تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : استان‌ها
لینک : econews.ir/5x3882757
شناسه : 3882757
تاریخ :
جلیلی: امنیت غذایی یکی از موضوعات اجتماعی مورد وفاق است اقتصاد ایران: کرج- عضو شورای عالی امنیت ملی با اشاره به اهمیت امنیت غذایی در پیشرفت و قدرت کشور، گفت: امنیت غذایی یکی از موضوعات اجتماعی مورد وفاق در کشور است.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

به گزارش خبرنگار مهر، سعید جلیلی در نشست تخصصی و نخبگانی که با موضوع امنیت غذایی و امنیت ملی در دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران به مناسبت هفته بصیرت و روشنگری در کرج برگزار شد، افزود: در یک محیط علمی وقتی صحبت‌های از موضوعات اجتماعی سیاسی و اقتصاد می‌کنیم اهمیت زیادی دارد که این صحبت‌ها یک مبنای دقیق و درستی داشته باشد.

وی با بیان اینکه زمانی که یک جامعه و مردمی آرمان‌هایی دارند و نکاتی را مطرح می‌کند باید مشخص شود آن مفاهیم چه معنایی دارد و هر کسی در ذهنش یک مفهوم خاص را در نظر نگیرد، اظهار کرد: یکی از موضوعاتی که وفاق را در جامعه شکل می‌دهد این است که مفاهیم مشترک باشد و اگر مفهومی را بیان می‌کنید آن مفهوم اکثریت جامعه برداشتی که از آن تعبیر دارند یک مفهوم مشترک باشد.

وی یکی از اقدامات دانشگاه را کمک در بیان دقیق و صحیح مسائل در جامعه دانست و گفت: موضوعات و مفاهیمی داریم که نمی‌تواند جدا از هم باشد که نمونه آن موضوع استقلال است که همه بر آن یک نگاه مثبت دارند و زمانی که از آزادی و عدالت صحبت می‌شود مفاهیمی هستند که خیرهای عمومی و اجتماعی هستند که هم مورد توجه بوده و هم در ارتباط با هم مبنای مشترک آن‌ها مشخص شود.

وی افزود: از مفاهیم مشابه در یک جامعه به صورت مفهوم مشترک و مشخص مطرح شود وقتی آن تعریف و حدودش مشخص شود زیرا برخی از نقاط این مفاهیم در ارتباط با هم تعریف می‌شوند که این مفاهیم در ارتباط با هم تنظیم می‌شوند.

جلیلی تصریح کرد: زمانی استقلال، آزادی، امنیت و عدالت با هم تعریف می‌شوند و گاهی به هم تنه می‌زنند و همدیگر را تنظیم می‌کنند و این مفاهیم کمک می‌کند تا اگر زمانی ملتی حرکتی انجام می‌دهند یک حرکت روشن باشد.

وی یکی از این مفاهیم مهم را موضوع امنیت عنوان کرد و گفت: در این میان باید نسبت امنیت با آزادی و استقلال را بررسی کرد زیرا هیچکس مدعی نیست که مخالف امنیت و آزادی و استقلال است و باید دید کدامیک اهمیت بیشتری دارد و کدام بر دیگری حاکم است.

وی افزود: امنیت غذایی یکی از موضوع‌های اجتماعی مورد وفاق است و نسبت آن با سایر مفاهیم یک نسبت روشن هست و همگان این موضوع را قبول دارند که بحث امنیت غذایی یکی از بحث‌های مورد عدالت و آزادی است و در محیطی که نباشد بقیه مفاهیم آنگونه که شایسته است شکل بگیرد.

دبیر اسبق شورای عالی امنیت ملی ایران تصریح کرد: با امنیت غذایی می‌توان موضوع عدالت را در جامعه پیاده کرد و با عدالت است که امنیت غذایی به شکل مطلوب پیاده می‌شود.

وی به موضوع امنیت ملی در مباحث دینی و مذهبی نیز اشاره کرد و گفت: اگر جامعه‌ای معیشت لازم را نداشته باشد انتظار زیادی نمی‌توان داشت که در فضائل دینی به درستی عمل کند.

همچنین وی افزود: اگر در محیط‌های دانشگاهی و علمی می‌خواهیم آنچه را که انجام می‌دهیم به نفع کشور و ملت باشد و به نفع یک فکر و جریان که سعادت یک ملت را رقم بزند باید بدانیم برایند مطالعه و تحقیقات و خروجی و ثمرات آن چیست.

جلیلی با تاکید بر اینکه این موضوعات باید کمک به روند کشور کمک کند، اظهار کرد: باید بسترسازی لازم را برای به نتیجه رساندن تحقیقات انجام داد زیرا علم در عرصه‌های مختلف تولید قدرت می‌کند.

وی گفت: اگر ملتی به سمت قله‌ها حرکت می‌کند باید بدانیم چه موانعی در پیش رو داریم که در یکی دو قرن اخیر بسیاری از حرکت‌هایی که شکل گرفت تا کشور به سمت پیشرفت حرکت کند ولی این حرکت به دلیل موانعی که افرادی بودند که موقعیت خود را در خطر می‌دیدند ادامه نیافت.

نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی ایران ادامه داد: برای پیشرفت در یک ترازی باید شتاب لازم را داشت و اکنون وقت سرعت گرفتن برای رسیدن به هدف پیش بینی شده است

در قانون برنامه هفتم رشد هشت درصد را مدنظر قرار داده ایم که باید عقب ماندگی‌ها جبران شود، این موضوع را در دانشگاه مورد مداقه و بحث قرار دهید که برای رسیدن به این رشد در موضوعات مختلف مثل مسکن، خودرو، کشاورزی، معدن و انرژی و … الزامات و نقش آن را احصاء کنیم.

وی تصریح کرد: اولین برنامه هفتم رسیدن کشور به رشد ۸ درصد است که بر اساس یک مطالعه دقیق این عدد احصاء شده است و این موضوعی که مورد وفاق است باید همگان نسبت خود را با این قانون تعریف کنند.

وی گفت: در یک ماهه اخیر برای رسیدن به این رشد میزان سرمایه گذاری را اعلام می‌کنند و می‌گویند این رشد امکانپذیر نیست زیرا یکی از مؤلفه‌های این رشد داشتن سرمایه مطرح می‌کنند ولی در کنار سرمایه موضوع بهره وری و مدیریت نیز برای رسیدن به این رشد لازم است.

وی فناوری و علم را از دیگر موضوعات برای رسیدن به رشد ۸ درصدی عنوان کرد و افزود: امروزه ظرفیت نیروی انسانی که اساتید و دانش آموختگان هستند را یک ظرفیت بزرگ علمی است که بستری برای رشد کشور است.

وی تصریح کرد: برای رسیدن به قله پیشرفت باید تلاش را همراه با پشت سر گذاشتن موانع داشته باشیم و در محیط‌های علمی موضوعات پیشرفت به بحث گذشته شود و نسبت خود را با این جبهه پیشرفت تعریف کنید.

جلیلی با تاکید بر اینکه باید نشاط اجتماعی با این حرکات بزرگ شکل گیرد، گفت: دشمن می‌داند چه قدرتی در عرصه‌های مختلف داریم که جرأت تجاوز به کشورمان را ندارد و امنیت غذایی عرصه‌ای بسیار مهم است که الزامات و اقدامات برای رسیدن به آن باید تعیین شود و دنبال شود و از مجلس و دولت برای رسیدن به این موفقیت و قله کمک بخواهیم.