ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
مجتبی یوسفی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به گذشت بیش از یک هفته از بسته شدن درگاههای بانکی همه پلتفرمهای ارز دیجیتال در کشور، گفت: کشورها در واکنش به پدیدههای نوظهور در دنیا دو نگاه دارند که یک نگاه سلبی و ایجاد محدودیت و حتی جرم انگاری و دیگری استفاده از مواهب آن با وضع قوانین و برخورد با متخلفان است.
وی افزود: رمزارز یکی از این پدیدههای نوظهور در اقتصاد دنیا و بین الملل است که منجر به مراودات اقتصادی و مالی شده است. ما در مواجهه با این پدیده میتوانیم با نگاه جرمانگارانه به سمت مسدودسازی و برخورد برویم، یا اینکه با قانون گذاری از مواهب آن استفاده کنیم.
یوسفی در ادامه، اظهار کرد: بهرهگیری از روش دوم باعث کسب درآمد ارزی و دور زدن تحریمها است و منابع جدید ارزی برای کشور ایجاد میکند.
عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی بیان کرد: طبیعتاً وقتی قانونگذاری در حوزه رمز ارز نمیشود، برخی از افراد سودجو و متخلف از این فضا برای جرم و جنایت و حتی پولشویی استفاده میکنند.
وی با تاکید بر اینکه میتوان از رمزارزها به عنوان یکی از روشهای جدید تأمین ارز بهره گرفت، افزود: در این شرایط بستن درگاههای رمز ارز و مسدودسازی حسابهای پلتفرمهای داخلی درست نیست، بلکه به جای این کارها باید قانونگذاری کرده و سپس با متخلفان برخورد شود، چراکه نظارت بر پلتفرمهای قانونی و شفافیت این حوزه، بهتر و سادهتر خواهد بود.
یوسفی با تاکید بر اینکه مسدودسازی درگاههای پلتفرمهای داخلی رمزارز باعث میشود تبادلات رمزارزها به فضای زیرزمینی و غیر شفاف منتقل شود، گفت: چنین شرایط غیر شفافی باعث افزایش فعالیتهای مجرمین و استفاده آنها از این محیط غیررسمی میشود.