به گزارش خبرگزاری اقتصاد ایران ، نشست خبری سومین نمایشگاه دستاوردها و ظرفیتهای شرکتهای دانشبنیان و خلاق پارک ملی علوم و فناوریهای نرم صنایع فرهنگی پیش از ظهر امروز شنبه ۱۵ دی با حضور محمدحسین ایمانی خوشخو رئیس پارک ملی علوم و فناوریهای نرم صنایع فرهنگی، ابراهیم نبیونی مدیر سومین نمایشگاه دستاوردها و ظرفیتهای شرکتهای دانشبنیان و خلاق و جمعی از اصحاب رسانه در محل دانشگاه علم و فرهنگ تهران برگزار شد.
ایمانی خوشخو در ابتدای ایننشست گفت: حوزه صنایع فرهنگی از حوزههای مغفول کشور است و اگر زودتر به این موضوع میپرداختم، بسیاری از مشکلات حل شده بود. تنها پارک تخصصی و ملی کشور، پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی است. شش سال از عمر این پارک میگذرد و ارزیابی وزارت علوم نشان میدهد که این پارک توانسته بیش از آنچه مد نظر بود، به صنایع فرهنگی بپردازد.
وی افزود: امروز نزدیک به ۱۶۰ شرکتی که به محصول رسیدهاند، در پارک مستقر هستند. امروز در حوزه بینالمللی در موضوع صنایع فرهنگی مزیت نسبی در جهان داریم. البته در برخی از صنایع فرهنگی مزیت پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی مطلق است. پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی به زودی حوزه فرهنگی کشورهای عضو پیمان بریکس را فعال میکند.
رئیس پارک ملی علوم و فناوریهای نرم صنایع فرهنگی گفت: در حوزه دیجیتال صنایع فرهنگی فعالیت هایی را در حال انجام هستیم. همچنین تابستان سال آینده نمایشگاه توانمندیهای هوش مصنوعی و صنایع فرهنگی در کیش برگزار خواهیم کرد. یکی از ضعفهای موجود حقوق و مالکیت صنایع فرهنگی است. یکی از دلایل کاهش انگیزه خلق آثار فرهنگی بحث مالکیت فکری و فرهنگی است. دنبال ایجاد سازوکارهایی هستیم که اطمینان خاطر ویژهای برای اصحاب فرهنگ ایجاد کنیم. پارکهای علم و فناوری باید زمینهسازی کنند که شرکتها به تولید محصول برسند. سال گذشته و در مجموعه پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی حدود شش همت گردش مالی داشت و میانگین سنی فعالان در این شرکتها حداکثر ۳۰ سال است.
ایمانی خوشخو گفت: در همکاری با وزارت ارشاد، مسئول تاسیس شهر جهانی نوآوری و صنایع خلاق فرهنگی شده است. در این شهر جهانی که در زمینی با مساحت ۲۰۰ هکتار ایجاد میشود، با مجموعهای مواجه خواهیم شد که در آن تولید، صادرات و انتقال تجربه در حوزه صنایع فرهنگی به صورت یک جا مشاهده خواهد شد. تمام استانها میتوانند در این مجموعه منطقهای برای خود داشته باشند. مد و لباس، سینمای دیجیتال، گردشگری و رشتههای تخصصی صنایع فرهنگی از جمله بخشهای ویژه این مجموعه خواهند بود.
وی افزود: سومین نمایشگاه دستاوردها و ظرفیتهای شرکتهای دانشبنیان و خلاق از روز دوشنبه ۱۷ دیماه و به مدت سه روز برپا خواهد شد. حوزه صنایع فرهنگی نیازی به منابع خارجی ندارد و فقط به اراده و همت در حوزه مدیریت نیاز دارد. امیدواریم پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی بتواند با منابع داخلی کشور به خوبی به حوزه صنایع فرهنگی بپردازد. بخش فرهنگ و صنایع فرهنگی ارتباط مستقیم با اشتغال دارد. البته تاکنون بر روی چگونگی اتصال این بخش به بازار کار، فعالیت چندانی صورت نگرفته است. امروز به جز دو یا سه رشته در حوزه علوم انسانی کشور، بازار کاری برای فارغالتحصیلان این حوزه وجود ندارد. البته پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی به دنبال این موضوع بوده و خواهد بود تا بتواند زمینه را در حوزه علوم انسانی برای ایجاد اشتغال فراهم کند.
