ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
ابوالقاسم جراره، دبیرکل شریان در گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین درباره اینکه چه کسانی پشت جریان استیضاح وزیر اقتصاد هستند، گفت: طراح آن حاجی دلیگانی است و بقیه نماینده ها هم امضاء می کنند.
وی در پاسخ به اینکه البته صحبت های قالیباف در مورد استیضاح به صورتی بود که به نظر می رسید خطاب به افرادی خاصی جملات را می گوید، افزود: قالیباف حرف خودش را زد و نمایندگان هم کار خودشان را می کنند. او هم یک نماینده است که جایگاه ریاست را دارد و مانند سایر نمایندگان نطق داشت.
جراره در پاسخ به این سوال که از اظهارات قالیباف این نکته دریافت می شود که عده ای به بهانه استیضاح به دنبال تخریب رابطه دولت و مجلس هستند و ضمن اینکه گفت اگر استیضاح به بهبود شرایط کمک کند، این کار را انجام می دهیم، تصریح کرد: الان فضای مردم بلاتکلیف است. قیمت ارز خیلی نامعقول و شتابنده افزایش پیدا کرد. دولت دلار ۵۰ و خورده ای تحول گرفت و الان ۸۰ و خورده ای است. این شرایط حتماً به نفع مردم نیست و کسی باید جلوی آن را بگیرد چراکه مردم باید هزینه این مسیر شتابنده را بدهند، به این معنی که سفر مردم روز به روز کوچک تر می شود و فقر به مردم تحمیل می شود. یعنی با تصمیم گیری های غلط در حوزه پولی و ارزی ارزش پول ملی کاهش پیدا می کند و سفره مردم کوچک تر می شود، در این شرایط کسی باید جلوی این اتفاقات را گرفت.
وی افزود: اگر بانک مرکزی و وزیر اقتصاد نمی توانند یا مجلس باید محکم بایستد، که کسی را بگذارند که بتواند این کار را انجام دهد. اینکه مردم روز به روز فقیرتر شوند، دور از انصاف و کشوری است که این همه منبع و فرصت دارد. در حال حاضر یک بخشنامه سیاسی وجود دارد. به این ترتیب که به جوانانی که دارای قرارداد کار معین هستند، ابلاغ می کنند که قرارداد آنها تمدید نشود و یا اصلاً ابطال شود. این خلاف قانون اساسی است.
جراره در پاسخ به این پرسش که در همین دولت این ابلاغیه صادر شده است یا مربوط به قبل است، تصریح کرد: بله، اول دی ماه ابلاغ کردند و ۱۷ آذر ماه هم ابلاغیه دیگری بوده است. اینها حتماً غلط است. در این شرایط اقتصادی که مردم دارند، یک نگرانی به نگرانی مردم اضافه کردن، کجای عقل و منطق است؟ اینکه فردی مشغول کار است و زندگی خود را براساس آن برنامه ریزی کرده را بیکار کنیم، کجا منطق و قانون است؟ حتی برخلاف قانون اساسی است.
این نماینده مجلس ادامه داد: وسط قرارداد که نمی توان آن را باطل کرد. در نتیجه اگر کسی ناکارآمد و مخل است براساس روال قانونی می توان با آن برخورد کرد اما اینکه کسی که مشغول کار است را برکنار کنند،این حتماً سیاسی کاری و به دور از حق و عدالت است. اگر دولتی بعد از این دولت آمد، هر کسی که در این دولت مشغول به کار شده را لغو قرارداد کنند؟ این با کجای قانون سازگار است.
جراره در پاسخ به اینکه به نظر می رسد عده ای به دنبال برهم زدن فضای همکاری میان دولت و مجلس هستند، خاطرنشان کرد: هر کسی که دنبال این باشد که میان مجلس و دولت انشقاق و اختلاف ایجاد کند، این کار نه به صلاح کشور است و نه اینکه درست است.
وی در واکنش به اینکه با استیضاح فضای همکاری دولت و مجلس بهم نمی خورد، ادامه داد: اینکه بنا داشته باشیم دولت هر کاری کرد، سکوت کنیم، اینکه با چارچوب اختیارات قانونی و نمایندگی ما در تناقض است، مردم به ما رأی دادند که از حق آنها دفاع کنیم البته به دولت هم رأی دادند که کار کند، اگر جایی نقضی داشت، وظیفه داریم که با استفاده از اختیارات قانونی خود دولت را در چارچوب خود قرار بدهیم.
جراره یادآور شد: حتماً به دولت کمک و حمایت می کنیم، هر جایی که دولت عملکرد خوبی داشته باشد، حمایت می کنیم. این که باور ماست که همه باید تلاش کنیم تا دولت موفق شود. البته این در شرایطی است که دولت به سمت حل موضوع برود، وقتی قیمت دلار طی ۴،۵ ماه تا این اندازه افزایش پیدا می کند، خیلی نگران کننده است، ما می خواهیم به کجا برسیم. مردم هر روز فقیرتر و گرفتارتر می شوند، ما باید جایی بایستیم یا خیر، اگر این مخالفت با دولت است، تفسیر غلطی است. ما می خواهیم به کشور و مردم کمک کنیم، اگر دولتی اختیاراتی می خواهد که به او در حل مسئله کمک می کند، بیاید ما آن اختیارات را به او بدهیم، اگر نقص قوانین است، بگوید که اصلاح کنیم والا اینکه سکوت کنیم که دلار به ۱۰۰، ۱۲۰، و ۱۳۰ هزار تومان برسد حتماً به مردم فشار می آید. ما که نمی توانیم به این صورت رضایتمندی را جلب کنیم، حتماً باید اتفاقاتی رقم بخورد.