ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، علیرضا شاهمیرزایی؛ مؤسس شبکه کانون تفکر ایران (ایتان) در مراسم اختتامیه دومین دوره جایزه ملی سیاستگذاری با اشاره به منبع تأمین بودجه اندیشکدهها گفت: اندیشکده ایتان سال 1379 تشکیل شد و از همان زمان این مسئله را داشتیم که اگر از سازمانهای دولتی بودجه بگیریم ذیل آنها تعریف میشویم.
وی با اشاره به اهمیت نظارت بر اندیکشدهها افزود: نگرانیهای بخشهای نظارتی نیز در زمینه اندیشکدهها مهم است.
شاهمیرزایی با ذکر نقش فعال اندیشکدهها در مواقع بحرانی تصریح کرد: اندیشکدهها برای بحرانها حرف دارند و بن بستی وجود ندارد. احساس بن بست خودش باعث افزایش قیمت ارز و دامن زدن به بحرانها میشود. مهمترین کمک به اندیشکدهها این است که حرفشان را گوش دهیم.
ناصر باقری مقدم؛ دبیر شورای آینده نگری فرهنگستان علوم در ادامه پنل با اشاره به استقلال اندیکشدهها گفت: شما اگر یک حزب باشید دولت را در دست میگیرید و اجازه نمیدهید افرادی که داخل این پارادایم نیستند به آن وارد شوند. ما درباره ارتباط اندیشکدهها و قدرت صحبت میکنیم.
وی ادامه داد: حکمرانی در کشور ما هزینه ندارد و هرکسی هرکاری کند با یک تودیع از سمتش کنار میرود.
باقریمقدم با ذکر این نکته که ما در کشور حزب نداریم تصریح کرد: ما در کشور حزب نداریم و حزب در کشور ما بیمعنی است. چه رئیس جمهور فعلی و چه سابق یک عده را به صورت شعاری دور خود جمع کرده و میگویند از کارشناسان استفاده میکنند. افرادی که در دولت هستند حول یک پارادایم فعالیت نمیکنند.
وی در ادامه با اشاره به تعامل احزاب و اندیکشدهها گفت: در دنیا احزاب اندیشکدهها را پشتیبانی کرده و از آنها استفاده میکنند. باید بپذیریم که اندیشکدهها باید با رویکرد مشخص در چهارچوب خود حرکت کنند.
امیرعلی سیفالدین؛ مدیر برنامه ملی ارتقاء و توسعه اندیشکدههای کشور در ادامه پنل معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری را مسئول ارتقا اندیشه ورزی عنوان کرد و گفت: تا الان هیچ وزارتخانهای بدون اندیشه نبوده است اما حرکت زیگزاگی این وضعیت را ایجاد کرده است. معاونت علمی و فناوری بر اساس فرمایشات رهبر انقلاب مسئول ارتقا اندیشهورزی کشور شده است.
وی نقش منابع در اندیشه ورزی را مهم دانست و گفت: به اندیشه باید منابع تزریق شود اما قوانین هم باید ساماندهی کند. حفظ ارز نمیتواند بدون اندیشه باشد، آزادسازی هم بدون اندیشه نیست هر چه اعوجاج در جامعه میبینیم ناشی از اعوجاج در اندیشکدههاست.
انتهای پیام/