رئیس پارک ملی علوم و فناوریهای نرم صنایع فرهنگی گفت: در حوزه خانه نوآوری ایران در ازبکستان و امارات، پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی به زودی مستقر خواهد شد. در آلمان و چین نیز ارتباطات خوبی برقرار کردهایم که زمینه توسعه صنایع فرهنگی در حوزه بینالمللی نیز ایجاد شود. طبق تفاهمنامهای که در نمایشگاه با طرف آلمانی منعقد میشود، غرفهای را در نمایشگاه هانوفر آلمان خواهیم داشت. برای ورود جدی به عرصه بینالمللی نیازمند تلاش نهادهای مربوطه هستیم تا بتوانیم این حوزه را توسعه دهیم.
ایمانی خوشخو گفت: معتقدیم که فرهنگی بخشی مولد است و هر مقولهای که در مقوله فرهنگ تعریف میشود چنانچه بتواند روی پای خود ایستاده و تولید درآمد کند، تبدیل به صنعت خواهد شد. صنعت سینما، صنعت مد و لباس و … از جمله این بخشها هستند. ایران به عنوان کشوری که در رودههای بالای فرهنگی قرار دارد، باید به سمت صنعتی شدن بخش فرهنگی حرکت کرده و از طریق فرهنگ به اقتصاد کمک کند. صنعت فرهنگی باید در ذهن آحاد مردم و مسئولان جا بیفتد که فرهنگ میتواند به اقتصاد کمک کند. در حوزههایی مانند طراحی جواهر به جایی رسیدهایم که بسیاری از طلاهای موجود در کشور با طراحی داخلی و توسط شرکتهای دانشبنیان انجام شده است. در حوزه مد و لباس نیز به همین صورت است و پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی کمک زیادی در این زمینه داشته است.
حضور ۵۰ شرکت در نمایشگاه دستاوردها و ظرفیتهای شرکتهای دانش بنیان و خلاق
در ادامه ایننشست نبیونی گفت: با توجه به اهمیت ارائه دستاوردهای شرکتهای دانشبنیان سالانه و در نیمه دوم سال نمایشگاهی از محصولات دانشبنیان برپا میشود. یکی از اهداف نمایشگاه، شناخت مسئولان نهادهای دولتی از دستاوردهای علمی و نرم فرهنگی است. آشنایی بخش خصوصی و سرمایهگذاران با شرکتهای دانشبنیان و محصولات آنها نیز از دیگر اهداف برپایی نمایشگاه است.
وی افزود: با توجه به محدودیت مکانی، از بین ۱۶۰ شرکت دانشبنیان موجود در پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی حدود ۵۰ شرکت در نمایشگاه حضور خواهند داشت. همچنین، هفت پنل تخصصی ازجمله پنلهایی مانند نظام حکمرانی مالی در بنگاههای فناور، نظام حکمرانی توسعه در بنگاههای فناوری، انسان در عرصه هوش مصنوعی و … در نمایشگاه برگزار خواهد شد. در کنار این هفت نشیت، هفت تفاهمنامه نیز در مجموعه نمایشگاه و در حوزه بینالمللی و داخلی منعقد خواهد شد.
رئیس سومین نمایشگاه دستاوردها و ظرفیتهای شرکتهای دانشبنیان و خلاق گفت: در کنار این موضوع، حداقل پنج صندوق سرمایهگذاری در مجموعه پارک و در نمایشگاه حضور خواهند داشت تا شرکتهای دانشبنیان بتوانند از وجود این صندوقها برای برنامههای خود بهرهگیری کنند. امیدواریم در این نمایشگاه بتوانیم دستاوردهای شرکتهای دانشبنیانی که شاید تاکنون به آنها توجهی نشده باشد را در معرض دید علاقهمندان قرار دهیم. در این نمایشگاه به دنبال این هستیم تا شرکتهای دانشبنیان بتوانند ضمن ارائه محصولات خود بتوانند شرایطی را به دست آورند تا محصولات خود را به خوبی در جامعه ارائه کرده و مسیر توسعه خود را هموار کنند.