، در صورت دسترسی به واکسن آنفلوآنزا، نسبت به تزریق آن اقدام کنند. بر اساس منابع علمی، بهترین زمان برای تزریق واکسن آنفلوآنزا در ماه‌های شهریور و مهر بوده، اما تزریق این واکسن در ماه‌های بعدی نیز می‌تواند مفید باشد. علاوه بر این، تزریق واکسن کرونا برای افراد در معرض خطر همچنان توصیه می‌شود، البته به شرطی که این افراد در زمان تزریق به این بیماری مبتلا نباشند.